ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 19 lokakuu 2015 10:46

”Olemme sen velkaa kaupungille ja faneille”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS haluaa pelata euro-ottelunsa Rovaniemellä. RoPS haluaa pelata euro-ottelunsa Rovaniemellä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva on tyytyväinen ja hieman liikuttunutkin mies.– Kyllähän tämä hienolta tuntuu. Mitalia toivoin keväällä, mutta eihän siihen voinut uskoa.

RoPS varmisti sunnuntaina mitalin ja vähintään paikan Eurooppa-liigan karsintoihin.

– Jo mitali on hieno asia, vasta seuran kolmas kautta aikojen ja ensimmäinen Veikkausliigan historiassa. Seuran talouden kannalta mitalin tuoma europaikka on tietenkin erittäin tärkeä, puheenjohtaja linjaa.

– Toivotaan toki vielä sitä mestaruuttakin.


Europaikka kilisyttää RoPSin kassakonetta. Veikkausliigan toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pääsevät Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle.

– Tämän kauden ensimmäisen kierroksen osallistumisraha oli 200 000 euroa, eivätkä ne koskaan ole laskeneet seuraavalle kaudelle, Niva kertoo.

Jos RoPS etenee toiselle kierrokselle, maksetaan siitä vielä suurempi potti. Mestaruus räjäyttäisi pankin.

– UEFA (Euroopan jalkapalloliitto) maksaa mestaruudesta 250 000 euroa ja Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen osallistumisraha oli tänä vuonna 300 000 euroa, Niva tietää.


Luonnollisesti päälle tulevat vielä vähintään yhden kotiottelun lipputulot. Rovaniemen Keskuskenttä on hovikelpoinen molempien eurokilpailujen kahdelle ensimmäiselle karsintakierrokselle.

Lippuja otteluihin voi kuitenkin myydä ainoastaan 2 000, eli vain uusi pääkatsomo täyttää UEFAn kriteerit.

– Se on vähän. Uskoisin, että 4 000 lippua menisi helposti, Niva laskeskelee.

– Lähdemme kuitenkin siitä liikkeelle, että europelit pelataan Rovaniemellä.

Viime kaudella RoPS pelasi Eurooppa-liigan toisen kierroksen karsintaottelunsa kreikkalaista Asterasta vastaan Oulun Raatissa, jonne saapui 3 424 katsojaa.

– Taloudellisesti meille olisi kannattavaa pelata myös ensi kesänä Oulussa, mutta olemme europelit velkaa Rovaniemen kaupungille ja faneillemme. Kaupunki rakensi uuden upean katsomon ja vaihtaa vielä tekonurmenkin ensi kesäksi. Kyllä pelit pitää Keskuskentällä pelata.

Vaikka euromatsien vieraspeli tai pelit tuovat kustannuksia, jää seuralle merkittävästi plussaa.

Jo tuo 200 000 euron osallistumisraha on iso osa RoPSin pelaajabudjetista, joka on tällä kaudella 490 000 euroa.


Jo nyt menestys kentällä on ollut taloudellisesti iso asia.

– Budjetoimme tälle kaudella 1500 katsojan keskiarvon, se ylittyy reilusti.

RoPSin koko kauden yleisökeskiarvoksi muodostuu 2 277.

– Toivottavasti tämä buumi on pysyvää. Lipputulot ovat iso osa seuran taloutta. Kiinnostus RoPSia kohtaan on todella kovaa ja seurasta puhutaan paljon. Meitä seurataan valtakunnan medioissakin paljon, tyytyväinen puheenjohtaja kertoo.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309