ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 22 touko 2016 15:31

Hämäläinen: Katse tiukasti VPS-ottelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juuso Hämäläinen Juuso Hämäläinen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura matkusti jo eilen reilut 500 kilometriä ja seitsemisen tuntia kohti Vaasaa, jossa joukkue kohtaa tänään illansuussa Vaasan Palloseuran.

Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä. Veikkausliigan kärkikaksikon takana kaikki muut ovat vain muutaman pisteen sisällä toisistaan.
 
RoPS pääsi vetämään lauantain valmistavat harjoitukset jo Keskuskentän uusitulla tekonurmella. Vaihdoimme harjoitusten päätteeksi muutaman sanan suihkuun kiirehtivän RoPS:n puolustaja Juuso Hämäläisen kanssa.
 
Terve, Juuso. Viikko on saatu sulatella edellistä KuPS-ottelua. Millainen on ollut joukkueen ilme tässä välissä?
 
”Ihan hyvä ilme. Ei ole annettu yhden harmittavan tappion häiritä joukkueen normaalia tekemistä. Katse on tiukasti seuraavassa pelissä. Nyt meidän täytyy vain päästä takaisin voittojen tielle. Ei niistä tasureistakaan loppupeleissä paljoa hyötyä ole. Mutta harmittelu ei auta. Vanha mantra, että keskitytään vain omaan tekemiseen.”
 
Seuraava vastustaja on VPS. Millainen käsitys sinulla on Vaasan joukkueesta?
 
”Pelillisesti he yrittävät pelata paljon maata pitkin ja alakerran kautta. Jos pelin ulkopuolelta kommentoisi, niin muutaman matsin olen IS Extrasta katsonut, ja kenttä siellä Vaasassa on ainakin todella heikossa kunnossa. Melkein rantafutista joutuu pelaamaan.”
 
Rovaniemelle onneksi tuli uusi nurmi ja pääsitte sitä jo lauantaina kokeilemaan. Miltä tuntui?
 
”Tuntui ihan hyvältä. Minulle on toisaalta aivan sama, millaisella kentällä jalkapalloa pelataan. Futis on aina siistiä. Mutta onhan se meille parempi, että pystytään pelaamaan palloa kunnolla maata pitkin, eikä syötöt pompi alustan takia mihin sattuu.”
 
Nyt RoPS:lla on melkein neljäsosa kaudesta takana ja näyttää siltä, että topparikaksikko Juuso Hämäläisen ja Abdou Jammehin yhteistyö toimii?
 
”Toimii todellakin, ja samalla koko puolustuslinjalla. On ollut helppoa pelata näiden kavereiden kanssa. Ei ole tullut mitään korjaamattomia virheitä tai kommunikaatio-ongelmia. Ainakaan vielä. Kokonaisuudessaan puolustuksen peli on kehittynyt alkukaudesta tosi paljon.”
 
Kun mainitsit kommunikaation, niin millainen lisä on ollut uusi maalivahti Antonio Reguero?
 
”Todella tärkeä lisä. Pidän hänen tyylistään erittäin paljon. Antonio puhuu koko ajan pitäen koko joukkuetta hereillä. Samalla kapteeni Abdou Jammehilta tulee neuvoja yksittäisille pelaajille. Abdou johtaa sitten omalla esimerkillään ja taisteluilmeellään. Tosi hyvä, että meillä on joukkueessa paljon erilaisia persoonia.”
 
Ja tänään Vaasasta ainoa tavoite on kolme pistettä?
 
”Totta kait, kuten aina. ”
 
Vaasan Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran välinen Veikkausliigan ottelu alkaa klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa. Ottelua voi seurata vapaasti myös Keskuskentän VIP-tiloissa. Ovet RoPS:n vippiin avautuvat puoli tuntia ennen ottelun alkua. Tarjoilusta vastaa Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1025 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309