ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 huhtikuu 2015 08:34

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Nopeat kysymykset

1. Mikä on RoPSin suurin vahvuus?

– Yhtenäisyys, joka sisältää yhtenäisen ja tiiviin joukkuepelin sekä vahvan joukkuehengen!

2. Miksi RoPS sijoittuu alkavalla sesongilla viime kautta paremmin ?

– Toinen kausi on aina valmentajalle helpompi. Minulla on ollut aikaa nähdä mikä RoPS on, ja mitkä ovat sen vahvuudet. Näin minulla on ollut aikaa kerätä sellainen joukkue kuin haluan. Meillä on muuttunut monta asiaa. Olen myös niitä valmentajia, jotka uskovat tieteeseen ja tilastoihin. KIHUn viime kautta koskevan datan perusteella tiesin ongelmakohdat, joita olemme kehittäneet. Esimerkiksi uusista pelaajista monet ovat fyysisiä ja kookkaita, joka auttaa erikoistilanteissa. Emme tietenkään ole unohtaneet taitoa, mutta pallonhallintamme tulee olemaan aiempaa vaarallisempaa. Osa muutosta on myös kenttäryhmitys, jota olen käyttänyt harjoituskaudella. Olin aikanaan tuomassa 4-3-3 ryhmitystä Veikkausliigaan, ja nyt meillä on monia vahvuuksia, jotka tukevat liigassa uuden kolmen topparin puolustuslinjan käyttöä. Nostaisin vielä esiin harjoituskauden, joka oli ison kentän peleineen ja pitkään jatkuneen Liigacupin takia onnistunut ja paljon parempi kuin viime vuonna.

3. Mikä on heinäkuussa avattavan uuden katsomon merkitys?

– Se tuo kokonaan uuden lähestymistavan jalkapallon seuraamiselle Lapissa. Uusi katsomo on maamerkki, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Tarjoamme katsomoon tulijoille intohimoista, sitoutunutta ja toivottavasti myöskin voittavaa jalkapalloa. Meillä on nyt upea mahdollisuus ja me käytämme sen.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 829 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309