ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 10 heinäkuu 2015 10:34

Kärkikamppailu avaa ”Keskarin” uuden ajan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä perjantaina 10.7. klo 18.30

Asetelma? Keväällä tuskin kukaan uskoi, että Rovaniemen Keskuskentän uuden upean katsomon virallinen avausottelu RoPS-HJK olisi myös Veikkausliigan ykkös- ja kakkosjoukkueiden kärkiottelu. Onpa asetelma vielä sellainen, että voitolla Palloseura nousee vain pisteen päähän Klubista peräti kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

RoPSin kausi on ollut sensaatiomainen: joukkue on pelannut nyt peräti kymmenen tappiotonta ottelua putkeen. Viime ottelut eivät kuitenkaan ole olleet pelkkää ilotulitusta. Napapiirin ylpeys ei ole tehnyt pelitilannemaalia kolmeen viimeiseen peliin. Joukkuetta on kuitenkin erittäin vaikea voittaa.

HJK:n kausi ei ole ollut odotetun loistokas kärkipaikasta huolimatta, ja juuri nyt peli töngertää pahaan aikaan. Super-ryhmän kauden päätavoite on edessä, sillä joukkue kohtaa Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelussa latvialaisen FK Ventspilsin vieraissa jo tiistaina. HJK:n materiaali kestää pienen kierrätyksenkin, mutta keskittyminen voi osittain olla jo europeleissä.

RoPSille kyseessä on erityisen iso ottelu. Pelaajat pelaavat ensimmäisen ottelunsa uuden katsomon edessä puitteissa, joita rovaniemeläinen jalkapalloväki on odottanut kymmeniä vuosia. Jos tunnetila ei vyöry yli äyräiden, on RoPS jopa hienoinen suosikki tässä huikeiden tunteiden kamppailussa.

Seuraa näitä!

Jos jotakin RoPSin pelaajaa tämä iso ottelu ei hätkäytä, on hän keskuspuolustaja Abdou Jammeh. Gambian maajoukkueen kapteeni on pelannut yli 60 000 katsojan edessä ja lukuisia todella isoja matseja. Hän onkin kovissa paikoissa joukkueen isähahmoja. Jammehin kokemus näkyy kaikessa hänen tekemisessään. Toppari sijoittuu hyvin, katkoo ja rikkoo oikea-aikaisesti sekä on armottoman kova kaksinkamppailuissa.

Pallollinen peli ei ole aivan miehen muun suorittamisen tasolla, mutta silti ehdotonta eliittiä RoPSin viime vuosien topparivertailussa. Rauhallinen ja pallovarma Jammeh on nostanut myös toppariparinsa Obilorin pelaamisen vielä aiempaakin paremmaksi. Obilor on yksilönä liigan jopa paras keskuspuolustaja, muttei olisi sitä ilman gambialaista aisapariaan.

HJK:n tämän kauden kovista ulkomaalaishankinnoista japanilainen Atom on ollut selvästi paras. Modernin kympin prototyyppi on kansainvälisen luokan pelaaja. Sähikäinen on kokonaisvaltainen pelintekijä, jonka peliasento on tasapainoinen ja hän tekee töitä laajalla alueella pallollisena ja mikä erityisen tärkeää, pallottomana. Nykytrendin mukaan Atom myös puolustaa ja jopa riistää palloja, vaikka päätyö puolustussuuntaan onkin ohjaavassa ja syöttösuuntia peittävässä roolissa. Atom on ollut myös tehokas: vyöllä on jo seitsemän maalia ja neljä häkkiin johtanutta syöttöä.

Oho! Toivottavasti uuden katsomon avajaiset saavat arvoisensa yleisömäärän, ja 3 000 katsojan raja rikkoontuu. Yli 2000 katsojaakin on ollut viime vuosina ”Keskarilla” harvinaisuus, ja kolmen tonnin haamuraja rikkoutui viimeksi ”jänkäderbyssä” 2004, kun RoPS – Tornion Pallo-47-matsia seurasi peräti 3495 katsojaa.

Poissaolot? RoPSin pitkäaikaispotilaat ovat edelleen sivussa. HJK:n Nikolai Alho on sairastuvalla.

Arvio? HJK hallinnee lievästi palloa, ja RoPS puolustaa tiiviisti sekä iskee tehokkaasti vastaan. Ottelu päättyy RoPSin täpärään voittoon tai pistejakoon.

100715b

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1021 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309