ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 joulukuu 2015 08:35

Tomer Chencinskin ura jatkuu Ruotsissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maalivahti Tomer Chencinski juhli RoPS:n hopeaa maalitykki Aleksandr Kokko olkapäillään. Maalivahti Tomer Chencinski juhli RoPS:n hopeaa maalitykki Aleksandr Kokko olkapäillään. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuraa menneellä jalkapallosesongilla edustanut maalivahti Tomer Chencinski jatkaa uraansa Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa Helsingborgin riveissä.

RoPS:ssa pelanneen maalivahdin uusi seura on Ruotsin pääsarjan Helsingborg.Seura tiedotti tiistaina nettisivuillaan 31-vuotiaan kanadalais-israelilaisen veskarin tehneen skånelaisseuran kanssa kahden vuoden kontrahdin.

Chencinski kävi seurassa testijaksolla heti Veikkausliigakauden päätyttyä. Chencinski oli loppukaudesta erinomaisessa vireessä ja yksi RoPSin hopeamitalimenestyksen takuumiehistä.

Chencinski on pelannut aiemminkin urallaan Allsvenskanissa, Sixten Bostromin valmentamassa Örebrossa 2012. Ammattilaisurallaan Chencinski on edustanut Suomessa Vaasan Palloseuraa ja maailmalla muun muassa israelilaisessa suurseuraa Maccabi Tel Avivia.

– Odotan todella innolla pelaamista Helsingborgissa. Minulla on paljon hyviä muistoja Ruotsista, ja seura antoi itsestään hyvän vaikutelman testijaksolla, Chencinski kertoo IF:n verkkosivuilla.

Helsingborg sijoittui viime kauden Allsvenskanissa kahdeksanneksi.

RoPSilla Chencinkin lähtö ei tullut yllätyksenä.

– Olemme keskustelleet molempien maalivahtien, sekä Chencinskin että Ricardon kanssa jatkosta. Tomer kävi siellä testissä ja tiesimme, että ensisijaisesti hän tähyää pelipaikkaa ulkomailta, RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola kertoo.

– Mielellämme olisimme Tomerin pitäneet, onnea ja menestystä jatkoon.

Ilola kertoo seuran neuvottelevan edelleen 22-vuotiaan brasilialaisen Ricardon kanssa.

– Hän on yksi ja erittäin hyvä vaihtoehto meille, mutta muitakin on. Toivottavasti maalivahtitilanne ratkeaa nopeasti, mutta aika näyttää milloin asiat saadaan valmiiksi.

Chencinski loukkaantui kauden ensimmäisessä liigaottelussa ja palasi kentille vasta elokuussa. RoPSissa hän pelasi 12 Veikkausliigaottelua ja yhteensä 19 virallista peliä. Ricardo torjui 17 peliä.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 307 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309