ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 huhtikuu 2015 09:18

Laitureilta apu maalinälkään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Saksela (oik.) ja Juha Pirinen (vas.) iskivät RoPSin maalit ja samalla kauden avausvoiton. Maalijuhlinnassa mukana Tomas Hradezky. Janne Saksela (oik.) ja Juha Pirinen (vas.) iskivät RoPSin maalit ja samalla kauden avausvoiton. Maalijuhlinnassa mukana Tomas Hradezky. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura reivasi liigakurssiaan keskiviikkona Helsingin IFK:n kustannuksella. Kauden ensimmäinen voitto irtosi laitapakkien tonteilta keskikentälle nostettujen Janne Sakselan ja Juha Pirisen maaleilla.

Janne Saksela ja Juha Pirinen päättivät RoPSin pitkän kuivan kauden HIFK:n kustannuksella.
Rovaniemeläisjoukkueeseen liittyy tänään uusi brasilialainen maalivahti.RoPSille 2-0 (1-0) voitto oli enemmän kuin tervetullut kolme tappiopelin jälkeen.

– Kieltämättä vapauttava fiilis. Alkuviikosta harjoituksissa oli vähän masentavan näköistä porukkaa, mutta ennen peliä aisti, että nyt ollaan menossa voittamaan, summasi komean avausmaalin tsipannut Janne Saksela.

Saksela rankaisi ”stadin kingejä” aivan avausjakson loppuhetkillä.

– Juha Pirisellä oli jalka vapaana ja hän nosti pallon tekopaikkaan. Siitä oli helppo työ nostaa yli vastaan tulleen maalivahdin, Saksela kertasi.

Maali päätti RoPSin 256 minuutin kuivan kauden.

– Joukkueen kanssa puhuttiin viikolla paljon. Tiesimme kyllä, että porukka on täynnä hyviä jätkiä.

– Nyt lähdettiin siitä, että puolustus pannaan kuntoon. Se myös toimi.


Suurimmat muutokset olivat Sakselan ja Pirisen nostaminen laidoillaan ylemmäs, Antti Okkosen siirtäminen oikeaksi pakiksi ja Gambian maajoukkuetopparin Abdou Jammehin paluu Obilorin pariksi.

– Pakit olivat meidän ”laitureimmat” pelaajat. Heitä ei sijoitettu paikoille vain hyökkäämään vaan ottamaan vastaan myös HIFK:n avauksia. Tämä toimi hyvin, kehui RoPS-luotsi Juha Malinen.

Samaan syssyyn hän kehui kapteeni Antti ”Suke” Okkosen pelanneen pitkästä aikaa parhaan pelinsä ja vielä uudella tontilla.

Järein muodonmuutos oli silti puolustuksen keskustassa. Abdou Jammeh näytti nyt mikä on oikeasti miehiään. Penkiltä vauhtia ottanut toppari katkoi hyvin ja luki tilanteet oikein ja maltilla.

– Monenlaisten puheiden jälkeen Jammeh osoitti olevansa hyvä ja kokenut toppari, Malinen totesi.

Toppariosasto oli mukana RoPSin toisessa maalissa 67. minuutilla. Obilor puski Moshtagh Yaghoubin tarjoileman kulman, jonka HIFK-puolustus vielä torjui. Reboundin iski Pirinen verkkoon, 2-0.

”Mosa” Yaghoubi pelasi RoPSin keskikentällä ensimmäisen täyden ottelun ja oli ehdottomasti joukkueen kermaa.

Hän pystyy taitavana pelurina rytmittämään peliä ja pitämään palloa kun sitä tarvitaan.

 ROPSIN keskikentän hahamo oli ”Mosa” Yaghoubi, joka tässä pyörittää maajoukkuekaveriaan Fredrik Lassasia. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

HIFK:n leirissä oltiin pettyneitä omaan panokseen.

– Meiltä puuttui tappamisen meininki boxissa. Suurin ero meidän ja RoPSin välillä oli siinä, että me aloimme siirrellä palloa tekopaikoissa. Ensimmäinen oikea laukaus kohti RoPSin maalia tuli 85. minuutilla, ihmetteli valmentaja Jani Honkavaara.

IFK:n kapteeni Jukka Halme kaipasi myös päättäväisyyttä yläkerran peliin.

– Kolmea pistettä olimme hakemassa, mutta niitä ei saatu. Pystymme kyllä paljon parempaan peliin, Halme luotti.

IFK oli napannut kahdessa ensimmäisessä ottelussa tasapelipinnan niin IFK Mariehamnilta kuin HJK:lta, joten mikään helppo nakki joukkue ei ole kenellekään.


RoPSin kausi jatkuu sunnuntaina Ilveksen vieraana Tampereella. Tuolla reissulla joukkueella on todennäköisesti mukana myös uusi maalivahti Brasiliasta. 188-senttinen ja 23-vuotias nimihirviö Ricardo Henrique Schuck-Friedrich seurasi jo eilistä ottelua kentän laidalla.

– Hänet löydettiin Luiz Antonion suositusten perusteella, tiesi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.

Jo liiga-avauksessa loukkaantunut Tomer Chencinski on leikkauksen jäljiltä pitkään sivussa, joten maalivahtiosastoa oli tarve täyttää.

Ville Iiskola on ainakin toistaiseksi pätkätöissä Rovaniemellä.

– Brassin kanssa tehdään sopimus loppukaudesta, Niva kertoi.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1325 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309