ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 heinäkuu 2015 11:22

Upeat avajaiset – vastaako yleisö RoPSin huutoon?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Keskuskenttä, takamuksen alla kuppipenkki, upea näköalapaikka muovinurmelle ja käynnissä Veikkausliigan kärkikamppailu RoPS–HJK.RoPS johtaa, ja lisäajalla lähes 5000 ihmistä taputtaa seisaaltaan.

Ottelu päättyy Palloseuran upeaan voittoon. Voiko tämä olla tottakaan?

RoPS, sarjakakkosena vain pisteen perässä ja kaksi peliä vähemmän pelanneena uhkaa uskottavasti HJK:n jo kirkossa kuulutettua seitsemättä perättäistä mestaruutta. Samalla kaudella, kun Rovaniemelle nousee upea katsomo, pelaa RoPS kuin symbolisesti myös parasta kauttaan neljännesvuosisataan. Tunnelma katsomossa on upea, kuin joskus muistojen kultaamalla 1980-luvun ”Keskarilla.”

Rovaniemeläisen jalkapalloväen vuosikymmenten odotus on päättynyt. Olen jalkapallomies henkeen ja vereen, ja perjantai-iltana tunsin silmänurkkani kostuvan.

Muistoihini nousi 1980-luvun loppu, kun pikkupoikana kirjoittelin ensimmäisiä jalkapalloaiheisia yleisönosastokirjoituksia Lapin Kansaan. Jo silloin RoPSin ja KePSin jänkäderbyissä ”Keskari” oli kuin Neuvostoliitto samaan aikaan.

Aikansa elänyt luhistuva jättiläinen, joka odotti vain viimeistä armahtavaa niskalaukausta. Kenttä oli häpeäksi kaupungin imagolle jo silloin. Myöhemmin olosuhteet nousivat esiin, kun lisenssikomitea, tuo ikiaikainen mörkö, otti jatkuvasti RoPSin liigapaikan hampaisiinsa.

Pitkä tie on kuljettu valojen rakentamisesta vuonna 2008 tähän päivään, mutta viimeinkin kaikki olosuhdeasiat ovat reilassa.

Lähes 5000 katsojaa juhlaottelussa on hurja luku. Yleisön on kuitenkin näytettävä, että se elää RoPSin tukena myös arjessa. Uusissa olosuhteissa 2500 yleisömäärät pitäisivät olla arkipäivää. RoPS tarvitsee kannustusta ja jokaisen pääsylipuista saadun euron. Se takaisi menestyksen jatkossakin. Palloseura on näyttönsä antanut, vastaako yleisö huutoon? Onhan Rovaniemi oikeasti jalkapallokaupunki!

Uuden stadionin merkitys on suuri Rovaniemelle ja RoPSille. Kaupungille se on arkkitehtuurisesti upea maamerkki ja käyntikortti. RoPSille kokonaismerkitys on valtava ja monitahoinen. Esimerkiksi seura- ja valmennusjohdon tehtävä naarata laadukkaita pelimiehiä napapiirille on jatkossa paljon aiempaa helpompaa. Päivittäinen harjoittelu moderneissa olosuhteissa on aivan toista, kuin murmanskilaismeininki vanhoissa pukukopeissa.

Suuresta muutoksesta huolimatta pitäisin kentän nimen ennallaan. Rovaniemen Keskuskenttä on karu mutta perinteikäs ja jopa legendaarinen nimi. Olihan kenttä jo Alvar Aallon suunnittelupöydällä Poronsarviasemakaavan Poron silmä.

Juuri perinteet rakentavat suomalaista jalkapallokulttuuria. Muovisille Santa Claus Stadioneille, Joulupukki Areenoille tai Kemijoki Kentille suora punainen kortti!

Jos nimi muuttuu, täytyy nimen haltijan, yrityksen tai mesenaatin latoa iso pino euroja tiskiin tietenkin kaupungille ja myös Rovaniemen Palloseuralle, sillä Palloseura on rakentanut Keskuskentän maineen.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1351 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309