ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 lokakuu 2015 10:10

”Tämä on Suomen jalkapallohistorian voitetuin hopea”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokon seurassa oli sunnuntaina hauskaa. Ngambe-Nagambe ratsastaa Eero Markkasella, rankkarit hankkinut Juha Pirinen onnittelee lähimpänä, oikealla Tomas Hradecký. Aleksandr Kokon seurassa oli sunnuntaina hauskaa. Ngambe-Nagambe ratsastaa Eero Markkasella, rankkarit hankkinut Juha Pirinen onnittelee lähimpänä, oikealla Tomas Hradecký. Kuva: Anssi Jokiranta

Aleksandr ”Boris” Kokko niittaa pallon rangaistuspotkusta verkon perukoille. Rovaniemen jalkapallojumala juoksee kohti Lahden kisapuiston RoPSin kannattajakatsomoa. Taululla on numerot 1–3, RoPSin historiallinen hopeamitali näyttää jo varmalta ja ”Boriksen” osuma nostaa hänet kiinni maalikuninkuuteen.

Lahdessa sinivalkoiset juhlat: ”Boris” Kokko ampui Rovaniemen Palloseuralle historiallisen liigahopean ja kruunasi itsensä sarjan maalikuninkaaksi. Aleksandr Kokko: Tämä menee reilusti aiempien mitalien edelle, koska ottelutuloksen merkitys on RoPSille ja rovaniemeläisille niin iso.Paikalla on arviolta tuhat RoPSin kannattajaa.

Katsomon ja kentän välinen aita kaatuu kannattajien ja joukkueen juhliessa. Sininen savupommi räjähtää, RoPS valloittaa Lahden.

Vielä ottelun lisäajalla Kokko ampuu itsensä yksin maalikuninkaaksi ja RoPSin seurahistorian merkittävimmäksi hyökkääjäksi. Peräti 17 maalia Veikkausliigakaudella on kaikkien aikojen RoPSin ennätys. Ottelu päättyy 1–4. Mestaruutta ei tullut, mutta tuli hopeaa.

– Aivan upeaa. Olen voittanut Hongassa kahdesti aiemmin hopeaa, mutta tämä menee paljon niiden edelle. Tämän merkitys RoPSille ja rovaniemeläisille on niin iso, ”Boris” huutaa yleisön pauhun yli.

”Boris, Boris, sinä veit maalikuninkuuden”, yleisö laulaa J.Karjalaisen Doriksen sävelillä.

– Sellainen olo kuitenkin jäi, että ensi kaudella meidän on voitettava mestaruus!, Kokko painottaa.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on ottelun jälkeen liikuttunut.

– Kyllä tämä liikuttaa. Tosissani tätä työtä teen, Malinen sanoo hiljaa, kyynel silmänurkassa kimmeltäen.

– Tämä on upea joukkue, kauden päätös tuntuu haikealta. Jokainen sekunti tämän joukkueen kanssa on ollut nastaa, kokenut valmentaja kertoo.

Malinen on urallaan aiemmin voittanut kertaalleen hopeaa Myllykosken Pallon peräsimessä ja Suomen Cupin.

– Vaikea saavutuksia on järjestykseen laittaa, mutta kyllä tämä on Suomen jalkapallohistorian voitetuin hopea!

 Yli 1000 RoPS-fania piti tunnelman katossa Lahden kisapuistossa. (Kuva: Anssi Jokiranta)

FC Lahden ja RoPSin liigakauden päättänyt ottelu oli vaihderikas ottelu, joka oli täynnä suuria tunteita. RoPSin mestaruushaaveille tulee kolaus jo aivan ottelun alkuhetkillä, kun kenttäkuulutus kertoo SJK:n menneen johtoon. Se ei kuitenkaan RoPSin otteisiin vaikuta. Joukkue pelaa erittäin kurinalaista peliä. RoPS on fyysisesti vahva, ja voittaa kaksinkamppailut. Hyökkäykset vyöryvät tasaisesti kohti Miikka Mujusen vartioimaa maalia.

 RoPSin kapteeni Antti Okkonen pokkaa hopeansa. (Kuva: Anssi Jokiranta)

RoPSin juhlat aloittaa Mosa Yaghoubi. Taiturimaisen keskikenttäpelaajan vapaapotku reilusta kahdestakymmenestä metristä painuu häkkiin vastustamattomasti. Mitali alkaa kirkastua hopeaksi. Sitten alkaa ”Boriksen” show. Lahden toppari Jani Tanskalla ja Mujusella sattuu paha kommunikaatiovirhe, Kokko ryöstää irtopallon, kääntyy väkisin ja junttaa kuulan häkkiin.

Peli menee vielä hetkeksi jännäksi vain kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Matheus Alves puskee taidokkaasti pallon ohi RoPS-vahti Tomer Chencinskin.

Ottelun loppu on huima. Ensin Juha Pirinen murtautuu röyhkeästi rangaistusalueelle ja hänet kaadetaan. Tuomitun pilkun ”Boris” ampuu varmasti sisään. Heti perään Lahti saa rangaistuspotkun, kun Kokko rikkoo Pekka Lagerblomia. Alves epäonnistuu laukauksessaan kuitenkin karkeasti.

Loppunumerot ja hattutempun ”Boris” viimeistelee jälleen pilkulta, kun vuorostaan Lagerblom kaataa jälleen pahantekoon rynnistäneen Pirisen.

RoPSin juhlat ovat valmiit alkamaan.

– Onneksi minulla oli rohkeutta pitää väsynyt ”Boris” kentällä ja hän voitti maalikuninkuuden, Malinen huokaili.

Malinen painotti erityisesti hopeamitalin merkitystä koko pohjoisen jalkapallolle.

– Olemme saaneet aikaan melkoisen buumin. RoPS on koko Pohjois-Suomen asia. Kotona Oulussakin ihmiset tulevat juttelemaan ihan eri tavalla, kuin toimiessani AC Oulun valmentajana. Meidän on vain pidettävä huoli, että noste jatkuu ja pelaamme joka vuosi sijoituksista kuuden parhaan joukossa.

 Eero Markkanen ottaa selfien hopeajuhlan alkajaisiksi. (Kuva: Anssi Jokiranta)

 RoPSin päävalmentaja Juha Malinen pokkasi valmentajauransa kuudennen liigamitalin. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

  

Luettu 451 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309