lauantai, 14 helmikuu 2015 12:28

RoPS taipui Klubille loppuhetkillä Oulussa

RoPSin kymppipaikalla häärinyt Jean Fridolin Nganbe Nganbe (oik.) pyrkii ohi HJK:n Obed Malolosta. RoPSin kymppipaikalla häärinyt Jean Fridolin Nganbe Nganbe (oik.) pyrkii ohi HJK:n Obed Malolosta. Kuva: Pekka Peura

Kyllä suoraan sanottuna vi******a hävitä! Pelasimme hyvän pelin viimeistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta, ensimmäisen virallisen ottelunsa RoPSin paidassa pelannut Juha Pirinen manaili. Vasempana laiturina uurastanut Pirinen kuului joukkueensa parhaimmistoon.

RoPS sai Juha Malisen kaipaaman kovan pelin.

Rovaniemen Palloseuran Liigacup alkoi tappiolla, kun mestari HJK oli Oulun Arina Areenalla lukemin 0-2 (0-0) parempi. Klubin maalit tekivät Robin Lod ja tuore hankinta Atomu Tanaka.

RoPS pelasi ennakkoluulottomasti ja aggressiivisesti. RoPS pyrki hyökkäämään suoraviivaisesti ja nopeasti, mutta selkeiden maalipaikkojen luominen pelitilanteista oli vaikeaa. HJK pystyikin luomaan tontteja kotijoukkuetta enemmän. Ottelu ratkesi vasta viimeisellä kymmenellä minuutilla, kun RoPSin kenttäryhmityksen linjojen väliset etäisyydet kasvoivat. HJK hyödynsi tilanteen kylmäpäisesti, ja voitti ansaitusti ottelun.

Heti ottelun alussa RoPSilla oli huikea tekopaikka. Rajusti töitä paiskinut tuore sopimuspelaaja Michael Ibiyomi runnoi pallon luukulle, jossa Simo Roihalla oli täysin avoin maalipaikka. HJK-veskari Saku-Pekka Sahlgren kuitenkin torjui loistavasti viime kauden seurakaverinsa yrityksen.

RoPS prässäsi aktiivisesti ylhäältä, eikä HJK saanut pallollista peliään käyntiin. Muutamissa harvoissa tilanteissa RoPS-vahti Tomer Chencinski oli todella varmaotteinen. Hyökkäyssuuntaan kymppipaikalla häärinyt Jean Fridolin Nganbe Nganbe oli vahva avausjaksolla, mutta bensa loppui toisella puoliajalla. Vaarallisimmat paikkansa RoPS sai erikoistilanteista, mutta esimerkiksi Nganbe Nganben hyvän vapaapotkun Sahlgren torjui varmasti.

Toisen puoliajan alussa RoPS painoi aktiivisesti päälle, mutta ei päässyt kunnon tekopaikkoihin. HJK puolusti hyvin Gideon Baahin johdolla. HJK:n vaaralliset hyökkäykset lisääntyivät ottelun loppua kohden. Reilun 80 minuutin jälkeen RoPSin keskikentän ja kolmen miehen puolustuslinjan väliin syntyi tilaa, ja HJK pääsi vaarallisiin kuljetuksiin.

Avausosuma syntyi, kun laitapakki Alex Lehtinen pääsi vapaasti keskittämään ja hyökkääjänä pelannut Lod nousi vapaasti omiin korkeuksiinsa ja puski pallon maalin takakulmaan. Pelissä oltiin jo lisäajalla, kun Erfan Zeneli vapautti Tanakan tekopaikkaan aivan maalin eteen, josta vauhdikkaasti kymppipaikalla liikkunut japanilainen viimeisteli loppunumerot.

RoPSin uusi testimies Andreas Blamo tuli kentälle vasta ottelun 84. minuutilla, eikä hyökkääjän kyvyistä saanut vielä mitään kuvaa.

HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo oli tyytyväinen otteluun.

– Oli mukava pelata joukkuetta vastaan, joka pelasi kolmella topparilla. Muoto yllätti meidät, ja emme osanneet reagoida siihen etukäteen. Peli oli kovaa taistelua ja olisi voinut kääntyä RoPSillekin.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ei murehtinut lopputulosta.

– Onneksi kohdattiin heti HJK ja saimme kovan pelin. Klubia vastaan 80 minuuttia ja 0–0 ei ole huonosti. Toivoin, että meidät pannaan ahtaalle, ja niin HJK tekikin. Pelissämme oli paljon hyviä asioita.

Malinen manasi loppuhetkien tapahtumia.

– Puolustaminen oli aivan liian varovaista.

Pelaajatoiveet olivat tutut:

– Tarvitsemme kaksi hyökkääjää.

Ottelu alkoi hiljaisella hetkellä seuratyöveteraani Oskari Jänkälän muistoa kunnioittaen, ja RoPSin joukkueella oli surunauhat käsivarsissaan.

Tilastot

RoPS–HJK 0–2 (0–0)

Maalit: 83 min. 0– Robin Lod (Alex Lehtinen) 90+1 min. 0–2 Atomu Tanaka (Erfan Zeneli)

Yleisö: 562

RoPS 3-4-1-2: Tomer Chencinski; Jarkko Lahdenmäki – Obilor – Abdou Jammeh; Janne Saksela – Tomas Hradeský (v. Olli Pöyliö)– Antti Okkonen – Juho Pirinen; Jean Fridolin Nganbe Nganbe; Simo Roiha (v. Tommi Haanpää) – Michael Ibiyomi (v. Andreas Blamo)

HJK 4-2-3-1: Saku-Pekka Sahlgren; Veli Lampi (v. Sebastian Sorsa)- Markus Heikkinen – Gideon Baah – Alex Lehtinen (v. Tapio Heikkilä); Obed Malolo – Rasmus Schüller (v. Lucas Lingman); Roni Peiponen – Atomu Tanaka – Erfan Zeneli; Robin Lod.