ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 marraskuu 2015 13:02

Matti Kilpelä Malisen aisapariksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matti Kilpelä on RoPS:n valmennuspäällikkö ja edustusjoukkueen toinen valmentaja. Matti Kilpelä on RoPS:n valmennuspäällikkö ja edustusjoukkueen toinen valmentaja. Kuva: Markku Saukko

Vuosia hyvää työtä Rovaniemen Palloseuran juniorivalmennuksessa tehnyt Matti Kilpelä nousee RoPSin edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi päävalmentaja Juha Malisen avuksi ja seuran juniorivalmennuksen valmennuspäälliköksi.

Ex-liigapelaajasta myös RoPS:n juniorivalmennuspäällikkö.Kilpelä on entinen Veikkausliigapelaaja, jolla on pitkä kokemus myös Ruotsin kentiltä. Kilpelä on opiskellut B-valmentajatutkinnon ja siviilikoulutukseltaan hän on kauppatieteen maisteri. Kilpelän edellinen tehtävä RoPSissa oli poikajalkapallon valmennusvastaava.

– On mahtava mahdollisuus päästä seuraamaan läheltä liigan kokeneimman ja hyvin menestyneen päävalmentajan työtä, Kilpelä kertoo.

Kilpelä aloittaa pestinsä tulevan vuoden alusta.

– Tulemme Juhan kanssa hyvin juttuun ja avoin asioista keskustelu rikastuttaa. Kyllä minulta ainakin mielipiteitä saa. Tuon liigajoukkueeseen intohimoisen asenteen jalkapalloon ja haluan kehittyä valmentajana.

Kilpelä hakee opiskelemaan UEFA A-valmentajatutkintoa.

– Tämä on iso askel eteenpäin valmentajan urallani.

Kilpelän palkkaus tulee puoleksi edustusjoukkueen ja puoleksi nuorisojaoston budjetista. Miehellä on iso tontti myös junioripuolella.

– Valmennuspäällikkönä tärkein tehtäväni on olemassa olevien seuran valmennussisältöjen jalkauttaminen joukkueisiin, niiden kehittäminen ja valmentajien tukeminen.

Päävalmentaja Malinen on tyytyväinen uuteen apuvalmentajaansa.

– Kiinnitin huomiota Matin työhön juniorivalmennuksessa jo ennen kuin tein sopimuksen RoPSin kanssa. Hänellä on tarkka ja intohimoinen lähestymistapa valmennukseen ja halu kehittää rovaniemeläisiä pelaajia ja jalkapalloa.

Malinen haluaa kehittää valmennustiimin toimintaa.

– Haluan keskusteluapua sekä koti- että vieraspeleihin ja tiivistää koko tiimin (lisäksi Ossi Koskela ja Tuomas Könönen ) yhteistyötä. Hyvät palaset ovat nyt kasassa tulevaisuutta ajatellen, päävalmentaja linjaa

– Tällä tiimillä olisi paljon annettavaa myös akatemia- ja reservijoukkueelle, ja se asia on saatava nopeasti kuntoon. Meidän kannalta olisi parasta että Santa Clausin toiminta Kakkosessa jatkuisi, Malinen toivoo.


RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen tiivistää Kilpelän uuden pestin seuran näkövinkkelistä.

– Emme olisi voinut parempaa miestä löytää. Tiedämme entuudestaan Matin osaamisen, tunnollisuuden ja sitoutumisen. Tavoitteemme on tuottaa omaa pelaajareserviä ja siksi on tärkeää, että edustusjoukkueen valmentaja tuntee juniorit ja junioritoiminnan täydellisesti.

Seuran tavoitteena on, että Kilpelä on mukana pelaajapolun varrella valmennuspäällikkönä ja polun päässä liigajoukkueen valmentajana.

Matti Kilpelä

RoPSin Veikkausliigajoukkueen kakkosvalmentaja ja seuran junioreiden valmennuspäällikkö
Valmentajakoulutus: UEFA B
Koulutus: Kauppatieteen maisteri
Valmentanut eri tehtävissä RoPSin junioreita vuodesta 2012.
Pelaajaura: Veikkausliiga RoPS ja FC Jazz, ottelut/maalit: 43/1. Ykkönen: AC Vantaa
Ruotsi: kahdeksan kautta Skellefteå AIK, Skellefteå FF

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1065 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309