keskiviikko, 18 helmikuu 2015 08:20

RoPS melkein voitti HJK:n

Faith Friday Obilor teki RoPSin ensimmäisen maalin HJK:n verkkoon. Faith Friday Obilor teki RoPSin ensimmäisen maalin HJK:n verkkoon. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura oli lähellä täyttä pistepottia HJK:n vieraana jalkapallon liigacupissa. Pisteet tasattiin kuitenkin maalein 2-2 Erfan Zenelin tehtyä HJK:n tasoitusmaalin vapaapotkusta viime hetkellä. Ensimmäisen maalinsakin HJK sai vasta 68. minuutin kohdalla.

– Tämän pelin suurin anti oli se, että HJK joutui tekemään kaikkensa meitä vastaan. Se on aika hieno nappi meidän rintaan, että saatiin sellainen peli aikaan, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen myhäili.

RoPS oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja HJK sai tehdä täyden työn päästäkseen edes tasapeliin. Ensimmäisellä jaksolla peli kulki RoPS:n toivomalla tavalla. Koko joukkue pelasi tiiviisti, eikä HJK tuntunut löytävän välejä kontrolloituihin hyökkäyksiin. Toinen jakso oli hyvin rikkonainen, eikä sen vuoksi hienouksia nähty.

– Kiinnitettiin huomiota palaverissa siihen, että pyritään pitämään nuo linjojen välit tiukkoina. Pyrittiin parantamaan suoritusta edellisestä HJK-pelistä tähän ja se toteutui minusta upeasti, Malinen kiitteli joukkuettaan.

Edelleen kahta hyökkääjää pelaajamarkkinoilta hakeva RoPS teki molemmat maalinsa kulmapotkuista. Faith Obilor puski ensimmäisen etukulmasta sisään vartin kohdalla. Myös toinen maali syntyi päällä viittä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Janne Saksela.

– Muutettiin kulmien pelaamista ihan tarkoituksella, koska HJK pelasi seisovaa aluepuolustusta. Yritettiin pelata niitä suoraan kohti maalivahtia ja pistettiin poikkeuksellisesti ensimmäistä kertaa Obilor sinne maalivahdin eteen, koska hän on erittäin vahva. Toinenkin maali syntyi samanlaisesta jutusta, Malinen kertoi.

Poikkeuksellisesti hyökkäävässä roolissa keskikentällä pelannut RoPS-kapteeni Antti Okkonen oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Ei tässä esityksessä mitään hävettävää ole, vaikka aina tietysti harmittaa, että vastustaja pääsee takaa tasoihin, hän totesi.

Päävalmentaja Malinen haluaisi joukkueelleen ulkomaanleirin vielä ennen liigan alkua. Hän neuvottelee asiasta seurajohdon kanssa. Kysymys kuuluu, onko seuralla varaa siihen.

– Sellainen pitäisi vuotuisesti Rovaniemellä olla, koska vastustajia ei kauheasti ympärillä ole. Oli vastaus joo tai ei, niin minä hyväksyn sen ja sitten mennään niillä merkeillä, koska seuran johto sanelee nämä resurssit, Malinen totesi.

Häntä huolettaa erityisesti ajanjakso liigacupin jälkeen ja juuri siihen hän leirin haluaisi.

– Jos ollaan liigacupissa jatkossa, niin jatkopeli pelataan 7. maaliskuuta, mutta siitä on edelleen viisi viikkoa liigan alkuun. Viime vuonna olin erittäin pettynyt juuri siihen millaisia pelejä saimme. Jouduimme pelaamaan cupissakin nelosen joukkuetta vastaan ja turhia harjoituspelejä, hän muistelee.