ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 huhtikuu 2015 12:39

”Mosan” Instagram-päivityksestä nousi myrsky

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin kuumaverinen keskikenttämies Mostagh Yaghoubi nousi lauantaina otsikoihin ingstagram-päivityksestään. RoPSin kuumaverinen keskikenttämies Mostagh Yaghoubi nousi lauantaina otsikoihin ingstagram-päivityksestään. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubin Instagram-päivityksestä nousi melkoinen myräkkä lauantaina.

Yaghoubi joutuu RoPSin puheenjohtaja Risto Nivan puhutteluun.U21-maajoukkueen kapteeni postasi itsestään kuvan kovassa kamppailutilanteessa Suomen maajoukkueen paidassa ja liitti kylkeen turhautuneen viestin. Runsaasti v-alkuisia ilmaisuja sisältäneessä viestissään ”Mosa” purki turhautumistaan siihen, että istuu ”jonkun v-tun RoPSin vaihtopenkillä”, vaikka tavoite olisi kesällä päästä ulkomaan kentille.

Yaghoubi poisti viestin nopeasti, mutta se ehti levitä kulovalkean tavoin ympäriinsä sosiaalisessa mediassa ja netin keskustelupalstoilla.

Kuumaverinen Yaghoubi turhautui jo torstain Suomen Cupin pelissä, jossa hän vaihtoon jouduttuaan jätti kättelemättä tilalleen tullutta Mika Mäkitaloa ja potki vielä mennessään vaihtopenkkiä.

Pian ”Mosa” pahoitteli käyttäytymistään Twitterissä ja myönsi toimineensa harkitsemattomasti.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva suivaantui tähtipelaajan käytöksestä.

– Sosiaalisessa mediassa on samat säännöt kuin muussakin elämässä. Ei noin vain voi käyttäytyä, puheenjohtaja jyrisee.

– Tuollainen ei ole ammattiurheilijan eikä aikuisen ihmisen käytöstä. Hän pilaa oman uransa, jos jatkaa näin.

Niva aikoo myös itse käsitellä asian pelaajan kanssa. Nettikeskusteluissa vaadittuja potkuja ei kuitenkaan ole tulossa.

– Ei tässä missään nimessä potkujen aika ole. On huomioitava, että ”Mosa” on vielä nuori, elämänkokemusta on vähän ja hän tulee erilaisesta kulttuuritaustasta.


Päävalmentaja Juha Malinen otti tapauksen rauhallisesti.

– Tiesimme jo hänet hankkiessamme, että kyseessä on suomalaisittain ruutitynnyri. Meidän on vain saatava hänet räjähtelemään kentällä, eikä missä sattuu.

Malinen ei itse ollut edes kovin yllättynyt purkauksesta, mutta kertoi joukkueen pelaajiston hämmästelleen tapausta kovasti.

– Olemme käsitelleet asian ja olen suomentanut selvästi, mitkä ovat joukkueen yhteiset pelisäännöt. ”Mosa” pyysi käyttäytymistään kahteenkin kertaan anteeksi koko joukkueelta, Malinen kertoo.

– Kyseessä ei ole normitapaus pelaajana, ja monelle valmentajalle tällaisen käsitteleminen voisi olla vaikeaa. Jos meinaamme kehittyä, on nostettava rimaa ja käsiteltävä myös voimakkaita persoonia. Sellaista on valmentajan työ.

Yaghoubin viesti lähti maailmalle aamuharjoitusten ja palaverin jälkeen.

– Käsittelimme tulevaa SJK-peliä ja kuka pelaa enemmän ja kuka vähemmän. Näin ”Mosan” näpräävän puhelinta ja kaksi minuuttia siitä soitti ensimmäinen toimittaja, päävalmentaja kertoo.

Malinen painottaa, että tapaus on hänen ja joukkueen osalta käsitelty.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 2500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309