ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 huhtikuu 2016 14:22

Pirinen: Tarkoitus on pelata voittavaa jalkapalloa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Pirinen kohtaa tänään kasvattajaseuransa Suomen Cupissa. Juha Pirinen kohtaa tänään kasvattajaseuransa Suomen Cupissa. Kuva: Oona Sarajärvi

Valkeakosken Hakan kasvatti Juha Pirinen kohtaa tänään vanhan seuransa ensimmäistä kertaa sitten elokuun 2010, jolloin Pirisen silloinen seura Tampere United sekä FC Haka pelasivat molemmat Veikkausliigassa.


 
Suomen Cupin 6. kierroksen alla Rovaniemen Palloseura odottelee iltapäivän ottelua vielä Tamperelaisessa hotellissa ennen siirtymistä kohti Valkeakosken Tehtaan kenttää. Pirinen loikoilee sohvalla seuranaan Ville Saxman ja vanhoja tuttuja Valkeakosken ajoilta.
 
- Hyvät fiilikset. Tosi kiva kohdata oma vanha seura, vaikka paljon siellä on pelaajia vaihtunutkin. Mutta sama seura se edelleen on, Pirinen rupattelee.
 
- Ja cupin ottelut tuovat muutenkin hiukan erilaista vipinää näihin pelipäiviin.
 
Pirisen juuret ovat syvällä Pirkanmaalla. Jos maajoukkuekomennuksia ei lasketa, Pirisen uralle mahtuu RoPS:n lisäksi ainoastaan yksi kausi MyPa:ssa, jolloin hän on edustanut jotain muuta kuin Valkeakosken tai Tampereen seuraa. Tuttuja niiltä ajoilta on jäänyt.
 
- Siitä viimeisestä Valkeakosken kerrasta joukkueessa on edelleen mukana puolustaja Mikko-Petteri Latosaari sekä maalivahti Ville Kauppinen, Pirinen muistelee.
 
- Mutta Cheyne Fowlerin kanssa pelasin yhdessä 2008, ja itse asiassa Chris James, joka tuli tälle kaudelle Hakaan, niin hänen kanssaan oltiin samaan aikaan TamU:ssa 2009.
 
RoPS valmistautuu cupin otteluun kaikessa rauhassa Tampereella. Välimatka Valkeakoskelle on kuitenkin verrattain lyhyt, alle 40 kilometriä, joten Tehtaan kentälle voidaan siirtyä vasta juuri ottelun alla. Bussijalat eivät puolessa tunnissa ennätä vaivaamaan.
 
- Meillä on vielä joukkuepalaveri, jossa varmasti käymme tarkemmin Hakaa lävitse. Ketä siellä voisi olla avauksessa ja muita pointteja, Pirinen kertoo päivän ohjelmasta ennen linja-autoon siirtymistä.
 
- Ottelun jälkeenkin palaamme suoraan takaisin Tampereelle.
 
Rovaniemellä kauden päätavoitteeksi asetettiin europelipaikan uusiminen. Lyhin tie eurokentille on tunnetusti Suomen Cupin kautta, mutta sitä ennen tieltä olisi raivattava näyttöhaluja uhkuva FC Haka.
 
Liiganousua tavoittelevalle Hakalle RoPS on tässä vaiheessa kautta lähes paras mahdollinen mittari, jolla joukkue voi vielä punnita omaa tasoaan Veikkausliigan kärkijoukkueisiin. Rovaniemellä ei erehdytä aliarvioimaan tulevaa vastustajaa. Kyse voi olla potentiaalisesta liigajoukkueesta.
 
- Meillä on ihan ykkösjengi mukana. Täysin sama ryhmä kuin liigapeleissäkin, Pirinen kertoo.
 
- Tulosta me lähdetään hakemaan. Meillä ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin päästä jatkoon. Tarkoitus on pelata hyvää ja voittavaa jalkapalloa.
 
FC Hakan ja Rovaniemen Palloseuran Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu alkaa kello 17.30. Ottelu käydään Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

Luettu 1850 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309