ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 huhtikuu 2015 08:49

RoPSin taloustappiossa vanhoja taakkoja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Helsingin Jalkapalloklubi porhaltaa tutusti täysin omassa luokassaan Veikkausliigajoukkueiden talouskilpailussa. Klubin pelaajabudjetti kimpoaa reilusti yli miljoonan euron.

HJK jälleen omassa kastissaan Veikkausliigan talouskilpailussa.Vain kaksi seuraa teki plusmerkkisen tuloksen. SJK:lla ja RoPSilla suurimmat miinukset.Taloudellisen tuloksensa ilmoittaneista seuroista Eurooppa-liiga-HJK oli ainoa, joka ylsi merkittävään voittoon, peräti 400 000 euroon. Kakkoskategorian ykkösenä on viime kauden hopeamitalisti Seinäjoen Jalkapallokerho. Toki SJK maksoi hopeastaan kovan hinnan: tappiota kertyi viime kaudelta seuran oman ilmoituksen mukaan 400 000 euroa.

Rovaniemen Palloseuran tappiosarake näyttää myös synkeitä lukuja, viime kausi painui peräti 368 000 euroa pakkaselle. Vuosikokouksessaan syksyllä seura arvio tappion jäävän 200 000 euron hujakoille.

– Viime vuosi menikin suurin piirtein tuohon 200 000 euron paikkeille, mutta nyt puhdistimme pöydän perusteellisesti ja hoidimme pois myös vanhat rasitteet, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

Niihin kuuluivat esimerkiksi seuran myyntiin mennyt bussi, josta ei ollut tehty poistoja aiemmin lainkaan. Bussista kertyi viime vuodella poistoja noin 50 000 euroa, joka meni siis tappiosarakkeeseen.

– Mukana on nyt myös vanhoja luottotappioita, esimerkiksi Urho TV:ltä saamatta jääneet maksut. Lisäksi bingo tuotti noin 100 000 euroa arvioimaamme vähemmän.

RoPSin pelaajabudjetin toteutuma oli aivan toista kuin arvioitiin.

– Viime kauden arvioidusta 400 000 euron budjetissa olivat vain palkat ilman luontaisetuja, kuten asuntoja ja bonuksia. Toteutuma oli reilut 600 000 euroa. Arvio oli täysin väärä ja virheellinen. Viime kauden tuloksessa on nyt kaikki, eikä yllätyksiä enää tule.

Niva myöntää, että todelliset lukemat olivat seuralle todella ikävä yllätys.


Puheenjohtaja muistuttaa myös, että tappiot ovat koko seuran junioritoimintaa myöten. Suurin osa liigajoukkueista on yhtiöittänyt liigajoukkueen toiminnan erilleen muusta seuratoiminnasta.

RoPS nousee nykyiselläkin pelaajabudjetillaan jo liigan keskikastiin, kun se yleensä on rimpuillut häntäpäässä.

– Ja nyt luvut ovat oikeita ja pitävät, puheenjohtaja painottaa.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1455 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309