ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 huhtikuu 2015 08:30

Kuuden joukkoon, vihdoinkin!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS lähtee kolmanteen peräkkäiseen Veikkausliigakauteensa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2001 putoamisen. Odotukset ovat jälleen korkealle, kuten olivat viime kaudellakin. Viime sesongin sijoitus oli lopulta 10., joka oli karvas pettymys. Nyt RoPSin on pystyttävä paljon parempaan.

KolumniRoPS on onnistunut kokoamaan hinta-laatusuhteeltaan kelpo joukkueen. Uusi toimitusjohtaja Petri Jaatinen on istunut painavasti rahakirstun päälle, ja vuosia tappiota tahkonneen seuran kulukuri on ollut kova.

Pitkin talvea joukkueen pystytysvaihe näytti erittäin hankalalta, mutta Aleksandr Kokon paluun ja viimeistään koko liigan suurimpiin tähtiin kuuluvan Moshtagh Yaghoubin kontrahdin myötä tilanne kirkastui samaan tahtiin, kun pohjoisen päivä piteni. Myöhäisestä kokoamisesta huolimatta kovien Liigacup-pelien avittamana RoPSin peli on jo hyvässä kuosissa.

RoPS on virallisesti tavoitellut kahdella edellisellä kaudella sijoittumista kuuden parhaan joukkoon. Tavoitteista on jääty reilusti, mutta nyt nämä top-6 puheet ovat aidosti realismia. Tosiasia on, että RoPSin materiaalilla on taisteltava sijoista 5 -6, tai katseet kääntyvät jo meritoituneen päävalmentajan Juha Malisen suuntaan. Viimeksi RoPS sijoittui liigassa kuuden joukkoon vuonna 1997, jolloin seuraa luotsasi RoPSia useaan otteeseen menestyksellä valmentanut Kari Virtanen.


Malinen on näyttää tehneen viime kauden pettymyksestä oikeita johtopäätöksiä. RoPS pelaa aiempaa suoraviivaisemmin ja tehokkaammin. Ahnas prässi on lähes entisensä, mutta pallonhallintaan RoPS ei enää pyri hinnalla millä hyvänsä. RoPS pelaa enemmän nopeita hyökkäyksiä ja vastaiskupeliä. Näin joukkue ei joudu hakkaamaan päätään vastustajan hyvin organisoituun puolustusmuotoon.

Joukkueessa on nyt aiempaa enemmän leveyttä. Pitkä kausi tuo väistämättä loukkaantumisia, mutta ideaalitilanteessa avauskokoonpanon ulkopuolelle jää kovia pelimiehiä. Esimerkiksi keskikentän keskustan pelipaikoista on kova kilpailu.

Loistavan talvikauden pelannut Tomas Hradecký, kapteeni Antti Okkonen, Yaghoubi ja Mika Mäkitalo eivät mahdu yhtä aikaa kentälle. Myös toppari- ja laitapuolustajaosastoilla on valinnanvaraa. Tietenkin paljon riippuu siitä, mitä ryhmitystä Malinen lopulta käyttää. Todennäköisesti RoPS nähdäänkin tulevalla kaudella aiempaa moni-ilmeisempänä kenttäryhmityksestä aina taktiikkaan asti. Veikkausliigan ylivoimaisesti kokenein valmentaja Malinen on näyttänyt kykynsä kehittyä edelleen.


RoPS on perinteisesti ollut kova kotijoukkue, mutta viime kaudella se oli sarjan toiseksi huonoin ”kämpillä”. Vierassaldo (kahdeksas) oli pitkästä aikaa säällinen, mutta korkeammat sarjasijoitukset edellyttävät merkittävää parannusta kotiotteluiden pistepottiin.

Uuden katsomon saavasta Keskuskentästä on tehtävä vastustajalle taas pelottava paikka.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 905 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309