ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 kesäkuu 2016 13:02

RoPSin jättäneistä vain Tomer Chencinski pelaa avauksessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tomer Chensinski ottaa koppeja tällä hetkellä Ruotsin Allsvenskanin Helsingborgs IF:ssä. Joukkuetta valmentaa legendaarinen ruotsalaispelaaja Henrik "Henke" Larsson. Tomer Chensinski ottaa koppeja tällä hetkellä Ruotsin Allsvenskanin Helsingborgs IF:ssä. Joukkuetta valmentaa legendaarinen ruotsalaispelaaja Henrik "Henke" Larsson. Kuva: Jussi Leinonen

Viime kauden päätteeksi Rovaniemen Palloseura pokkasi historialliset Veikkausliigan hopeamitalit. Kauden jälkeen menestysjoukkueen pelaajilla oli kysyntää ulkomaita myöten.

Mitä muutamalle tärkeimmälle RoPSin jättäneelle pelaajalle kuuluu tällä hetkellä? Poimimme mukaan kiinnostavimpia nimiä ja tärkeimpiä pelaajia. Loukkaantumisensa jälkeen loistavan loppukauden pelannut veskari Tomer Chencinski teki sopimuksen Ruotsin pääsarjan Allsvenskanin Helsingborgs IF:n kanssa. Ruotsissa sarja alkoi huhtikuun alussa, ja kolme ensimmäistä peliä Chencinski istui vaihtopenkillä.

Kokenut veskari sai näyttöpaikan kauden neljännessä ottelussa Falkenbergsia vastaan. Helsingborg voitti 3-1, eikä 31-vuotias Chencinski sen jälkeen ole luopunut ykkösvahdin paikastaan, vaan pelannut kaikki yhdeksän peliä, viimeksi 29.5, kun Helsinborg hävisi 1-3 IFK Göteborgille. Kuudentoista joukkueen erittäin tasaisessa sarjassa Helsingborg on nyt sijalla 12 viidellätoista pinnalla. Allsvenskan on tauolla ja jatkuu 10.7.

Ruotsiin suuntasi myös RoPSissa vähälle peliajalle jäänyt kohuhyökkääjä Eero Markkanen. Hyökkäysvaunu palasi Tukholman AIK:n, josta hänen hän lähti 2014 sensaatiosiirrolla Real Madridin organisaatioon. Markkanen on päässyt vaihdosta kentälle seitsemässä ottelussa, mutta ei ole onnistunut maalinteossa. Kaksi ottelua hän on istunut penkillä ja kolmessa matsissa “Erzi” ei ole mahtunut tukholmalaisten kokoonpanoon. AIK on Allsvenskanissa neljäntenä.

Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi viime sesongilla valittu Mosa Yaghoubi liikahti hämärän, kasvattajarahan kierrolta vaikuttavan siirtokuvion päätteeksi latvialaisen Spartak Jurmalan kautta Kazakstaniin Šahtjor Karagandaan. Mosa ehti pelata Jurmalassa yhden ottelun Latvian pääsarjassa, jonka jälkeen hänet lainattiin Karagandaan.

Karagandassa keskikenttätaituri on pelannut yhteensä 11 peliä, viisi avauskokoonpanossa ja kuudessa hän on tullut vaihdosta sisään. Maalitili on vielä avaamatta. Torstaina 2.6. sarjakakkosen Irtyshin vieraana Yaghoubi pääsi kehään 80. minuutilla. Ottelu päättyi 0-0. Yhden matsin Mosa on istunut penkillä ja kertaalleen hän ei ole ollut kokoonpanossa. Šahtjor on 12 joukkueen sarjassa sijalla 10.

Vielä viime talvikaudella paljon vastuuta saanut puolustava keskikenttäpelaaja Tomas Hradecký juuttui kauden edetessä RoPSissa vaihtopelaajan rooliin. Hradecký sai talvella sopimuksen Tšekin pääsarjaseuran prahalaisen Bohemians 1905:n kanssa.

– Olen viihtynyt täällä hyvin. Praha on ihan mahtava kaupunki, ja jätkät ottivat minut hyvin vastaan. Joukkue on taitava ja sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta, Hradecky kertoo. Bohemians sijoittui toukokuussa päättyneessä 16 joukkueen sarjassa sijalle 9.

– Pelasin kaksi ottelua, kunnes loukkaannuin helmikuussa. Ensi kaudella parempi meininki, Prahassa jatkava Hradecký lupaa. Keskikenttäpelaaja palasi toukokuussa kokoonpanoon, muttei päässyt kentälle.

 Thomas Hradecky pääsi nopeasti sisään Tshekin liigaan ja jatkaa uraansa siellä myös ensi kaudella

Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi valittu Obilor käväisi Turkin Superliigajoukkueen vahvuudessa, mutta kimposi takaisin Suomeen ja Turun Interiin. Turkulaisten kausi Veikkausliigassa on ollut heikko, mutta supertoppari Obilor on ollut tasollaan ja joukkueensa jopa paras pelaaja. Atleetti on pelannut kaikki 11 Veikkausliigaottelua alusta loppuun.

RoPSiin elokuun siirtoikkunassa saapunut, mutta vähälle peliajalle jäänyt David Ramadingaye oli pitkään vailla sopimusta. Hänen Twitterissä esittämänsä julkinen pyyntö päästä vielä pelaamaan, sai talvella runsaasti julkisuutta. Ramadingaye kävi testissä Kemissä, mutta ei saanut sopimusta.

Lopulta tärppäsi keskikenttäpelaajan synnyinkaupungissa Oulussa, ja mies teki sopimuksen AC Oulun kanssa. Puolustavan keskikenttäpelaajan tontilla “Dave” on ollut joukkueensa johtavia pelaajia, ja ampunut jo viisi maalia. Neljä niistä on syntynyt rangaistuspotkusta.

RoPSissa viime kaudella pieneen rooliin jäänyt nigerialaiskärki Michael Ibiyomi jatkaa uraansa Mika Lumijärven komennossa Kakkosen pohjoislohkon AC Kajaanissa. Ibiyomi on kaikkien kolme lohkon maalintekijätilastossa sijalla neljä viidellä osumallaan.

Missä he ovat?

RoPSin viime kauden hopeamiehistä moni vaihtoi maisemaa:
Tomer Chencinski – Helsingborgs IF, Ruotsi
Eero Markkanen – Tukholman AIK, Ruotsi
Mostagh Yaghoubi – Šahtjor Karaganda, Kazaksatan
Tomas Hradecký – Bohemians 1905, Tshekki
Obilor – FC Inter, Suomi, Veikkausliiga
Michael Ibiyomi – AC Kajaani, Kakkonen
David Ramadingaye – AC Oulu, Ykkönen

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 338 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309