ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 tammikuu 2016 10:24

RoPS ja Santa avasivat vauhdilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor pelasi räväkästi avausjaksolla RoPSin keskikentällä, mutta katosi kuvasta ottelun vanhetessa. Robert Taylor pelasi räväkästi avausjaksolla RoPSin keskikentällä, mutta katosi kuvasta ottelun vanhetessa. Kuva: Pekka Aho

Veikkausliigaan valmistautuva Rovaniemen Palloseura ja Kakkosen FC Santa Claus AC aloittivat harjoitusottelukauden Ounashallissa vauhdikkaalla pelillä. Peli oli sorvattu palvelemaan mahdollisimman hyvin joukkueita ja pelattiin yhdeksällä kenttäpelaajalla sekä ”jääkiekkotyyppisesti” kolmessa 20 minuutin erässä.

Molemmat valmentajat Malinen ja Seppälä olivat tyytyväisiä joukkojensa otteisiin.Ahtaassa hallissa vajaalla miehityksellä pelaaminen on pelillisesti hyvin perusteltua. RoPS oli ottelussa lukemin 3-1 parempi. RoPSin osumat niittasivat Mika Mäkitalo, maajoukkuereissulta palannut Janne Saksela ja vasta B-juniori-ikäinen Erik Kantola. Santan loppuhetkien kavennuksen ampui Veli Semeri.

Molemmat joukkueet pelasivat kolmen miehen puolustuslinjalla. Etenkin ottelun ensimmäinen jakso oli vauhdikasta ja tyypillistä hallipeliä kovine kaksinkamppailuineen ja harhasyöttöineen. Pelin edetessä ”Pukit” pääsi paremmin pelin mukaan, ja oli matsin lopulla jopa niskan päälle RoPSin ryhmän selvästi väsyessä. Harjoituspelissä tehtiin runsaasti vaihtoja, ja Santalla oli käytössää enemmän pelaajia, joten bensaa riitti luonnollisesti paremmin.

RoPSin uusista sopimuspelaajista keskikenttämies Robert Taylor aloitti räväkästi ja esitteli muutaman taitavan syötön, mutta katosi pelin edetessä kuvasta. Laituri Aapo Heikkilä väläytteli nopeuttaan muutamaan otteeseen. Testimies Mohammed Khait pelasi topparina. Hän lukee peliä hyvin ja tekee itsensä helposti pelattavaksi, mutta liike oli ainakin vielä hieman jähmeää.– Meillä on takana rankka treeniviikko ja kuormitus on ollut kovaa. Se näkyikin pelin lopussa väsymyksenä, RoPSin kapteeni Antti Okkonen kertoi.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueensa ilmeensä ja etenkin nuorten RoPSin omien junioreiden otteisiin.

– Hyvä ja pirteä ilme, vaikka peli oli epävirallinen pelaajamäärää ja peliaikaa myöten. Uudet pelaajat hakevat paikkaansa joukkueesta. Erityisesti Kantola esitti kypsiä otteita. Myös kärkipelaaja Jarkko Luiro ja maalivahti Juhani Kangas saivat Maliselta kehuja.

– Tästä on hyvä jatkaa ensi perjantain peliin Ouluun. Siellä meillä pitäisi olla jo uusia testipelaajia mukana.

Santan käskyttäjä Jouni Seppälä iloitsi poikiensa otteista.

– Hyvä esitys etenkin siihen nähden, että meillä on takana vasta kolmet yhteiset harjoitukset, eivätkä monet ole koskaan aiemmin pelanneet yhdessä. Vastus oli tosi kova, ja alussa näkyi, että poikia jännitti. Aika äkkiä pelaajat kuitenkin alkoivat löytää toisensa. Pystyimme loppua kohden jo rytmittämään hyökkäyksiä vastaiskujen lisäksi.

Malinen on kantanut huolta Santan tulevaisuudesta.

– Ilolla näin, että vaikeuksien jälkeen heillä oli 17 nuorta pelaajaa kentällä.

 Mika Mäkitalo iski maalin, jota kuvassa onnittelee kapteeni Antti Okkonen (vas.). (Kuva: Pekka Aho)

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 545 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309