ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 helmikuu 2015 08:53

RoPS eteni Liigacupin puolivälieriin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin tuore testimies Anicet Eyenga osoitti ajoittain pelimiehen elkeitä. RoPSin tuore testimies Anicet Eyenga osoitti ajoittain pelimiehen elkeitä. Kuva: Teija Soini

Rovaniemen Palloseura kaatoi sarjanousija KTP Liigacupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Oulun Arina Areenalla. RoPSin 2–0 voitto takasi talviturnauksen pelien jatkumisen, ja napapiiriläiset kohtaavat puolivälierässä Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Malinen ei vielä tehnyt ratkaisua Eyengan kohtalosta.– Meillä oli pelissä selvä tulospaine, ja selvisimme siitä hyvin. Halusimme Seinäjoelle ja pääsemme sinne. SJK on tällä hetkellä todennäköisesti Suomen kovin joukkue, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen sanaili ottelun jälkeen. RoPSin maalit tekivät vahvoja otteitaan jatkanut kärkimies Michael Ibiyomi ja Simo Roiha.

RoPS aloitti terävästi. Ottelun kymmenennellä minuutilla keskuspuolustaja Obilor purki pallon hallitusti Kotkan puolustuslinjan selustaan Ibiyomille. Nuori nigerialainen suojasi kuulaa väkevästi ja ampui pallon varmasti verkkoon ohi Jere Pyhärannan . Härkämäinen Ibiyomi oli Kotkan toppareilla ja etenkin Nosha Lodylle paha pideltävä. RoPS liikutti palloa ajoittain nätisti mieheltä toiselle. KTP oli varsin heikosti organisoitu ryhmä, ja linjojen välit repeilivät helposti. Ottelun ratkaisu tapahtui 35. minuutilla, kun Josh Mulvany ajettiin suoralla punaisella kentältä törkeän taklauksen jälkeen. Roiha lisäsi RoPSin johdon kahteen maaliin viimeistelemällä varmasti takanurkkaan Jean Fridolin Nganbe Nganben esityöstä.

Toiselle puoliajalle Malinen vaihtoi sisään Aleksandr Kokon, jonka nimikirjoitus sopimuspaperista oli tuskin ehtinyt kuivua. ”Boris” kaadettiin rangaistusalueella, mutta rikkeestä seuranneen pilkun hyökkääjä tuhri Pyhärannan hanskoihin. Muuten Kokko esiintyi pirteästi, ja pystyi tuttuun tapaansa suojaamaan palloa ja tekemään pitkiä kuljetuksia.

Toisella puoliajalla alivoimaisen KTP:n peli oli pelkkää selviytymiskamppailua, mutta RoPS ei pystynyt totaalisesta hallinnastaan huolimatta tekemään lisämaaleja.

Tuore testimies Anicet Eyenga osoitti pelimiehen elkeitä muutamalla vahvalla suorituksellaan. Isokokoinen hyökkääjä sai pallon taitavasti haltuunsa ja pystyi myös suojaamaan pelivälinettä. Hän esitteli myös painavaa laukaustaan. Malinen ei vielä kuitenkaan pystynyt sanomaan, saako Kamerunin maajoukkueessa esiintynyt mies sopimusta.

– Hän osoitti olevansa rutinoitunut pelaaja ja hän ymmärtää peliä hyvin. Liike ei kuitenkaan ollut sellaista, mitä laiturilta tarvitaan. Nyt pitää tutkia, löytyykö liikettä, vai onko hän liiaksi samankaltainen pelaaja kuin Kokko tai Ibiyomi.

Kotkan päävalmentaja Sami Ristilä myönsi suoraan RoPSin paremmuuden.

– RoPS tuli suoraviivaisesti ja kovaa. Emme olleet siihen valmiita, parempi voitti.

RoPS–KTP 2–0 (2-0)

Maalit: Michael Ibiyomi, Simo Roiha

RoPS 4-3-3: Tomer Chencinski; Janne Saksela, Obilor, Amdou Jammeh, Juha Pirinen; Iiro Vanha (v. Aleksandr Kokko), Tomas Hradecký, Jean Fridolin Nganbe Nganbe; Anicet Eyenga (v.Juho Sieppi), Michael Ibiyomi; Simo Roiha (v. Ali Hajizadeh)

Entä sitten: Puolivälierä 7.3. SJK-RoPS

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1501 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309