ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 25 heinäkuu 2015 11:56

Tappioton putki jatkuu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – IFK Mariehamn, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 26.7. klo 18.30

Asetelma? Sarjakakkosen RoPSin erinomainen kunto jatkuu. Nyt kasassa on jo kymmenen tappiottoman ottelun putki ja viimeisestä neljästätoista matsista Palloseura on hävinnyt vain yhden. Tasapeli Vaasassa oli aivan kohtuullinen tulos, vaikka kenttätapahtumien perusteella voitto olisi ollut ansaittu. Jos pisteitä ylipäätään menettää, niitä on ”parempi” hävitä häntäpään joukkueille, kuin päävastustajille. Nyt ”Keskarille” saapuva IFK on juuri näitä päävastustajia kisassa mitaleista, europaikoista ja jopa mestaruudesta. Ahvenanmaalaiset ovat pelanneet kuusi viimeisintä otteluaan tappioitta, mutta viisi niistä tasan. Tasapeliputki päättyi viime kierroksella, kun maalijuhlissa Jaro kaatui ”Saarilla” 4 – 3.

Pekka Lyyskin luotsaama IFK on ollut pitkään tunnettu huonosti organisoituneena joukkueena, joka on pelannut melkoista ”elämysjalkapalloa.” Tällä kaudella Lyyski on kuitenkin ohjeistanut joukkuettaan paremmin, ja IFK on ollut aiempaa järjestäytyneempi ryhmä. Toki Petteri Forsell saa vapauksia ja toimii kentällä lähes täysin oman mielensä mukaan.

Nykylyönnissään ja hyvässä terveystilanteessa RoPS on kotikentällään suosikki käytännössä kaikkia kotimaisia joukkueita vastaan. Niin nytkin, vaikka Mariehamn on perinteisesti ollut RoPSille vaikea vastustaja.

Seuraa näitä!

RoPSin kapteeni Antti Okkonen pelaa taas vahvasti alkukauden pienien vaikeuksien jälkeen. Kapteeni on ollut erinomainen niin laitapakkina kuin kontrolloivana keskikenttäpelaajanakin. ”Sukelle” sopii paremmin kahden ankkurin ryhmitys, jolloin hän pystyy pelaamaan enemmän lyhyillä syötöillä.

Viime kaudella yksin keskikentän pohjalla valtavaa vastuuta kantanut Okkonen joutui usein liian vaikeisiin tilanteisiin pelin käynnistäjänä ja koko joukkueen pelinrakentelu tukehtui. Kovaa pelaava Okkonen on luontainen johtajatyyppi, joka ohjaa ja ruoskii omiaan kentällä koko ajan.

IFK:n Albin Granlund edusti RoPSia neljä kautta 2010 – 2013, ja pelasi 103 ottelua. Pargas IF:n kasvatti on harvinaisuus, joka on pelannut miesten tasolla kaikilla sarjatasoilla Viitosesta Veikkausliigaan. Granlund on noussut hiljalleen liigan laitapuolustajien eliittiin. Hänellä on takanaan pitkä loukkaantuminen, mutta hän pelasi jo Jaro-pelissä. Granlund on Lyyskin luottomies ja edelleen rovaniemeläisyleisön suosikki.

Oho! IFK päävalmentaja Pekka Lyyski (s.1953) on valmentanut joukkuetta yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2002 jolloin IFK oli Kakkosessa. Lyyski nosti ”saarelaiset” liigaan 2005.

Poissaolot?
IFK:lta on sivussa Aleksei Kangaskolkka ja Tommy Wirtanen. RoPSilta vain pitkäaikaispotilaat.

Arvio? Ottelu on molemmille erittäin tärkeä. RoPS pelaa tarkasti ja IFK ainakin yrittää samaa. RoPSin tappioton putki jatkuu voitolla, mutta IFK:n tasapeliherkkyys huomioiden pistejakokaan ei olisi yllätys.

 RoPSin paidassa mm. Suomen cupin voittopystiä nostanut Albin Granlund palaa vanhalle, mutta uusioituneelle kotikentälleen.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1078 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309