ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 heinäkuu 2015 09:40

RoPS dominoi, mutta jäi tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Aleksandr Kokko taisteli pallosta VPS:n puolustuksen ja maalivahti Henri Sillanpään kanssa Vaasan Hietalahdessa. RoPSin Aleksandr Kokko taisteli pallosta VPS:n puolustuksen ja maalivahti Henri Sillanpään kanssa Vaasan Hietalahdessa. Kuva: Eetu Sillanpää

Rovaniemen Palloseuralla oli sunnuntaina historiallinen tilaisuus nousta Veikkausliigan johtopaikalle ensi kertaa tässä vaiheessa kautta koko liigan 25-vuotisessa historiassa, kun joukkue kohtasi liigan jumbojoukkueen Vaasan Palloseuran Hietalahden stadionilla.

Napapiiriläiset tasapisteissä HJK:n kanssa sarjan kärjessä.RoPS hallitsi ottelua liki täydellisesti, muttei onnistunut rynnimään voittoon asti.

Pistejako nosti RoPSin tasapisteisiin sarjakärki-HJK:n kanssa, mutta helsinkiläisillä on parempi maaliero. RoPSilla on toki yksi ottelu HJK:ta vähemmän pelattuna. Palloseuran tuloskunto jatkuu hurjana: joukkue on pelannut 10 tappiotonta peliä putkeen ja hävinnyt viimeisestä 14 ottelusta vain yhden.

RoPSin tasoitusmaalin ampui Mosa Yaghoubi, ja kaimapalloseuran avausosuman survoi Timi Lahti.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen oli kohtuullisen tyytyväinen pisteeseen.

– Vieraspiste on aina vieraspiste. VPS taisteli henkeen ja vereen ja pyrki pelaamaan pitkää palloa selustaamme.

Malinen muistutti, etteivät lähtökohdat otteluun sarjapaikastaan taistelevia pohjalaisia vastaan olleet helpot.

– Huikean katsomon avajaistapahtuman ja HJK-voiton jälkeen oli vaara, että mopo keulii, eikä asenne ole oikea. Osoitimme kuitenkin, että asenne oli rautaa.


Pelin viidennellä minuutilla Jordan Seabrook linkosi pitkän sivurajaheiton RoPSin boksiin. Keskuspuolustaja ja kapteeni Ville Koskimaa jatkoi pallon vitosen viivalle, josta toinen toppari Lahti junttasi pallon maalin kattoon. RoPS-puolustus hieman uinui tilanteessa. Rajaheitto oli jälkitilanne kulmapotkusta, jonka ottelun tuomaristo tuomitsi väärin VPS:lle, vaikka pallo meni yli päätyrajan Eero Tammisen jalasta.

RoPS iski nopeasti takaisin ja lujaa. Vaasan maalia seurasi jatkuva mylläkkä isäntien maalilla, ja ansaittu tasoitus syntyi pian.

RoPS sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajan ulkopuolelta. Mosa tälläsi pallon ensin päin muuria, mutta ehti itse paluupalloon ja latasi kuulan upeasti takanurkkaan.

RoPS hyökkäsi avausjaksolla erittäin aggressiivisesti. Erityisesti laitojen kautta hyökkäyspeli eteni erinomaisesti. Vierasjoukkueen paine oli jatkuvasti kova, ja VPS painui köysiin omalle alueelleen, jossa se puolusti tiiviisti muotonsa varsin hyvin säilyttäen.

Hyökkäyspelissään VPS tyytyi kyttäämään vastaiskusaumoja. RoPS sai erikoistilanteita solkenaan, mutta VPS onnistui selvittämään ne tuurilla ja taidolla.

RoPS pelasi hyvin fyysisesti, ja alakynnessä ollut ”Vepsu” yritti vastata parhaansa mukaan.


Toisella puoliajalla RoPSin pyöritys jatkui, mutta toista kertaa Vaasan veskaria Henri Sillanpäätä ei yllätetty. Vaasa oli lopulta viedä koko potin, sillä ottelun lisäajalla Denis Abdulahi hukkasi kulmapotkusta siunaantuneen huippupaikan.

– Sanoin jo puoliajalla joukkueelle, että Vaasa ei kestä tällaista tempoa koko peliä, ja 70 minuutin jälkeen kentällä olikin vain yksi joukkue. Superpaikkoja ei ollut, mutta viisi josta olisi voinut maalin tehdä, Malinen tuumi.

Antti Okkosen ottama varoitus toi lisähuolia Maliselle.

– Meillä on laskujeni mukaan viisi miestä kortin päässä pelikiellosta.

Kakkosveskari Harri Nykänen on loukkaantuneena, ja RoPS oli reissussa ilman toista maalivahtia. Malinen kertoi, että, jos Ricardo olisi loukkaantunut tai ajettu ulos, olisi maalille komennettu Jarkko Lahdenmäki.

VPS–RoPS 1–1 (1-1)

Maalit: 5 min. 1–0 Timi Lahti, 12 min. 1–1 Mosa.

RoPS 4-2-3-1: Ricardo; Jarkko Lahdenmäki – Obilor – Abdou Jammeh - Ville Saxman; Antti Okkonen - Mosa; Janne Saksela – Mika Mäkitalo (v.Michael Ibiyomi) – Juha Pirinen (v. Simo Roiha); Aleksandr Kokko.

Entä sitten? RoPS kohtaa seuraavassa ottelussaan 26.7. IFK Mariehamnin kotiottelussa Keskuskentällä.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1119 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309