ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 kesäkuu 2016 11:01

RoPS haki vieraspisteen HJK:lta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Amerikan apu Oluremi (vas.) iski RoPSin tasoituksen HJK-ottelussa. Amerikan apu Oluremi (vas.) iski RoPSin tasoituksen HJK-ottelussa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura onnistui nollaamaan Helsingin Jalkapalloklubin hyökkäyspelin lähes kokonaan ja haki arvokkaan vieraspisteen siltä jalkapalloliigassa.

Ottelu päättyi lukemiin 1–1 (0–0). RoPS:n puolustus oli rautaa, eikä HJK pystynyt pelaamalla aiheuttamaan suuria huolia RoPS:n maalin edustalle.

– Yritettiin haastaa vastustajan puolustuslinja. Pystyttiin sitä yläprässiä pitämään silloin tällöin kohtuullisessa kunnossa. Tänään oltiin ehkä parempia alemmassa prässissä ja siellä oli aika turvallinen olo. Siihen meidän pakan sisään ei kovin montaa kertaa HJK pystynyt pelaamaan, eikä pystynyt kovin vaikeita keskityksiäkään laittamaan, RoPS-valmentaja Juha Malinen totesi.

HJK:n ainoa maali syntyi rangaistuspotkusta, joka tuomittiin pallon osuttua Jarkko Lahdenmäen käteen toisen jakson alussa.

Tuomio herätti RoPS:n leirissä kovasti hämmennystä ja purnausta.

– Minun käteenihän se osui. Huomasin sen sitten vasta kun se osui. Pyörähdin siinä ja pallo kolahti käteen. Videolta pitää katsoa, että kimposiko se sellaiseen suuntaan, että se olisi mennyt mahdollisesti HJK:n pelaajan suuntaan.

– En tiedä sitten. En minä ainakaan tahallisesti sitä pelannut kädellä. Se oli aika kyseenalainen juttu, Lahdenmäki itse kommentoi tilannetta.

– Kyllähän se osui hänen käteensä, mutta tämä oli juuri sellainen juttu, ettei sillä ollut mitään merkitystä pelin kannalta, missä asennossa edes se käsi oli. Vaikka se olisi ollut puoli metriä tuolla pään yläpuolella, Malinen puhisi.

RoPS:n tasoitus syntyi hienosta syöttöketjusta 76. minuutilla. Maalintekijänä kunnostautui William Oluremi John, joka ohjasi ilmasta pallon maaliin juuri kentälle vaihdetun Aapo Heikkilän syötöstä, jolle pallokosketus oli ensimmäinen kentälle päästyään.

– Kyllä minulla oli koko ajan se fiilis, että kyllä me se maali vielä tehdään. Senkin jälkeen kun se rankkari meni, Malinen kertaili.

Aleksandr Kokko oli pelikiellon vuoksi poissa kokoonpanosta ja Ransford Osei sai näytönpaikan kärkipelaajana. Hän joutui jättämään kentän kuitenkin jo alkuminuuteilla takareisikrampin vuoksi. Hän yritti vielä pelata siitä huolimatta, mutta joutui lopulta vaihtoon.

– Se oli aika hassu tilanne, kun näytti siltä, että takareisihän sillä meni. Hän lähti yrittämään kuitenkin vielä uudestaan kentälle. Olin ihan äimänä, että mikä juttu tämä on, jos se on kerran mennyt. Osei ei ollut pystynyt sitä fysioterapeutille sanomaan. Ei löytynyt sellaista yhteistä säveltä, niin sen takia hän sai vielä kokeilla, Malinen hämmästeli.

Koko jalkapallokierros pelattiin jo aikaisin iltapäivällä jalkapallon EM-kisojen vuoksi. Siitä huolimatta yleisö ei oikein ollut löytänyt tietään lehtereille. Yleisömäärä oli HJK:lle pieni. Vain 3102 katsojaa.

– Viimeksi kun oltiin RoPS:n kanssa täällä, niin tämä stadion oli täynnä. Nyt en kovin montaa katsojaa nähnyt. Aika monesta maasta löytyy tietynlaista rauhaa (sarjaohjelmasta), ettei pakosta pelata, vaikkei maa pelaisikaan itse EM-kisoissa. Eihän se ole kuin nämä kisojen kaksi ensimmäistä viikkoa, kun pelataan monta peliä päivässä, Malinen otti kantaa.

Urheilutieto, Sakari Lönn
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 719 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309