ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 maaliskuu 2015 08:36

RoPS ei halua siirtää finaalia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS pelaa Liigacupin finaalin ja myös liigan ensimmäiset ottelut katsomoremontin keskellä. RoPS pelaa Liigacupin finaalin ja myös liigan ensimmäiset ottelut katsomoremontin keskellä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi kohtaavat Liigacupin finaalissa lauantaina 4.4. Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu on varsinainen kenraaliharjoitus, sillä samat joukkueet kohtaavat Veikkausliigan avauskierroksella myöskin Rovaniemellä 12.4.

Liigacupin loppuottelu lankalauantaina on hankala pala HJK:lle.Ajankohta, lankalauantai keskellä pääsiäispyhiä on HJK:lle hankala.

– Kyllä tämä meille yllättäen ja pyytämättä tuli, kun nuori Klubi 04:n jengi hienosti hoiti meille finaalipaikan, HJK:n varatoimitusjohtaja Kari Haapiainen kertoo.

– Pääsiäisaika on erittäin haasteellinen matkustamisen ja majoittumisen kannalta. Yhteyksiä Rovaniemelle on vähän tarjolla ja hinnat normaalia reilusti kalliimmat, Haapiainen kertoo.

– Meidän pitäisi matkata 25 miehen porukan kanssa.

Päivämutkin lentäen HJK:n reissu ei onnistu.

– En tiedä vielä yhtään, miten reissu järjestettäisiin. Olemme olleet jo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaahan yhteydessä ja esittäneet pelipäivän siirtoa, Haapiainen jatkaa.

– Pelipäivällä on puolensa ja puolensa. Ensin ajattelimme, etteihän täällä ole ketään, ihmiset ovat tunturissa. Sitten ajattelimme, että toisaalta monilla on aikaa, eivätkä kaikki lähde reissuun. Lisäksi tunturit ovat lähellä. Monet menevät jo torstaina hiihtokeskuksiin ja käyvät sitten lauantaina katsomassa huippupelin, RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoo.

– Olemme siis jo aloittaneet valmistelut niin, että finaali pelataan lankalauantaina.


Jaatinen ymmärtää HJK:n kannan, mutta ei lämpene pelipäivän siirrolle.

– Veikkausliigan avaustilaisuus on Helsingissä 1.4. jonne meidän pitää lähettää delegaatio. Se on vielä hankalampi päivä matkustaa. Onhan pääsiäisen aika haastava, tällaiset asiat pitäisi miettiä etukäteen ohjelmia laadittaessa.

Timo Marjamaa pitää kiinni alkuperäisestä otteluohjelmasta.

– Finaalipäivä määrättiin hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua ja kaavion mukaan loppuottelu on RoPSin kotipeli. RoPS reissaa kauden aikana mahdottomat määrät, ja tämä on nyt RoPSin etu.

Veikkausliiga ei aio puuttua pelipäivään, kuin hätätilassa.

– Seurat voivat keskenään neuvotella asiasta. Vasta täydellisessä pattitilanteessa Veikkausliiga määrää pelipaikaksi varakentän, joka on Vantaan Myyrmäki.

Finaalin televisiointi on toistaiseksi auki. Viime vuoden finaali Seinäjoen Jalkapallokerho – Vaasan Palloseura nähtiin suorana lähetyksenä YLE Areenassa.


RoPS pelaa Liigacupin finaalin ja myös alkukauden Veikkausliigasta katsomoremontin keskellä. Keskuskentän uusi katsomo on suunnitelmien mukaan kokonaan valmis ja täysin käytössä perjantaina 10.7. ottelussa, niin ikään HJK:a vastaan.

– Se on suunnitelma, toivottavasti siinä pysytään. Meillä on toiveissa, että jo juhannusviikolla osa katsomosta olisi käytössä, Jaatinen kertoo.

RoPS ei aio rakentaa tilapäiskatsomoita Keskuskentälle.

– Me pystymme ottamaan kentälle remontin aikana noin 1 200 katsojaa. Ennen katsomon osittaista avautumista meillä on vain kuusi kotipeliä. Ainoa mahdollinen tilapäiskatsomon paikka olisi eteläpääty ja sielläkin on aita ongelmana. Lisäkatsomo muutamalle sadalle on niin vaikea ja kallis toteuttaa, ettemme usko siitä olevan vastaavaa hyötyä.

RoPS kohtaa harjoitusottelussa AC Oulun perjantaina Keskuskentällä kello 14.00. Vielä maanantaina iltapäivällä kenttä oli lumen peitossa, ja lunta oli paikoin jopa kymmeniä senttejä. Jaatinen luottaa kentän olevan käytössä perjantaina.

– Viime viikolla kaupunki lupasi kentän olevan kunnossa, joten ei tässä voi kuin luottaa sanomisiin.

"Loukkaantuneiden tilalle ei hankita automaattisesti uusia pelaajia"

Liigacupin välierässä lauantaina loukkaantuneen Jean Fridolin Nganbe Nganben polvivamma tutkitaan tiistaina.

RoPS pelkää miehen kauden olevan paketissa. Kamerunilaisen polven eturistisiteen arvellaan olevan poikki. Vamma vaatisi leikkaushoidon ja noin kahdeksan kuukauden toipumisen.

Petri Jaatinen ei lupaile suoralta kädeltä tilalle uusia pelaajia.

– Toimitusjohtaja istuu tiukasti lompakon päällä. Meillä on ringissä leveyttä ja, jos jonkun pelaajan kausi päättyy loukkaantumiseen, emme ole automaattisesti hankkimassa uutta miestä tilalle, RoPSin toimitusjohtaja painottaa.

– Varsinkin keskialueelle meillä on vaihtoehtoja. Jos pahin mahdollinen tapahtuu, ja Nganbe Nganben kausi päättyy, siinä voi aukeata mahdollisuus jollekin toiselle.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1244 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309