ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 15 helmikuu 2016 08:58

RoPS testaa maailmanmestaria

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigaan valmistautuvaan ryhmään liittyy tänään maanantaina mielenkiintoinen nimi. Ghanalainen hyökkääjä Ransford Osei on U20 maailmanmestari, moninkertainen Ghanan mestari, Hollannin mestari, Israelin mestari, Puolan cup-mestari sekä palkittu lukuisilla henkilökohtaisilla tunnustuksilla.

”Todennäköisesti lahjakkain pelaaja, jota koskaan olen valmentanut.”– Hän on todennäköisesti lahjakkain pelaaja, jota koskaan olen valmentanut, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen tiivistää.

Osei on 25-vuotias 172-senttinen keskushyökkääjä.

– Odotan häneltä paljon. Olemme sopineet vuoden sopimuksesta, mutta tietenkin katselemme ensin muutaman päivän, että kaikki on kunnossa, ennen kuin haemme peliluvan. Nyt meillä pitäisi olla keskushyökkääjäosasto kunnossa, Malinen kertoo. Osein pitäisi olla kauan etsitty kirittäjä maalikuningas Aleksandr ”Boris” Kokolle.

Osei päätyi RoPSiin Malisen entisen seuran Šahtjor Karagandan leiriltä Turkista. Samalla leirillä ovat myös Mosa Yaghoubi ja Erfan Zeneli.

– Hän olisi saanut sopimuksen Karagandan kanssa, mutta päädyimme hänen agenttinsa kanssa siihen, että Osei tulee tänne.

Agentti ja pelaaja päätyivät turvalliselta vaihtoehdolta tuntuvaan RoPSiin.

– Hän on pelaaja, joka ei ole täysin onnistunut aikuisiällä missään seurassaan. He halusivat ympäristöön, joka on hänen kehityksensä kannalta nyt paras. Ympäristöön jossa hänellä on selkeä rooli, ei liikaa paineita, ja hyvä valmennus. Olen keskustellut pelaajan ja agentin kanssa todella paljon, päävalmentaja jatkaa.


Osei oli suuressa roolissa, kun Ghana voitti U20 maailmanmestaruuden Egyptissä vuonna 2009. Hyökkääjä oli turnauksen toiseksi paras maalintekijä.

– Suomessa on hehkutettu paljon jääkiekon nuorten maailmanmestaruutta ja kisoissa isoon rooliin nousseita pelaajia. Tässä on kyse saman ikäluokan tähtipelaajasta, mutta aivan eri populaation jalkapallossa, joka on maailman suurin urheilulaji, Malinen vertaa.

Paljon urallaan kierrellyt Osei on edustanut kotimaansa pääsarjaseurojen lisäksi muun muassa Hollannin Eredivisien Twenteä, Israelin pääsarjan Maccabi Haifaa, Puolan pääsarjan Legia Varsovaa ja viimeksi Etelä-Afrikan pääsarjan Polokwane Cityä. Suurseuroissa hyökkääjän rooli on jäänyt pieneksi.

Osein henkilökohtainen palkintolista on komea. Sentteri oli 2009 U20 Afrikan nuorten mestaruusturnauksen paras maalintekijä, 2007 U17 Afrikan nuorten mestaruusturnauksen paras maalintekijä ja U20 Maailmanmestaruuskisojen toiseksi paras maalintekijä.

Osei pelaa ”jänkhäderbyssä” PS Kemiä vastaan tiistaina.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 388 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309