ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 syyskuu 2015 09:33

Rohkealla pelillä huipputärkeään voittoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliigan maalintekijätilaston kärki kohtaa sunnuntaina Rovaniemellä. RoPSin Aleksandr Kokko (oik.) on tehynyt 14 ja VPS:n Juho Mäkelä 12 maalia. Veikkausliigan maalintekijätilaston kärki kohtaa sunnuntaina Rovaniemellä. RoPSin Aleksandr Kokko (oik.) on tehynyt 14 ja VPS:n Juho Mäkelä 12 maalia.

Mikä peli? RoPS – Vaasan Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 27.9. klo 18.30

Asetelma? HJK:n kaataminen mestaruuskamppailuottelussa oli veret seisauttava temppu RoPSilta. Joukkue esitti parhaimmillaan pitkiä syöttöketjuja ja pallonhallintajaksoja. Sarjakakkosen mestaruusunelma elää edelleen vahvana, sillä kukaan kärkijoukkueista tuskin voittaa loppuja otteluitaan. Mitaliin ja europaikkaan RoPS tarvitsee enää muutaman pisteen, joten sensaatiosaavutus on jo hyvin todennäköinen.

Siirtoikkunassa vahvistunut VPS nousi vasta 17.9 ensimmäisen kerran koko kaudella ylös jumbosijalta. Poispotkitun päävalmentaja Olli Huttusen korvannut Petri Vuorinen on jossain määrin monipuolistanut ”Vepsun” aiemmin yksipuolista peliä, saanut puolustuksen pitämään ja etenkin joukkueen taistelemaan. Neljästä viimeisestä ottelustaan se on voittanut peräti kolme ja pelannut kerran tasan. Pohjalaiset ovat vaarallisia, sillä joukkue tarvitsee edelleen akuutisti pisteitä välttääkseen putoamispuimurin.

RoPS on liikkeellä ykkösnyrkillään ja pystyy pelaamaan monipuolista jalkapalloa. Vaasa on hyvästä iskustaan huolimatta yksipuolinen ryhmä. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on osoittanut erinomaisia taktista silmää kauden ratkaisuhetkillä ja osaa virittää joukkueen maksimaaliseen suoritukseen. RoPS on suosikki, mutta pelistä ei tule helppo.

Seuraa heitä!

Kovissa paikoissa punnitaan joukkueen paineensietokyky ja voittamisen kulttuuri. RoPS on ollut vastaavissa tilanteissa joukkueena harvoin. Suomen Cupin mestaruus 2013 on tuore tapaus, mutta finaalin avauskokoonpanosta on nyt avauksessa todennäköisesti vain Aleksandr Kokko, Antti Okkonen ja Obilor. Yksilötasolla aiemmin raskaiden paineita ovat kokeneet toki monet muutkin, eikä mitalitaisto ole outo juttu. Esimerkiksi Suomen mestareita ovat Okkonen, Mika Mäkitalo ja Eero Markkanen. Tomer Chencinskille ja Abdou Jammehille isot areenat ja kovat matsit ovat tuttuja. Päävalmentaja Juha Malinen on marinoitu kiehuvissa liemissä moneen otteeseen ennenkin. Näkyykö ottelun tärkeys RoPSin peli-ilmeessä?

Taistelu maalikuninkuudesta. Maalintekijätilastoa johtaa RoPSin ”Tsaari Boris” Kokko 14 kaapilla. Veikkausliigan vuoden 2008 maalikuningas on lähellä toista kruunaamistaan, mutta VPS:n Juho ”Kirurgi” Mäkelä hengittää niskaan 12 osumallaan. Mäkelä on juhlinut maalikuninkuutta aiemmin jo kahdesti. Osuvatko kanuunat nyt? Vieläkö takaa kiilaa joku musta hevonen kuninkuuskisaan?

Oho! VPS on ollut vaikea vastustaja RoPSille. Kausilla 2013–2015 RoPS on voittanut liigaottelussa pohjalaiset vain kerran, tällä kaudella kotona 1-0. Vaasa on ottanut neljä voittoa ja tasapeliin on päädytty kolmesti.

Poissaolot? RoPSin Ricardo on loukkaantuneena. VPS:n Jerry Voutilainen on pelikiellossa. Sairastuvalla ovat Denis Abdulahi ja Mikko Viitikko. Ville Koskimaan pelikunto on kysymysmerkki.

Arvio? RoPS hallinnee palloa rohkeasti, ja hyökkää monipuolisesti. Vaasa on vaarallinen vastaiskuissaan, mutta RoPS puolustaa erinomaisesti. RoPS voittaa ja mitalijunan vauhti kiihtyy.


Kokoonpanot:

Mahdolliset avauskokoonpanot, perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina:

VPS, 4-4-2: 32 Sillanpää; 25 Chafer-16 Honkaniemi-2 Lahti - 4 Engström; 11 Soiri-15 Kula-27 Boxal-9 Lähde; 20 Mäkelä - 28 Clennon.

RoPS, 4-2-3-1: Chencinski; 16 Saxman-80 Obilor- 86 Jammeh-6 Pirinen; 4 Okkonen-77 Mosa;5 Saksela-7 Mäkitalo-19 Oluremi; Kokko.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 557 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309