perjantai, 01 huhtikuu 2016 13:20

RoPS kriisitunnelmissa liiga-avaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Viime kauden Veikkausliigan hopeajoukkue Rovaniemen Palloseura aloittaa kautensa Vantaalla sarjanousija PK-35:n vieraana. Joukkueen tilanne ei kauden avauksessa ole paras mahdollinen, sillä napapiiriläisjoukkueen kapteeni Antti Okkonen loukkaantui vakavasti alkuviikon Suomen Cupin ottelussa ja on useamman kuukauden poissa joukkueen vahvuudesta.

- Kyllähän meillä kriisi on päällä juuri nyt, oikeastaan voisi sanoa että montakin kriisin osa-aluetta. Yksi niistä on juuri Okkosen paikan täyttäminen, kuka sille paikalle laitetaan. Yksi varteenotettava vaihtoehto on gambialainen Mamut Saine, mutta hänen pelilupa-asiansa ei vielä ole kunnossa, toteaa RoPS-luotsi Juha Malinen hieman huolestuneena.

Malisen mukaan joukkueessa on kriisin lisäksi toisaalta myös hyvä vipinä päällä ja hän pyrkii löytämään Vantaalla parasta RoPS:aa kentälle.

- PK-35:stä ei kovin paljon tiedetä ennakkoon muuta kuin se, että joukkue on täynnä vasenjalkaisia pelaajia ja siinä on espanjalaismausteita. Vantaalaisorkesteria johtaa ”Seriffi” Kuqi, joten kotijoukkueen peli perustuu pallon ja pelin hallintaan, Malinen tietää.

RoPS matkustaa otteluun perjantain yöjunalla Rovaniemeltä ja käy lepäämässä päivähuoneissa hotellissa Vantaalla ennen ottelun alkua.

- Vanhalla tutulla kaavalla mennään matkustamispuolella, se on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Pyrin löytämään intohimoa kentälle ja toivottavasti siitä saadaan rakennettua katsomisenarvoista taistelua sarjapisteistä. Nyt ei muuta kuin hanat auki sarja-avaukseen, luottaa Malinen.

RoPS:n kapteenina kauden alussa toimii normaalisti varakapteenina luutiva gambialaistoppari Abdou Jammeh. Miehen mukaan joukkue lähtee sarja-avaukseen voitto mielessä.

- Haluamme aloittaa kauden hyvin ja voittoa ottelusta haemme, se on tärkein asia ottelussa meille. Kapteenin tehtävät ovat minulle tuttuja Gambian maajoukkueen parista, joten tiedän että tehtäväni on joukkueelle tärkeä. Minun pitää saada joukkue taistelemaan ja hakemaan voittoa tosissaan, RoPS-kippari tuumaa.

 

Luettu 759 kertaa