sunnuntai, 22 touko 2016 23:42

RoPS painosti, mutta VPS kävi tekemässä maalin

Rovaniemen Palloseuran Ransford Osei (19) pysyi Vaasan Palloseuran puolustuksen pihdeissä. Rovaniemen Palloseuran Ransford Osei (19) pysyi Vaasan Palloseuran puolustuksen pihdeissä. Kuva: Tomi Kosonen

Rovaniemen Palloseuralla oli pelin ohjat, mutta Vaasan Palloseura otti Veikkausliigan kotiottelussaan 1-0 (0-0) voiton vieraistaan.

– Kovaa päälle koko ajan. Oltiin parempi joukkue tänään. Ainoastaan yhdessä sarakkeessa olimme huonompia, eli maalinteossa. Näissä olosuhteissa, mitä täällä Kaarlen kentällä on, ei saisi pelata. Ymmärrän kyllä miksi näin tehdään, en syytä siitä ketään, harmitteli RoPSin päävalmentaja Juha Malinen.

Rovaniemeläiset aloittivat heti kovan painostuksen korkealta. Prässäys tuotti kuitenkin niukasti maalipaikkoja, ja parhaimmat tilaisuudet syntyivät vartin kuluttua.

VPS-maalivahti Evgeni Kobozevin seikkailtua kuusitoista-alueella pohjoisen vierailla oli kolme tilaisuutta iskeä pallo tyhjään verkkoon, mutta VPS:n puolustus peitti jokaisen yrityksen.

VPS pääsi ensimmäiseen rakennettuun hyökkäykseen ensimmäisen 20 minuutin jälkeen, mutta RoPSin puolustukselle eikä kassari Antonio Reguerolle tullut suuria päänvaivoja.

Ensimmäisen puoliajan lisäajan alettua Pyry Soiri pääsi maalivahdin alueelta etukulmasta kokeilemaan maalintekoa. Laukaus livahti helpohkon näköisesti Reguerolta, ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

– Kohtaloksi kävi pelaajan loukkaantuminen, siitä koitettiin pelata riskitön minuutti, ja Soirin veto kimposi jostain. Tällaisia pimeitä hetkiä on sattunut meille, Malinen valaisi tilannetta.

RoPSin uuttera hyökkääminen jatkui samalla lailla toisellakin puoliajalla.

Tällä kertaa rovaniemeläiset saivat hyviä vetoja maalia kohti, mutta Kobozev piti kotijoukkueen johdossa.

RoPS sai rakennettua hyvin hyökkäyksiä laitojen kautta. Varsinkin kulmapotkut ja rajaheitot toivat hyvää lähtöä sinivalkoisille. Juuri ennen vieraiden ensimmäistä vaihtoa VPS oli ongelmissa omassa päässä, mutta tolppa ja myöhäinen paitsiovihellys estivät RoPSin tasoituksen.

Aleksandr Kokon ja Eetu Muinosen vaihduttua kentälle RoPSin hyökkäykset saivat uutta virtaa ja parempaa lähtöä, mutta lopullinen viimeistely jäi uupumaan. Pallo löysi tiensä hyvin VPS:n kuusitoista-alueen paremmalle puolelle, mutta viimeistely jäi lopulta kehnoksi.

Rikkeitä tuli useasti, mutta ensimmäinen kortti nousi vaasalaisille viimeisellä kymmenyksellä. Vaasalaisten puolustus toimikuitenkin tehokkaasti Kobozev viimeisenä lukkona.

RoPSin viimeinen tuhannen taalan paikka tasoittaa syntyi lisäajalla pilkun tuntumalta, mutta vaikea laukaus ei löytynyt verkon perukoita. Viimeinen vapaapotkukaan ei muuttanut lukemia, ja ottelu päättyi VPS:n täyteen pistepottiin.

– Jalkapallo-ottelu voi olla niin epäoikeudenmukainen. Tänään kävi näin, että ei onnistuttu ja vastustaja onnistui ainoassaan. Vepsi eli tänään selviytymistaistoa ja sai täydet pisteet, päätti Malinen.