ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 tammikuu 2016 13:39

Kokko palaa Rovaniemelle - Malinen huokaisi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko palaa alkavalla viikolla Rovaniemen Palloseuran liigacupiin valmistautuvaan miehistöön. RoPS avaa liigacupin ensi lauantaina Oulussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Aleksandr Kokko palaa alkavalla viikolla Rovaniemen Palloseuran liigacupiin valmistautuvaan miehistöön. RoPS avaa liigacupin ensi lauantaina Oulussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran maalikanuuna Aleksandr ”Boris” Kokko palaa sveitsiläisen FC St. Gallenin leiriltä Turkista takaisin Rovaniemelle ilman sopimusta. Veikkausliigan viime kauden maalikuninkaalla oli koejaksoa vaille valmis kontrahti Sveitsin pääsarjaseuran kanssa, ja myös siirtosumma RoPSin kanssa oli jo sovittu. Lopullinen sopimus jäi kuitenkin syntymättä, ainakin vielä.

Sopimus St. Gallenin kanssa silti vielä mahdollinen.– Tilanne jäi auki. Seura ei vielä tehnyt kanssani diiliä, mutta sekin on vielä mahdollista. Lopullista ratkaisua pitää vielä odotella, maanantaina illalla Rovaniemelle Belekistä palaava hyökkääjä kertoo.

Kokko pelasi yhden puoliajan harjoitusottelussa saksalaista kakkosbundesliigan RB Leipzigiä vastaan. Peli reservipitoisessa joukkueessa ei mennyt kummoisesti, mutta muuten ”Boris” kokee onnistuneensa vajaan viikon mittaisella leirillä.

– Hyvin meni, ei siinä mitään. Vaikutelma joukkueesta oli todella hyvä ja pelaajat sekä valmennus oli mukavaa jengiä. Viihdyin siellä hyvin.

Lappu St. Gallenin kanssa olisi kahden ja puolen vuoden mittainen. Epävarma tilanne ei hermostuta ”Borista”, joka on tunnettu kentällä teräshermoisena ratkaisijana ja kentän ulkopuolella aina rennosta asenteestaan.

– Olen ihan rauhallisin mielin. Sopimus tulee, jos tulee. Tietenkin olisi kiva päästä ulkomaille, mutta minulla on asiat hyvin RoPSissa. On tosi mukava päästä viimein harjoittelemaan RoPSin kanssa.


Maalihaupitsin agentti Jonne Lindblom kertoi viime viikolla myös turkkilaisen ja ruotsalainen seuran olevan Veikkausliigan viime sesongin parhaaksi valitun pelaajan perässä.

– Niistä en tiedä mitään. Olemme sopineet agentin kanssa, että hän kertoo minulle vain seuroista, jotka ovat valmiita neuvottelemaan ensin RoPSin kanssa. Silloin vasta kyselyt ovat konkreettisia.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva suhtautuu tilanteeseen myös rauhallisesti ja näkee kolikon molemmat puolet.

– Hyvä homma meille. Rahalle olisi tietenkin käyttöä, mutta niin myös hyvälle pelaajalle. Niva on koko ajan korostanut, ettei superhyökkääjän korvaaminen yksi yhteen ole mahdollista, rahallakaan.

Päävalmentaja Juha Malinen on tässä vaiheessa huojentunut.

– Olisin mielellään suonut ”Borikselle” sopimuksen ulkomaille, mutta ei meillä ole mitään sitä vastaan, että maalikuningas jatkaa joukkueessa. Erittäin mielelläni otan hänet mukaan, hän tekee takuuvarmasti paljon maaleja jatkossakin.

Malinen korostaa, että joukkueesta puuttuu vielä monta palasta.

– Jos ”Boris” lähtee, tuo se lisämurheita, vaikka siirtokorvaus liikkumavaraa tuokin. Toki hänen jäämisensä RoPSiin ei ole vielä varma.

Kokko palaa RoPSin harjoituksiin tiistaina ja pelaa Liigacupin avauksessa lauantaina. Näillä näkymin, siirtoikkuna on auki, ja tilanteet voivat muuttua nopeasti.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 388 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309