ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 huhtikuu 2016 19:58

Maalivahtitilanne kysymysmerkki PK-35-ottelun alla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pelaako Ricardo sunnuntaina, selviää vasta ottelun alla. Pelaako Ricardo sunnuntaina, selviää vasta ottelun alla. Kuva: Juha Tamminen

Viime keskiviikkona Valkeakoskella käydystä Suomen Cupin 6. kierroksen ottelusta koitui Rovaniemelle ylimääräistä päänvaivaa. Maalivahti Ricardon torjuntatilanteessa loukkaama kylki kipuilee edelleen, ja pelaaminen huomisessa Veikkausliigan ottelussa PK-35 Vantaata vastaan on epävarmaa.


 
Rovaniemen Palloseura joutuu pakon edessä varautumaan ykkösmaalivahtinsa poissaoloon. Tilannetta ei kuitenkaan helpota jenkkimaalivahti Tyler Backin loukkaantunut nivunen. Jo Valkeakoskella Backin sijaan vaihdosta kentälle joutui astelemaan nuori Juhani Kangas.
 
Kuluneella viikolla RoPS kutsui harjoituksiinsa viime kaudellakin pariin otteeseen tuuraamassa käyneen Harri Nykäsen. Nykänen ei vielä tällä kaudella ole ollut joukkueen mukana, vaan on harjoitellut FC Santa Clausissa.
 
- Eihän tämä ideaalia ole. Meidän maalivahtitilanne on tällä hetkellä täysin auki, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen pyörittelee päätään.
 
Ricardon alkukausi on ollut enemmän kuin hankala. Hän on kuluneen talven aikana kärsinyt jo reisivammasta, sormivammasta, Maarianhamina-ottelun alla olkapäävammasta ja nyt viimeisimpänä kylkivammasta. Kaiken päälle tulee vielä maaliskuisessa HIFK-ottelussa iskenyt oksennustauti.
 
Ricardon kirittäjäksi hankittu yhdysvaltalaismaalivahti Tyler Back esitti lupaavia otteita Liigacupissa. Sittemmin Backin Suomessa operoitu sormi on jo täysin kunnossa, mutta nyt mies parantelee nivusvammaa. Nivusvammoissa toipumisennusteiden antaminen on hankalaa, eikä riskejä mielellään oteta.
 
Nuori Juhani Kangas oli RoPS:n mukana muutamaan otteeseen jo viime kaudella, mutta ei vielä tuolloin saanut peliaikaa. Hänen debyyttinsä Hakaa vastaan oli ensimmäistä maalia lukuun ottamatta varsin kelvollinen. Myös Harri Nykänen onnistui viime kauden otteluissaan.
 
RoPS:n tilanne ei ole epätoivoinen mutta kinkkinen.
 
- Meillä on ringissä ainakin neljä maalivahtia, joiden kohdalla sunnuntaina katsotaan, kuka pystyy pelaamaan, Malinen kertoo.
 
- Ricardon ja Tylerin kohdalla odotetaan tervehtymistä. Harrista meille jäi hyvät muistot viime kaudelta, ja myös Juhani selviytyi hätäkomennuksestaan varsin hyvin. Harrin ja Juhanin kohdalla katsotaan vielä viime hetken vireystilanne.
 
Kokoonpanot on ilmoitettava neljä tuntia ennen ottelun alkua. Päätös maalivahdeista on tehtävä huomiseen kello kahteentoista mennessä.
 
- Mutta tehdäänkö valinta vain näiden neljän väliltä? Ainahan pelaajia liikkuu, Malinen vihjaa salamyhkäisesti.
 
Rovaniemen Palloseuran ja PK-35 Vantaan ottelu alkaa kello 16.00. Portit avataan kello 15.00. Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmaster.fi, RoPS Bingo  ja Prisma. Ennakkomyynti loppuu klo 14.45. Ottelu näytetään suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 1219 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309