ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 syyskuu 2015 11:03

RoPS kävi ryöstöretkellä Helsingissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko RoPS-kasan alimmaisena 0-1 maalin jäljiltä. Mukana myös Oluremi, Jammeh ja Obilor. Aleksandr Kokko RoPS-kasan alimmaisena 0-1 maalin jäljiltä. Mukana myös Oluremi, Jammeh ja Obilor. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura haki Helsingin Jalkapalloklubista arvokkaan ja erittäin maukkaan 0-2 (0-1) vierasvoiton jalkapallon Veikkausliigassa. Voitto vankisti RoPSin asemia sarjakärjessä ja oli mestaruustaiston kannalta kultaakin kalliimpi. Rovaniemeläisten leirissä ilo ja itseluottamus olivat ylimmillään, kun suuri ja mahtava HJK oli kaatunut huippuottelussa.

Veikkausliigan rovaniemeläinen kärkijoukkue murjoi HJK:n yli 9 000 katsojan edessä.– Harvoin täällä Helsingissä ensinnäkin voittaa ja kun miettii, että minkälaisessa tilanteessa voitto tuli, niin onhan tämä huikea suoritus joukkueelta. Pitkin kautta meillä on ollut voittavan joukkueen elkeitä, mutta nyt niitä alkaa olla entistä enemmän. Nyt pelaajaringissä on myös laajuutta. Näyttää hyvältä, sanoi RoPSin kapteeni Antti Okkonen.

RoPS:n pelisuoritus Helsingissä reilun 9 000 ihmisen edessä oli erittäin vahva. Joukkueen yhtenäisyys oli ihailtavan korkealla tasolla. RoPS haki voiton nimenomaan joukkueena, joka puhaltaa yhteen hiileen. RoPS sai kentälle tukea omilta faneiltaan, joita oli lehtereillä kiitettävän runsaslukuisesti.

– Joukkueessa on hyvä fiilis. Nyt menemme yksi ottelu kerrallaan nautiskellen eteenpäin. Meillä on nyt päällä huikea taistelufiilis, Okkonen hehkutti.


Kun joukkue pelaa hyvin, niin myös yksilöt kukkivat. Jalkapalloliigan maalikuninkuudesta taisteleva Aleksandr Kokko näytti pääpelivoimaansa, kun hän puski Mostagh Yabhoubin täsmäkeskityksen verkkoon 40. minuutilla tehden RoPSin 0-1 maalin.

– Ei minun tarvinnut kuin seisoa ja laittaa pallo maaliin. Sain tosi hyvän syötön Mosalta, Kokko kehui.

Kokko on pelannut mahtavan kauden ja on yksi pääsyy siihen, miksi RoPS on nyt vankasti mukana mestaruustaistossa. Helsingin maali oli jo kauden 14:s.

– Nyt jännätään seuraavaksi, miten käy HJK:n ja SJK:n ottelussa keskiviikkona. Sitten tiedetään onko mestaruuden voittaminen omissa käsissä, vai tarvitaanko muilta apuja. Olemme hyvällä tiellä tällä hetkellä, Kokko tuumi.


Hyökkäyspäässä RoPS:n tilanne on herkullinen. Sen lisäksi, että Kokko takoo maaleja tasaisen tahtiin, on myös toinen kärkimies Eero Markkanen kylmän viileä ratkaisija. HJK:ta vastaan Markkanen tuli vaihdosta Kokon tilalle ja teki 0-2 maalin 71. minuutilla miltein heti kentälle päästyään. HJK-puolustuksen kompuroitua ”Erzin” kyydissä tämä kuljetti pallon kohti maalia ja sijoitti pelivälineen takakulmaan rauhallisesti.

– Ihan mahtava fiilis on. Kolme pistettä on aina hyvä juttu, mutta nyt voitto tuli kaiken lisäksi näin tärkeässä pelissä. Jokainen jätkä taisteli ja ansaitsimme tämän voiton, tunnelmoi Eero Markkanen.


Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo selitti mestarijoukkueen alakuloista tilannetta hiljaisella äänellä ja hartiat kyyryssä. Lehkosuo kuvaili oman joukkueensa peliä muun muassa repaleiseksi ja sekavaksi. HJK joutui tekemään vammojen takia kolme pelaajavaihtoa jo avausjaksolla, mikä hankaloitti joukkueen pelaamista.

– Liian monella pelipaikalla oli uusia pelaajia, mikä teki pelaamisesta sekavaa. RoPS pelasi kuitenkin mahtavasti. Se on aivan selvä asia, Lehkosuo sanoi.

– En muista, että viimeisen 10 vuoden ajalla valmennus-urallani olisi ollut aiemmin näin paljon pelaajien outoja poissaoloja. Meille on tapahtunut ihan uskomattomia asioita viime kuukausina, sillä poissaoloja on ollut valtavasti, Lehkosuo jatkoi.

RoPSin valmentaja Juha Malinen johdattaa sen sijaan yhtenäistä pelaajapakkaa, joka onnistui valmentajan laatimassa taktiikassa Helsingissä.

– Avainasia pelissämme oli aktiivisuus. Siinä onnistuimme ja saimme painetta aikaiseksi läpi pelin ja siksi teimme myös kaksi maalia, Malinen sanoi.

 Rovaniemen Palloseuran ”isot pojat”, maalitykki Aleksandr Kokko ja kohuhankinta Eero Markkanen kurittivat hallitsevaa jalkapallomestaria HJK:ta kärkiottelussa Helsingissä. Kuvassa juhlitaan Markkasen 0-2 maalia. Mukana ”Mosa” Yaghoubi, Antti Okkonen, Juha Pirinen ja Obilor. (Kuva: Jussi Leinonen)

Näin kärki pelaa

Veikkausliigan kärkijoukkueiden loppuohjelma näyttää tältä:

RoPS: 27.9. RoPS – VPS, 5.10. IFK Mariehamn – RoPS, 18.10. RoPS – KuPS, 25.10. FC Lahti – RoPS. RoPSilla on jäljellä neljä ottelua.

SJK: 23.9. SJK – HJK, 28.9. HIFK – SJK, 4.10. SJK – Ilves, 18.10. FC Inter – SJK, 25.10. SJK – FF Jaro. SJK:lla on jäljellä viisi ottelua.

HJK: 23.9. SJK – HJK, 27.9. KTP – HJK, 1.10. IFK Mariehamn – HJK, 4.10. VPS – HJK, 18.10. HJK – IFK Mariehamn, 25.10. KuPS – HJK. HJK:lla on jäljellä kuusi ottelua.

 Nollan pitänyt maalivahti Tomer Chencinski tuulettaa. (Kuva: Jussi Leinonen)

Urheilutieto/Mikko Korvenkari
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1304 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309