ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 kesäkuu 2016 12:36

“Kovia pelejä käytiin” Saamen jalkapallojoukkue viidenneksi epävirallisissa MM-kisoissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puolustaja Jarkko Lahdenmäki pelasi valtiottomien kansojen MM-turnauksessa Saamen jalkapallomaajoukkueessa. Turnauksessa käytiin kovia pelejä ja FA Sápmin matka katkesi lopulta puolivälierissä. RoPSin puolustaja Jarkko Lahdenmäki pelasi valtiottomien kansojen MM-turnauksessa Saamen jalkapallomaajoukkueessa. Turnauksessa käytiin kovia pelejä ja FA Sápmin matka katkesi lopulta puolivälierissä.

Saamen jalkapallomaajoukkue FA Sápmi sijoittui viidenneksi valtiottomien kansojen MM-turnauksessa.

Turnauksessa kultaa vei isäntämaa Abhasia. FA Sápmin riveissä pelanneelle Rovaniemen Palloseuran puolustajalle Jarkko Lahdemäelle turnauksesta jäi positiivinen kokemus. Isäntamaa pudotti joukkueen jatkosta puolivälierissä, mutta se ei himmentänyt Lahdenmäen turnauskokemusta.

– Oli mahtavaa pelata Abhasiaa vastaan sen kotiyleisön edessä. Peliä seurasi varmaankin noin 7000–8000 katsojaa, kertoo Helsinki-Vantaan lentokentältä puhelimitse tavoitettu Lahdenmäki.

Turnauksen taso oli hänen mukaansa hyvä.

– En ollut aiemmin kuullut tällaisesta turnauksesta. Tutkin ensin, mistä on kysymys ja juttelin siellä aiempina kertoina pelanneiden tuttujen kanssa. Sitten ajattelin, että miksipä ei, kun oman seuran peleistä sattui sopiva tauko.

Kahdeksan päivän aikana FA Sápmi pelasi viisi peliä. Reissu oli fyysisesti rankka, mutta kokemuksena hyvä, Lahdenmäki summaa.

– Kyllä siellä kovia pelejä käytiin. Hyviä tyyppejä ja hyvä kokemus.

Vaikka oman joukkueen tie katkesi puolivälieriin, finaalipeli käytiin katsomassa.

– Stadion oli aivan täynnä Abhasian kannattajia. Heille finaali oli jännittävä, kun se ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailujen jälkeen kotijoukkueelle. Ratkaiseva maali oli upea, Lahdenmäki kertaa.

Finaalin jälkeen hän suuntasi joukkueineen kohti lentokenttää. Kotiin palaaminen tuntuu hänestä mukavalta.

– Voisin toki lähteä turnaukseen uudestaan, jos sellainen tilaisuus joskus tulee ja se sopii omiin seurakuvioihin.

FA Sápmissa oli mukana enimmäkseen norjalaisia ja ruotsalaisia pelaajia. Suomalaisia joukkueessa oli Lahdenmäen lisäksi Kiffenin Jirijoonas Kanth ja Laajasalon Palloseuran Samuli Laitila.

Valtiottomien kansojen epävirallisten MM-kisojen takana on jalkapallojärjestö Conifa. Turnaukseen osallistuvat joukkueet edustavat erilaisia itsehallintoalueita tai vähemmistökansoja.

© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 547 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309