ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 touko 2015 09:03

Historiallinen voittoputki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ei ole koskaan aikaisemmin voittanut viittä peräkkäistä Veikkausliigaottelua koko liigan historiassa (perustettu 1990). Vaikea alkukausi päättyi Inter-tappion jälkeiseen päävalmentaja Juha Malisen pimputtelupamputtelu- monologiin, ja sen jälkeen joukkue on ollut historiallisessa lennossa.

Neljä peräkkäistä voittoa RoPS on ottanut kahdesti aiemmin. Kaudella 1990, jolloin joukkue oli silloisessa sarjajärjestelmässä lopulta runkosarjan toinen, mutta Mikkelin Palloilijat pudotti napapiiriläiset puolivälierässä. Myös kaudella 1996 rovaniemeläiset voittivat neljä peliä peräkkäin, ja sijoitus oli sesongin päätteeksi kahdeksas. Viiteen peräkkäiseen voittoon mahtuu myös toinen merkkipaalu: RoPS on edellisen kerran voittanut Jaron Pietarsaaressa vuonna 2004.

RoPS julistettiin jo laajalti kriisijoukkueeksi, ja Urheilulehti tuomitsi Malisen täydelliseen valmennukselliseen umpikujaan. Nyt RoPS on sarjajohtaja HJK:ta kolme pistettä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena! Kaikki putket päättyvät joskus, ja tärkeämpää onkin miltä peli näyttää: RoPSin peli on nyt sellaisessa formussa, että sijoitustavoitteet kuuden joukossa ovat arkirealismia.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 867 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309