ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 elokuu 2015 10:27

Kuuden pisteen superottelu!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Seinäjoen Jalkapallokerho, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 12.8. klo 18.30

Asetelma? Joukkueet käyvät taistoa mitaleista, europaikoista ja mestaruudesta. Koko kautta ajatellen Seinäjoki ei ole ollut odotetun hyvä, kun taas RoPS on yllättänyt. Viime kierroksilla molemmilla on ollut vaikeaa: RoPS on pelannut jo neljä voitotonta peliä putkeen, ja pohjalaiset kolme. Lahti-pelissä RoPS pelasi tappiosta huolimatta hyvällä ilmeellä ja myös reservimiehet esiintyivät edukseen. RoPSin taisteluilme on niin julma, että poissaolojen rasittamanakin se pystyy vahvaan esitykseen. Myös IFK Mariehamn ja SJK hävisivät sunnuntaina, joten oikeastaan Lahti-tappion suurin merkitys RoPSille oli se, että mastokaupungin joukkue hinasi itsensä lähemmäksi kärkitaistoa jonne tunkee myös KuPS.

HJK on kaikesta huolimatta selvä suosikki mestariksi, mutta tässä ottelussa voi jo ratketa paljon mitaleiden suhteen. Voitto antaisi selvän edun yhteen pääkilpailijaan nähden, mutta lähtökohtaisesti tappion välttäminen on molemmille voittamista tärkeämpää.

Seuraa näitä!

Veikkausliigan supertoppareiden taisto. Viime kauden parhaaksi puolustajaksi valittu SJK:n Cedric Gogoua on pelannut ailahtelevan kauden. Vasta 21-vuotias norsunluurannikkolainen on sortunut paikoin ylipelaamiseen, sähläämiseen ja jopa ylimielisyyteen. RoPSin Obilor on ollut tämän sesongin betonia. Päävalmentaja Juha Malinen on karsinut ”Aaban kiviaidan” otteista ylimääräiset kuviot pois, ja fysiikaltaan ylivertainen järkäle on pelannut loistokkaasti. Kentällä kohtaavat tämän kauden paras ja viime kauden paras puolustaja. Erikoistilanteissa Obilor ja Gogoua ottavat yhteen, eikä silloin armoa anneta eikä pyydetä!

Jatkaako Tomas Hradecký keskikentän pohjalla ja siirtyykö Antti Okkonen pakiksi? Näin Juha Pirinen saataisiin keskikentän laidalle tuomaan lisää hyökkäysvoimaa, josta on huutava pula ”Boris” Kokon poissa ollessa.

Nostaako Juha Malinen Santa Clausin ykköspyssyn Jaakko Paavilaisen kokoonpanoon? Hyökkääjäpulassa luontainen maalintekijä olisi käyttökelpoinen kärki liigassakin, ainakin vaihtopelaajana.

Will Johnin pelilupa on saapunut. Nähdäänkö mies jo kentällä?

Oho! Ensi kaudeksi Seinäjoelle valmistuu uusi stadion, jonka kustannusarvio on peräti 10,5 miljoonaa euroa!

Poissaolot? RoPSin Aleksandr Kokko ja Abdou Jammeh ovat pelikiellossa sekä Janne Saksela loukkaantuneena. Lisäksi Ricardon pelaaminen epävarmaa. Seinäjoelta puuttuvat Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.

Arvio? SJK hallitsee palloa, mutta murtautumisvaihe on sille vaikea ylipäätään, saati tiiviisti puolustavaa Palloseuraa vastaan. Ottelu on erittäin tasainen ja tasapeli tyydyttänee jossain määrin molempia, voittoa ei kumpikaan hae suurella riskillä. Tarkka ja taktinen vääntö päättyy tasuriin tai maalin kotivoittoon.

 Obilor on ollut RoPSin tämän kauden tukipylväitä. (Kuva: Lapin Kansa)

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1154 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309