ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 syyskuu 2015 09:25

”RoPSissa sain aina toteuttaa itseäni”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kari Virtanen hyvästeli Rovaniemen Palloseuran kannattajajoukot kauden 2013 päätteeksi. Tuolloin RoPS voitti Suomen cupin. Kari Virtanen hyvästeli Rovaniemen Palloseuran kannattajajoukot kauden 2013 päätteeksi. Tuolloin RoPS voitti Suomen cupin. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran huikea menestys Veikkausliigassa lämmittää RoPSin edellistä päävalmentajaa, kaudet 2012–2013 Palloseuraa luotsannutta Kari ”Karo” Virtasta.

Kari Virtanen seuraa lämmöllä RoPSin menestystä: ”Mestaruus on kahden kauppa.”– Kyllä se sydäntä lämmittää. RoPS on minulle koko valmennus- ja pelaajaurani rakkain seura kasvattajaseurani Piikkiön Palloseuran ohella. RoPSissa sain valmentajana aina toteuttaa itseäni.

Kari Virtanen on RoPSin historian menestyneimpiä valmentajia. Kolmeen otteeseen Palloseuraa luotsannut ”Piikkiön Oraakkeli” on RoPSin nykymenestyksen kivijalan valajia. Virtanen aloitti ainakin toistaiseksi viimeisen pestinsä RoPSissa vedonlyöntivilppisotkun jälkeen kaudella 2012, kun joukkue oli romahtanut surkean kauden jälkeen Ykköseen. ”Karon” luotsaama ryhmä varmisti nousun Veikkausliigaan historiallisen aikaisin jo elokuussa ja voitti Ykkösen mestaruuden ylivoimaisesti. Virtanen palautti RoPSin uskottavuuden.

– Seura heräsi kauden 2011 tapahtumien jälkeen, ja sen jälkeen RoPSissa on tehty oikeita asioita, ”Karo” kertoo.

Sesongilla 2013 Virtanen valmensi RoPSin upeaan, historiansa toiseen Suomen Cupin mestaruuteen. Cupin voitto ja seuraavan kauden europelit loivat pohjaa seuran nykylennolle.

– Minä olin vain pieni osa. Seurajohto hoiti asiat hyvin, ”Karo” vähättelee omaa rooliaan.Virtanen seuraa Veikkausliigaa tarkasti. Interin liigapeleissä valmentaja vierailee tiuhaan ja sarjataulukko on tiukassa syynissä.

– Näin RoPSin cupin pelin Interiä vastaan alkukaudesta (Inter pieksi napapiirin sankarit 7-3). Siinä pelissä RoPS prässäsi aivan järjettömästi, ei sitä jaksa kukaan ja oli hajanainen joukkue. Silloin ei näyttänyt hyvältä.

”Karo” katsoi tarkasti televisiosta RoPSin vierasvoiton HJK:sta.

– Peli on kehittynyt valtavasti. RoPS prässäsi viisaasti. Prässitaso vaihteli, joukkue prässäsi kovaa, kun siihen oli tilaisuus, mutta osasi tarvittaessa vetäytyä.

Kokenut valmentaja ihaili myös RoPSin kurinalaista peliä.

– Muoto pysyi erinomaisesti kasassa, sen murtaminen oli HJK:lle hyvin vaikeaa. HJK ei päässyt RoPSin muodon sisään.

Virtanen näkee Suomen mestaruuden olevan kahden kauppa.

– SJK tai RoPS. HJK on jo ulkona. Mestari epäonnistui tällä kaudella pahasti joukkueensa rakentamisessa.Virtasen vuoden 2012 RoPSin pelaajista tällä kaudella ovat loistaneet erityisesti maalipörssiä johtaja Aleksandr”Boris” Kokko ja liigan paras toppari Obilor. Kokko oli ennen kauden 2012 alkua urallaan pahassa alamäessä ja sai sopimuksen RoPSiin vasta testijakson jälkeen. ”Boris” pääsi iskuun ja voitti Ykkösen maalikuninkuuden 15 osumalla.

– ”Boris” on nyt todellinen urheilija, ehkä hän ei ole aina aiemmin ollut asenteeltaan täysin huippu-urheilija. Nyt hän on sellaisessa vedossa, että hänet olisi pitänyt valita A-maajoukkueeseen jo edellisiin EM-karsintapeleihin, ”Karo” kehuu ykköspyssyään.

Virtanen on edelleen mukana valmennustöissä, vaikkakin omien sanojensa mukaan harrastuspohjalta.

– Olen Åbo IFK:n päävalmentajan Stefan Strömbergin apupoika, ÅIFK:n apuvalmentajana toimiva ”Karo” virnistää.

IFK taistelee sarjapaikastaan Kakkosen Läntisessä lohkossa.

Virtanen on myös Ykkösessä pelaavan tammisaarelaisen EIF:n valmennusryhmässä.

– Lähinnä toimin päävalmentaja Jens Mattfolkin mentorina, ”Karo” kertoo.

Virtanen on valmentanut RoPSia kaudet 1997-1999, 2007 ja 2012-2013. Virtanen nosti RoPSin kahdesti Ykkösestä Veikkausliigaan ja voitti Suomen Cupin. RoPS sijoittui kaudella 1997 Virtasen komennossa Veikkausliigassa kuudenneksi, sen jälkeen RoPS ei ole yhtä korkealle yltänytkään. Tällä sesongilla kirjoitetaan historiaan uusi luku.

Kari Virtanen

Syntynyt: 15. syyskuuta 1958.

Valmennusura: Kanuunat (Rovaniemi) 1996, RoPS 1997-1999, VG-62 2000-2003, Inter Turku 2003-2006, RoPS 2007, RoPS 2012-13.

Toiminut kuluvalla kaudella Kakkosen ÅIFK:n apuvalmentajana sekä Ykkösen EIF:n päävalmentajan ”mentorina”.

Seurat aktiiviuralla: PiPS, TPS, IFK Eskilstuna (Ruotsi), AIK (Ruotsi), RoPS, KePS, Kumu.

Muuta: 37 maaottelua (7 maalia), edusti Suomea Moskovan olympialaisissa 1980.

Lempinimi: Karo.

Perhe: vaimo (Rovaniemeltä) ja tytär.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 472 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309