ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 03 elokuu 2015 08:48

RoPS romahti Kuopiossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura kyykkäsi Kuopiossa KuPSia vastaan. Aleksandr Kokon ilme oli tuskainen. Rovaniemen Palloseura kyykkäsi Kuopiossa KuPSia vastaan. Aleksandr Kokon ilme oli tuskainen. Kuva: Pirita Männikkö

Veikkausliigan sarjakakkosen Rovaniemen Palloseuran peräti yhdentoista ottelun tappioton putki paukahti rusahtaen poikki Kuopion Palloseuran vieraana.

Tappiottomien pelien putki poikki rumin lukemin KuPSia vastaan.

Kotijoukkue takoi kolme maalia, eivätkä vieraat onnistuneet maalinteossa kertaakaan.

RoPSin esitys oli heikko, erityisesti puolustus oli haavoittuvainen tähtitoppari Obilorin lusiessa pelikieltoaan.

Myös maalivahti Ricardo teki monta harharetkeä maaliltaan ja oli poikkeuksellisen rauhaton läpi ottelun. RoPSin pelaajatilanne vain paheni, sillä tärkeä keskikentän moottori ja erikoistilannespesialisti Mosa Yaghoubi otti kauden kahdeksannen varoituksensa ja on Obilorin tapaan pelikiellossa ensi sunnuntain FC Lahti-pelissä.

– Kyllä meillä meni tänään kaikki vinksalleen. Huono peli, pettynyt Ville Saxman tuhahti.

– Kaveri oli suoraviivainen, fyysisempi ja voitti kaksinkamppailut. Erikoistilanteissa olimme kesyjä, ja KuPS iski maalit. Ennen peliä lataus oli hyvä, mutta kentällä ei oikein mikään onnistunut.

Päävalmentaja Juha Malinen oli vihainen.

– Olemme nyt kolmessa viimeisessä pelissä päästäneet maalin ekan kympin aikana. Näin ei voi jatkua. Puheitten aika on ohi, asenne on kentällä näytettävä, kuka s**t*n* sinne sitten joutuukin.

Ottelu oli erittäin rikkonainen, yhteensä tuomittiin peräti 27 vapaapotkua. RoPS ei saanut missään vaiheessa omaa peliään rullaamaan tällä kaudella totuttuun tapaan.

RoPSilla oli heti ottelun alussa loistopaikka, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Simo Roiha pääsi tööttäämään, mutta laukaus meni niukasti ohi Tomi Maanojan vartioiman veräjän.

Pian savolaiset iskivät johto-osuman. Toppari Jarkko Lahdenmäki joutui kaatamaan Charles Traffordin, ja tilanteesta seurasi sivuvapari. Miikka Ilon lähettämän taitavan pallon pyssytti voimalla verkkoon Toni Markic.

Vahva bosnialaistoppari pääsi palloon luvattoman helposti RoPS-miehityksen keskeltä.

Roiha kunnostautui tuhlaajapoikana. Puolen tunnin pelin jälkeen Aleksandr ”Boris ” Kokko vapautti kauniilla läpisyötöllä Roihan nokikkain Maanojan kanssa, mutta ex-RoPS veskari onnistui torjumaan FC Lynxin kasvatin viimeistely-yrityksen.

Puoliajalla Malinen ruuvasi muutoksia kokoonpanoon ja pelipaikkoihin.

– Se oli kuin lahon veneen paikkaamista. Kun toinen paikka alkoi pitää, jokin toinen paikka vuosi, Malinen tuhahti.

Muutosten toimivuutta ei ehditty kauaa testata, kun savolaiset iskivät taas pallon häkkiin RoPSin todellisen koomailun jälkeen. Ricardo tuli holtittomasti vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle ja yritti pelata palloa päällään. Tilanteen voitti Ilmari Niskanen, ja Saku Savolainen laukoi pelivälineen tyhjään häkkiin.

RoPSia vietiin hetki lujaa, ja pian Ilo täräytti pallon yläparruun.

Hetkeä myöhemmin Savolainen naulasi toisella osumallaan loppunumerot kulmapotkun jälkitilanteesta. Ottelun loppu oli jo pelailua, eikä RoPS pystynyt kehittämään minkäänlaista kiriä. KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki marssittikin kentälle nipun nuoria seuran oman juniorimyllyn tuotteita.

Malinen näki Obilorin pelikiellon merkityksen suurena.

– Jarkko Lahdenmäellä oli vaikeuksia etäisyyksien arvioinnissa. Hänelle on nyt annettava aikaa. Ricardo oli erityisen epävarma uuden toppariparin kanssa, Malinen summasi.

Siirtoikkuna aukeaa torstaina 6.8.

– Odotan sieltä apuja, mutta en vielä tiedä mitä saadaan, päävalmentaja kertoi.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 980 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309