ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 marraskuu 2015 13:30

Antti Okkonen jatkaa RoPSissa seuraavat kaksi kautta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkonen teki RoPSin kanssa jatkosopimuksen. Antti Okkonen teki RoPSin kanssa jatkosopimuksen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran Antti Okkonen jatkaa Palloseurassa seuraavat kaksi kautta kattavalla kontrahdilla. Kontrolloiva keskikenttäpelaaja on edustanut RoPSia jo kolme sesonkia. RoPSin menestyksekäs viime kausi oli ”Sukelta” loistava, ja hän muodosti yhdessä Mika Mäkitalon ja Mosa Yaghoubin kanssa koko Veikkausliigan laadukkaimman keskikentän kolmikon. RoPSissa 33-vuotias Okkonen on voittanut Suomen Cupin ja hopeaa Veikkausliigassa sekä Liigacupissa.

"Sydän on kasvanut jo vähintään puoleksi siniseksi."– Jatkan RoPSissa todella kivoilla mielin. Olen nähnyt kuinka seura kehittyy koko ajan ja haluan olla omalla panoksellani viemässä sitä eteenpäin, tyytyväinen monivuotinen kapteeni kertoo.

RoPS oli keskikentän ankkurille selkeä ykkösvaihtoehto.

– Olen kiintynyt seuraan ja joukkueeseen. Voi sanoa, että sydämeni on jo kasvanut vähintään puoleksi siniseksi. Uutta seuraa ei tarvinnut miettiä, ”Suke” nauraa.

Okkonen on asettunut perheineen pysyvästi Rovaniemelle ja hankkinut kaupungista omakotitalon jo aiemmin.

Keskikenttäpelaaja uskoo RoPSin menestykseen myös jatkossa.

– Hopeamitali ja europelit oli tärkeä juttu. Uskon, että nuoria suomalaispelaajia on nyt helppo houkutella RoPSiin. Europelit on tärkeä näyteikkuna ulkomaille pyrkiville. RoPSin linja onkin hankkia meidän kokeneiden rinnalle nuoria nousevia kykyjä.

Aiemmin urallaan Okkonen on pelannut Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubissa, jossa hän voitti myös Suomen mestaruuden, sekä Myllykosken Pallossa, jossa hän oli nappaamassa kahta pronssia ja hopeaa. Veikkausliigaotteluita miehellä on vyöllään yhteensä 254 joissa on syntynyt 12 maalia.

Ulkomaiden ammattilaiskentillä Oulun Luistinseuran kasvatti on pelannut Ruotsin Landskronassa, Tanskassa Silkeborgissa ja Belgiassa Monsissa. A-maaotteluja ”Keskikentän Kenraalilla” on tilillään 13 ja poikamaaotteluja peräti 56, joka on kautta aikojen toiseksi eniten Tero Mäntylän jälkeen.

Okkonen on päävalmentaja Juha Malisen luottomies.

– ”Suken” tapaisen kokeneen runkopelaajan jatkon varmistuminen on äärimmäisen tärkeää. Hän on hyvin sitoutunut seuraan ja levittää kokemustaan sekä sitoutumistaan kanssapelaajiin, päävalmentaja kehuu.

– Okkonen on joukkueessa todella tärkeä palanen ja pystyi menneellä kaudella vielä kehittymään ja löytämään uusia elementtejä pelaamiseensa, vaikka ikääkin jo on.

Malisen mukaan joukkueen rakennusvaihe etenee hienosti.

– Keskeiset runkopelaajat pyrimme varmistamaan ennen joulua, mutta viime kausi osoitti, ettei meidän tarvitse hötkyillä pelaajamarkkinoilla ja saada hopulla koko joukkuetta valmiiksi. Meillä on nyt hyvä vetovoima.

RoPSilla on nyt kasassa kahdeksan pelaajasopimusta. Yhteiset joukkueharjoitukset ”Siniset” aloittaa tammikuussa loppiaisen jälkeen.

– Tammikuun alussa meillä on hyvä ryhmä kasassa. Siinä ehtii hyvin saada porukan iskuun kauden aloitukseen mennessä, Malinen lupaa.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 464 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309