ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 huhtikuu 2016 10:56

Saksela: Paljon vasenjalkaisia jätkiä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Saksela Janne Saksela

Rovaniemen Palloseuran Janne Saksela oli maajoukkuekomennuksella vielä lauantaina Suomen Cupin ottelussa. Saksela palasi RoPS:n harjoituksiin kuluneella viikolla ja on mukana liiga-avauksessa PK-35 Vantaata vastaan.


 
Maajoukkuekomennus Huuhkajissa Puolaa ja Norjaa vastaan takana. Mitä jäi päällimmäisenä käteen tältä reissulta?
 
“Oli todella hieno olla tammikuun komennuksen jälkeen nyt todellisen A-maajoukkueen mukana ensimmäistä kertaa. Harmi, että hävittiin molemmat matsit.
 
Olisin tietenkin toivonut, että olisin itse päässyt pelaamaan enemmän ja siten pystynyt kunnolla mittaamaan omaa tasoa. Mutta näin tällä kertaa. Tavoite on olla vielä uudestaan mukana.”
 
Sinulla kuitenkin tuli maajoukkueen kanssa yhteisiä treenejä useampi. Millaista se on verrattuna seurajoukkueen harjoituksiin?
 
“Tietysti se on erilaista. Ne on aika taktisia treenejä. Siinä on vain muutama päivä aikaa, kun ryhmä on yhdessä ja valmistautuu peliin.”
 
Sivusta katsottuna maajoukkueen kevät on näyttänyt vähän kuin RoPS:n keväältä. Kokeilemista ja hakemista?
 
“Varmasti kun joukkueella on uusi valmentaja, niin hommat on vielä alkuvaiheessa. Näiden pelien jälkeen Hans Backe kuitenkin tietää, millaisia pelaajia hänellä on käytettävissä.
 
Huomasihan sen, että me olemme vielä prosessin alussa toisin kuin Puola, joka valmistautuu jo täysillä EM-kisoihin. Kyllä se näkyi.”
 
Miltä tuntui Puolassa pelata uran toistaiseksi isoimman yleisön edessä. Haluttaako lisää?
 
“On se aina, että mitä enemmän katsojia, niin sitä parempi. Puolassa yleisöä oli vähän päälle 40'000. Olisihan se tosi hienoa, jos saisi pelata joka viikko samanlaisen yleisömassan edessä.”
 
Mutta liiga-avauksessa on vastassa PK-35 Vantaa. Onko sinulla millainen käsitys tulevasta vastustajasta?
 
“Muutaman pelaajan tiedän sieltä. Sen lisäsi harjoituksia ennen katsoimme parit videoklipit.
 
Taitoa sieltä löytyy, paljon vasenjalkaisia jätkiä. Meidän täytyy pelata omalla hyvällä tasolla, niin pystytään hoitamaan homma kotiin.”
 
Sinun roolissa ei ilmeisesti isompia muutoksia. Laidassa vedetään?
 
“Kyllä näin, todennäköisesti. Se on toiminut hyvin, kun Ville Saxman on minun alapuolella. Sillä todennäköisesti mennään.”

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1142 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309