ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 syyskuu 2015 08:29

Suosikkina pudotuspeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FF Jaro (Pietarsaari), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 10.9. klo 18.30

Asetelma: Veikkausliigassa ei pudotuspelejä tunneta, mutta sarjakolmonen RoPS pelaa käytännössä niitä. Jokaisesta ottelusta olisi nyt revittävä pisteitä ja Jaro on voitettava kotona. RoPSilla on vielä paikka iskeä jopa mestaruuteen, sen verran köysissä HJK on. Tilanne on äärimmäisen täpärä, sillä SJK on kakkosena tasapisteissä maalieron turvin ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Takana taas Lahti ja Inter huohottavat huolestuttavan lähellä. RoPSin on voittanut vain yhden kuudesta viimeisestä pelistään.

Alexei Eremenko Juniorilla ja Alibek Alievilla vahvistuneelle Jarolle peli on yhtä tärkeä, ryhmä on valunut karsijan paikalle. RoPS vahvistui kohuhyökkääjä Eero Markkasella sekä Tramaine Stewartilta.

Lisäksi Veikkausliigan paras hyökkääjä Aleksandr Kokko alkaa olla täydessä pelikunnossa, muunkin joukkueen terveystilanne on hyvä, ja pitkästä aikaa pelikiellotkaan eivät rasita. Tosin Mosa Yaghoubilla sekä Abdou Jammehilla on takanaan maaottelureissut, ja Mosa pelasi vielä tiistaina. RoPS on suosikki.

Seuraa näitä!

Pääseekö yli kahden miljoonan euron mies Markkanen heti tositoimiin? Missä kunnossa hyökkäysvaunu on? Miten päävalmentaja Juha Malinen saa hyökkäysarsenaalista kaiken irti ja aseteltua kentälle sekä Kokon että ”Miljoona” Markkasen? Avauksessa molemmat hieman keskenkuntoiset haupitsit tuskin ovat, mutta yhteispelin sisäänajo on syytä aloittaa heti.

Jaron Jose Manuel Rivera johtaa liigan syöttöpörssiä seitsemällä maalin johtaneella syötöllään ja hän on iskenyt neljä maalia. Kaudet 2011 – 2012 RoPSia edustaneen meksikolaisen veroista pelintekijää RoPSissa ei ole hänen jälkeensä ollutkaan.

Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko osaa valmentaa pelaajan vahvuuksien kautta, ja klassinen kymppi saakin vapaat kädet hyökkäyspelin kapellimestarina ilman liikoja puolustusvelvoitteita.

Ei ole sattumaa, että Veikkausliigan kolme nuorinta maalintekijää Serge Atakay, Simon Skrabb ja Sergei Eremenko ovat kaikki Alexei Eremenkon koulimia pelaajia. Valmentaja on loistava nuorten pelaajien kehittäjä. Skrabb pelaa Allsvenskanissa, mutta 16-vuotiaat Atakay ja Eremenko ovat Jaron kokoonpanossa.

Oho! Maalipörssiä 12 osumallaan johtava ”Boris” Kokko jahtaa maalikuninkuuden lisäksi RoPSin kaikkien aikojen yhden kauden maaliennätystä Veikkausliigassa. Ennätys on nykyisen kakkosvalmentajan Vesa Tauriaisen nimissä, joka ampui 15 kaappia kaudella 1991. Tuolloin RoPSilla oli hirmuinen hyökkäyskalusto. Joukkue teki koko sarjassa eniten maaleja, peräti 63 osumaa 33 ottelussa. Sijoitus sarjassa oli silti vasta 7:s. ”Vesse” sai tulitukea Stewart Beardsilta, joka ampui 13 maalia vain 18 ottelussa, sekä legendaariselta Ari ”Tege” Tegelbergiltä, joka osui 12 kertaa.

Poissaolot? Jaron Johan Brunell ja Jonas Emet ovat loukkaantuneina.

Arvio? Vierasjoukkue todennäköisesti hallitsee palloa näennäisesti, mutta RoPS puolustaa tarkasti ja on tehokkaampi. Kotivoitto.

 RoPSissa aikoinaan onnistunut Jose-Manuel Rivera palaa Rovaniemelle Pietarsaaren Jaron joukkueessa.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1255 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309