ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 23 syyskuu 2015 09:05

Kutkuttava loppusuora edessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen sai seuran kannattajilta onnitteluja Helsingissä, kun HJK kukistui 2-0. Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen sai seuran kannattajilta onnitteluja Helsingissä, kun HJK kukistui 2-0. Kuva: Jussi Leinonen

Helsingin Jalkapalloklubi lähti jalkapallokauteen 2015 tavoittelemaan saavutusta, johon on koko eurooppalaisen seurajoukkuejalkapallon historiassa yltänyt vain 17 seuraa.

SJK-HJK-ottelu petaa jalkapalloliigan mestaruustaistelun asetelmat.Seitsemän peräkkäistä mestaruutta oman maan sarjassa on todella kova saavutus.

Edellisvuosien tapaan HJK oli kauden alkaessa yksi ja ainoa mestarisuosikki.

Vuosi vuodelta eroa muihin tasaisen varmasti kasvattanut helsinkiläisjätti täyttikin pelin ajoittaisesta nikottelusta huolimatta odotuksia neljän liigakuukauden aikana: 22 ensimmäisestä liigapelistä vain kolme tappiota, ja pahin kilpailija Seinäjoen Jalkapallokerho jo yhdeksän pisteen päässä 12. elokuuta pelattujen pelien jälkeen. Ja molemmista SJK-peleistä HJK:lle voitto.


Nurkan takaa oli kuitenkin hiipinyt odottamaton uhka kaukaa pohjoisesta. Rovaniemen Palloseura voitti elokuisena iltana SJK:n, ja eroa kärki-HJK:hon oli vain kaksi pistettä.

RoPS ei ole 27-kautisen pääsarjahistoriansa aikana yltänyt SM-pronssia (1988, 1989) korkeammalle. Edellisen kerran seura on ollut edes kuuden joukossa kaudella 1997.

– Meidän tavoite on olla kuuden parhaan joukossa, RoPS-luotsi Juha Malinen julisti kauden alkaessa.

– Haluan, että tästä tulee muutakin kuin mukava kausi. Siinä hissiliikkeen (putoamistaiston) ympärillä oleminen, se ei riitä. Tulosta on saatava, Malinen jatkoi.

Malisen toiveet ovat täyttyneet, ehkä jopa paremmin kuin mies itsekään uskalsi odottaa.

Kauden avanneen kolmen tappion jälkeen joukkue on hävinnyt vain neljästi 26 ottelussa, ja sekä HJK että SJK ovat kumpikin kaatuneet kahdesti rovaniemeläisten käsittelyssä.

Sunnuntain vierasvoitto HJK:sta merkitsi sitä, että RoPS venytti eron pääkaupunkilaisiin viiteen pisteeseen.


Liigaseuraajaa hemmotellaan loppukaudella, ja viimeisen rutistuksen aloittaa asiaan sopivasti mestaruuskamppailijoiden kauden viimeinen keskinäinen kohtaaminen. Keskiviikkona Seinäjoen Keskuskentällä ottavat yhteen SJK ja HJK.

Tuon elokuun 12. päivän RoPS-tappionsa jälkeen tappiotta pelannut SJK on sarjassa toisena, kahden pisteen päässä RoPSista ja kolme edellä HJK:ta.

RoPS ei keskiviikkona pelaa, joten voitolla SJK nousisi liigan kärkeen neljä kierrosta ennen sarjan päättymistä.

SJK:n valmentaja Simo Valakari pohjusti huippukamppailua seuran nettisivustolla.

– Nyt pelaamme isoista asioista, ja tämä on varmasti suuri peli pelaajille, kannattajille ja seuralle. Viisi kierrosta vielä jäljellä, ja olemme mukana kahinoissa.

STT
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 337 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309