ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 22 helmikuu 2016 08:42

”Mosan” siirtotarina viimein päätöksessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran viime kauden hopeajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluneen Mostagh Yaghoubin koko talven jatkuneet siirtokuviot ovat miehen omien sanojen mukaan maalissa. Veikkausliigan menneen sesongin parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu taituri kertoo uransa jatkuvan Kazakstanin pääsarjan Šahtjor Karagandassa.

Veikkausliigan viime kauden paras keskikenttäpelaaja kertoo uran jatkuvan Kazakstanissa.– Diili on in, ”Mosa” huokaa.

Sopimus on vuoden mittainen, kuten myös toisella seuraan siirtyvällä, pitkää Helsingin Jalkapalloklubia edustaneella Erfan Zenelillä. Kazakstanilaisessa jalkapallossa suhdanteet vaihtelevat hurjan nopeasti, joten varmana Mosan uutta seuraa voi lienee pitää vasta ensimmäisen virallisen ottelun jälkeen, eikä sopimuksen pituudesta ole sittenkään takeita.

Mosan seurasiirroissa on riittänyt elokuvan aineksia. Miehen siirtyminen toiseen kazakstanilaisseuraan Astanaan piti olla jo varmaa, mutta sitten seuran koko omistajaporras vaihtui ja kuvio meni kiville. Viime viikolla erikoistilannespesialistia huhuttiin jo suomalaisiin suurseuroihin HJK:n ja Seinäjoen Jalkapallokerhoon. SJK:n omistaja Raimo Sarajärvi ehätti jo kertomaan Ilta-Sanomissa seuran olleen keskusteluyhteydessä Yaghoubin kanssa. Pohjanmaalle Mosa ei kuitenkaan päätynyt.

– Pelaan jatkossa ulkomailla. Olen kaiken hässäkän jälkeen helpottunut, Mosa kertoo.

Mosa on ollut Suomen U21 maajoukkueen runkopelaaja ja kapteeni. Huippukauden jälkeen hän kokee pelipaikan ulkomailta vähintäänkin ansaituksi.

– Lähden hyvillä fiiliksillä uusiin haasteisiin.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 226 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227