ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 maaliskuu 2015 09:06

RoPS kurkottaa kohti toista Liigacupin loppuottelua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen keskuskenttä voi toimia pääsiäisenä liigacupin finaaliareenana. Rovaniemen keskuskenttä voi toimia pääsiäisenä liigacupin finaaliareenana. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura kohtaa jalkapallon Liigacupin välierässä sarjanousija Tampereen Ilveksen lauantaina Pirkkahallissa Tampereella. Ottelu alkaa kello 14.30.

Sami Hyypiä -lautanen tavoitteena – paikka Suomen Cupin 16 joukossa jo varma.RoPSin testihyökkääjä Vilim Posinkovic antaa pelissä lisänäyttöjä. Antti Okkonen, Aleksandr Kokko, Moshtagh Yaghoubi, Juuso Majava ja Ville Saxman kärsivät pienistä vammoista ja heidän pelaamisensa on epävarmaa.

Ottelun voittaja etenee loppuotteluun, jossa vastaan tulee toisen välierän HJK-HIFK voittaja.

Toisessa semifinaalissa HJK marssittaa kentälle käytännössä reservimiehistönsä, Kakkosessa pelaavan Klubi 04:n, sillä edustusjoukkue leireilee Espanjassa.

Jos RoPS voittaa välierän, pelataan finaali 4.4. Rovaniemen Keskuskentällä. Jos taas Ilves on parempi, ratkotaan mestari Tampereella.

RoPS on yltänyt loppuotteluun vain kerran aikaisemmin. Vuonna 1996 HJK oli Olympiastadionilla lukemin 3-2 parempi.

Liigacup on Veikkausliigan järjestämä Suomen Palloliiton virallinen kilpailu. Se on järjestetty vuodesta 1994 asti, mutta kausilla 2001 – 2003 turnausta ei pelattu. Osallistumisoikeus on Veikkausliigan joukkueilla.


Liigacupin arvostuksesta on käyty runsaasti keskusteluja, sillä turnauksen mestaria ei palkita europelipaikalla, eikä edes rahapalkinnolla.

– Rahapalkinto jäi pois vuonna 2010. Vuonna 2009 se oli vielä mukana ja suuruudeltaan 20 000 euroa, SPL:n kilpailupäällikkö Peter Lundström muistelee.

Liigacupin neljä parasta pääsevät suoraan Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle, eli 16 parhaan joukkoon. Tämän paikan RoPS on jo siis tienannut. Edes Liigacupin voitto ei tuo enää lisähelpotuksia cupiin.

– Aikoinaan helpotuksia annettiin europeleihin meneville joukkueille, mutta minusta tämä Suomen Cupissa eteneminen nostaa turnauksen arvoa enemmän. Olemme halunneet tällä kannustaa seuroja pidempään talviharjoitteluun ja nostaa joukkueita pitkälle cupissa urheilullisin perustein, Lundström kertoo.

Liigacupin voittaja nostelee Sami Hyypiä -lautasta, joka on ollut turnauksen kiertopalkinto vuodesta 2005.


Voitolla lauantaina RoPS toisi jännittävän huippuottelun Keskuskentälle pääsiäislauantaiksi. Kaksinkertaisen Suomen Cupin mestarin meriittilistalta puuttuu vielä Liigacupin voitto.

RoPS on jo siis varmistanut paikkansa Suomen Cupin 16 parhaan joukossa. Arvonnat suoritetaan 30.-31.3., ja kuudes kierros pelataan torstaina 16.4.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1068 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309