ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 syyskuu 2015 08:40

Chensinski pelasti RoPSin tappiolta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin kanadalaisvahtia Tomer Chencinskiä kävivät onnittelemassa myös Jaron pelaajat Walter Moore ja Reginaldo. Chencinski pelasti tasapelin yliajalla. RoPSin kanadalaisvahtia Tomer Chencinskiä kävivät onnittelemassa myös Jaron pelaajat Walter Moore ja Reginaldo. Chencinski pelasti tasapelin yliajalla. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura on hukannut punaisen langan ottelujen voittamiseen Veikkausliigassa. Torstai-iltana Pietarsaaren Jaro kävi puolustamassa maalittoman tasapelin keskuskentällä. RoPS on onnistunut voittamalla viimeisestä seitsemästä pelistä vain yhden, joten mestaruus- ja mitalijunassa pysyminen ei nykytahtia kestä.

Uudet hyökkäysvoimat jäivät vielä maaleitta.RoPS tasapelistä huolimatta liigakolmosena.Pelin yliajalla RoPS saa kiittää kanadalaismaalivahtiaan Tomer Chencinskiä etteivät kaikki pinnat lähteneet Jaron kyytiin Pohjanmaalle. Hän pelasti yhden käden torjunnalla ruotsalaishyökkääjä Aliev Alibekin puskun tolppaan, mistä pallon siivosi pois RoPS-toppari Abdou Jammeh.

RoPSin valmentaja Juha Malinen otti tasurin vastaan hieman kitkerällä maulla. Kierroksen muut tulokset hieman pehmensivät pettymystä.

– Sarjassa on nyt kaikki edellytykset todelliselle huipennukselle, viittasi Malinen huipputasaiseen mestaruus- kuin putoamistaistoon. RoPS on liigassa kolmantena tasapisteissä kärkeen nousseen SJK:n ja HJK:n kanssa, mutta enemmän otteluita pelanneena.


RoPS hankki siirtoikkunan sulkeutuessa lisää hyökkäysvoimaa, mutta valmista ei vielä syntynyt. Eero ”Miljoona” Markkanen sai komennuksen kentälle 2. jakson alusta ja tilanteita alkoi tulla kun palloa syydettiin niin peli- kuin erikoistilanteista Jaron puolustukseen. Liigan maalipörssiä johtava Aleksandr Kokko otti roolia tilanteiden järjestäjänä ja Markkanen pääsi kahdesti yrittämään ”Boriksen” tarjoilusta. Ensimmäinen veto jäi suutariksi ja toinen tilanne meni painiksi Jaron puolustajien kanssa. Kolmas paikka syntyi kulmasta, mutta ohjaus livahti tolpan ohi.

Markkasta lämmitti erityisesti se, että sai pelata ensimmäisessä virallisessa sarjaottelussa sitten tammikuun.

– Tulos harmittaa, sillä paikat oli myös voittamiseen. Yhteistyö Kokon kanssa alkaa varmasti sujua, kunhan saadaan lisää yhteisiä harjoituksia alle, Real Madridista Suomeen palautunut hyökkääjä näki.

Suomen liigavauhtia hän arvioi ”ihan hyväksi”, mutta pelialusta (keinonurmi) oli vaikea.


– Eeron tultua sisään paikkoja alkoi löytyä. Avausjaksolla vastassa oli puolustuspäässä jopa seitsemän Jaron pelaajaa, Malinen laski.

Hän näki, että RoPSilla oli riittävät paikat voittaa ottelu, ”mutta nyt ei osunut”.

Malista jäi kaivertamaan ”Boris” Kokon kohtelu 2. jaksolla rankkarialueella.

– Häntä vedettiin selvästi jalkoihin ja se oli rankkarin paikka. Jostakin syystä meidän vastustajat ovat viime aikoina saaneet rankkareita, mutta me emme. Vielä tuokin asia kääntyy, Malinen luotti.


Ottelu oli kova fyysinen vääntö, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Jaro puolusti erinomaisesti RoPSin erikoistilanteet, joita oli paljon.

– Tämä oli kovien miesten ottelu, jossa oli tunnetta ja taistelua, summasi Jaron valmentaja Alexei Eremenko.

RoPSin hyökkäyspeliä torppasi ennen muuta Jaron oikea laitapakki Walter Moore, jonka ohi ei tuntunut pääsevän kukaan. Jaron toinen hahmo oli vaihdosta kentälle tullut ruotsalaishyökkääjä Alibek, joka napsi pääpalloja jopa RoPS-toppari Obilorilta . Alibek päätyi Suomeen Moskovan TsSKA:sta lähinnä Roman Eremenkon suhteilla.

RoPSin keskikentän peli jäi yllättävän torsoksi. Se oli liian hidasta. Pelin jälkeen Juha Maliselta tivattiin eikö 21-vuotiaiden maajoukkueesta loistanutta Mostagh Yaghoubia olisi voitu ottaa aiemmin kentälle kuin viisi minuuttia ennen loppua. Malisen mielestä ”Mosalle” ei ollut nyt paikkaa kentällä. Perustelu oli lähinnä se, että hän pelasi tiistaina EM-karsinnassa 90 minuuttia.

– Jalkapallossa ei voi aina pistää kaikkia hyviä kentälle. Mekin joutuisimme pelaamaan 14 miehellä ja se ei ole sallittua. Meillä on nyt olemassa kilpailutilanne pelipaikoista ja tiettyjen pelaajien pitää ymmärtää se, Malinen totesi.

RoPSin kausi jatkuu maanantaina vierasottelulla Kotkassa.

 Suomen A-maajoukkueen uusi päävalmentaja Hans Backe seurasi Rovaniemellä ensimmäistä Veikkausliigapeliä. Ruotsalainen aikoo kiertää vielä puolen tusinaa peliä loppukauden aikana. Virkaan hän astuu tammikuun alussa. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1345 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309