ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 huhtikuu 2016 08:46

RoPS:n Cup-taival päättyi Valkeakoskelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko teki RoPSin ainon maalin Valkeakoskella. Aleksandr Kokko teki RoPSin ainon maalin Valkeakoskella. Kuva: Juha Tamminen

Cup-junalla Tampereelle ja yöjunalla takaisin kotiin. Rohkeasti veikkausliiganousua tälle kaudelle tavoitteleva Valkeakosken Haka pudotti Suomen Cupista jo toisen liigajoukkueen. Edelliskierroksella tipahti Tampereen Ilves. Nyt jyrän alle jäi Rovaniemen Palloseura 4-1 (1-0).


 
Kerrasta poikki pelattavat cup-muotoiset turnaukset voivat parhaimmillaan toimia aihioina hienoille jalkapallotarinoille. Näissä kisoissa ennakkoon pienemmilläkin joukkueilla on mahdollisuus näpäyttää isompiaan, ja Valkeakoskella jos jossain se tiedetään.
 
Tänäänkin Haka vaikutti joukkueista latautuneemmalta. Rovaniemen Palloseuran valmistautuminen otteluun oli sujunut hyvin, mutta siitäkin huolimatta isännät onnistuivat yllättämään kovuudellaan.
 
- Se on virheanalyysi, että me oltaisiin lähdetty otteluun laiskasti, mutta Haka tuli päälle pirun kovalla sykkeellä. Me ei oltu täysin valmiita vastaamaan siihen, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen tunnusti.
 
- Yleensä me pääsemme painamaan vastustajaa kohti heidän maaliaan, mutta nyt Haka pääsi antamaan painetta meille. Emme voi olla tyytyväisiä ottelun alkuun.
 
RoPS joutui vaihtamaan nuoren Juhani Kankaan maalivahti Ricardon tilalle jo ottelun 20. minuutin kohdalla. Loukkaantumisen johdosta peli oli poikki useita minuutteja. Ricardon vamman laadusta ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta kylkeen otti.
 
- Ricardo venytti ja retkui kohti alakulmaa. Kylki kävi maahan, kuten sellaisissa torjunnoissa yleensä käy. Hirveän vaikea vielä sanoa, millainen vamma on kyseessä. En ole tuollaista ennen nähnyt, Malinen päivitteli.
 
Yllättävä maalivahdin vaihto ei RoPS:n peliä helpottanut. Hakan avausmaali syntyi helpolla, vaikka se ei yksin maalivahdin piikkiin menekään.
 
- Se oli helppo keskitys, jonka maalivahti menetti vastustajalle. Mutta tilannetta edelsi puolustajalta selkeä pallonmenetys keskialueella, Malinen kertasi.
 
Maalin eteen tipahtaneen irtopallon sai käydä viimeistelemässä Rovaniemen Palloseuraakin seitsemän ottelun ajan edustanut Jesse Ahonen. Maali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan lopussa.
 
- Kokonaisuudessa me ei silti päästy ensimmäisen jakson herroiksi missään vaiheessa, Malinen arvioi koko puoliaikaa.
 
Toiselle puoliajalle asteli huomattavasti aktiivisempi RoPS. Rovaniemeläiset pääsivät antamaan painetta Hakan päähän, ja peli näytti kääntyvän Napapiirille.
 
Jo kymmenen minuutin jälkeen Ransford Osei pääsi yksin läpi. Tällä kertaa yritys kilpistyi Hakan maalivahti Ville Kauppiseen. Valitettavasti jo ensimmäisellä jaksolla hiukan loukkaantunut Kauppinenkin joutui tilanteen jälkeen jättämään kentän.
 
Noin tunnin kohdalla Malinen haki muutoksia. Aleksandr Kokko otettiin sisään Oluremin tilalle. Samalla Ransford Osei siirtyi laitaan.
 
- Oluremi on vähän vaiheessa. Siellä on taustalla varsin kirjava talvi. Nyt hän on pääsyt tosihommiin, mutta hiukan me vielä maksetaan edellistalvea takaisin, Malinen taustoitti vaihtoaan.
 
Pian vaihdon jälkeen Abdou Jammeh pääsi laukomaan, mutta veto kimposi viime tingassa Hakan puolustuksen kautta ohi.
 
Lopulta työ palkitaan ja RoPS tasoittaa ottelun. Nganbe Nganbe ja Ransford Osei tekivät 66. minuutilla esityön Aleksandr Kokon maaliin. Ilo Napapiirillä jäi kuitenkin lyhytkestoiseksi. Neljä minuuttia tasoituksesta Haka oli jälleen johdossa.
 
- Kävi vanhanaikaisesti. Maalin jälkeen meillä oli pientä huolimattomuutta. Annoimme helppoja erikoistilanteita ja lopulta harhasyötöstä läpijuoksumahdollisuuden, josta he tekivät 2-1, Malinen harmitteli.
 
- Senkin jälkeen olimme tasoittamassa tilanteeksi 2-2. Ransford oli laittamassa palloa sisään, mutta veto osui ylähirteen. Siitä 20 sekuntia, kun pallo oli meidän maalissa ja tilanne 3-1.
 
Ottelun viimeinen maali oli enää pelkkää kosmetiikkaa. Valkeakosken Haka jatkaa ansaitusti cupissa, mutta Juha Malinen ei tunnusta, että RoPS olisi ollut täysin ilman voittomahdollisuuksia.
 
- Hakalla oli parempi peli-ilme läpi pelin, mutta oli meilläkin oma etsikkoaikamme. Heti ottelun alussa emme pystyneet vastaamaan heille ja toinen oli tasoituksen jälkeinen tilanne.
 
- Tärkeät momentumit kääntyivät Hakalle, mutta meilläkin oli tarpeeksi tosi hyviä maalintekopaikkoja, Malinen puntaroi.
 
RoPS purki tappion joukkueen kesken välittömästi ottelun jälkeen, ja nyt katseet on käännetty kohti seuraavaa liigaottelua. Malisen mukaan on vain positiivista, että seuraava peli on jo neljän päivän sisään.
 
- Opiksi tämäkin on käännettävä. On todella hienoa, että me päästään heti sunnuntaina korjaamaan tilanne.
 
- Mutta maalivahtitilanne askarruttaa. Meillä näyttää nyt olevan kaksi loukkaantunutta maalivahtia mukana. Tämä asia on nyt tutkittava tarkasti, Malinen harmitteli.
 
Ricardon tilanteesta tiedotetaan sikäli, kun tiedotettavaa ilmenee. Tyler Backin aiemmin keväällä operoitu sormi on kunnossa, mutta mies kärsii vielä lievästä nivusvammasta. Nivusvammoissa tarkkojen ennusteiden antaminen on kuitenkin hankalaa.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina 24.4.2016 klo 16.00. Tuolloin vastaan asettuu PK-35 Vantaa. Liput ennakkoon Ticketmaster.fi, RoPS Bingo ja Prisma. Ottelu näytetään suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen
© 2016 RoPS

 

Luettu 1089 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309