ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 helmikuu 2015 19:11

RoPS lähtee liigacupiin jatkopaikan hakuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa Liigacuptaipaleensa huomenna perjantaina Oulussa Arina Areenalla mahdollisimman kovan vastustajan kohtaamisella. Oulussa kello 18 pelattavassa RoPS:n kotiottelussa vastaan asettuu Suomen mestari ja upean Euro-taipaleen viime kauden jälkeen pelannut HJK.

- Meille on elintärkeää, että pääsemme näin harjoituskaudella pelaamaan kaksi kertaa Suomen valovoimaisinta joukkuetta vastaan ja kohtaamaan kahdesti myös kovassa nousuhuumassa olevan KTP:n. Toivottavasti pääsemme lohkostamme jatkoon, koska meille on suuri haaste löytää tarpeeksi kovia harjoitusvastustajia Rovaniemelle. Syy siihen, miksi pelaamme kotiottelumme Oulussa, on se, että siellä on tarjolla erinomainen tekonurmi ja tilava valoisa halli, kertoo RoPS-valmentaja Juha Malinen.

Toisaalta Liigacup palvelee rovaniemeläisiä myös pelaajien testaamisessa, sillä joukkue hakee vielä kahta tärkeää palasta kokoonpanoonsa.

- Liigacup on korostetusti meille myös pelaajien testaamispaikka. Etsimme joukkueeseen vielä kahta pelaajaa, kärki- ja laitapelaajaa. Veikkausliigan alkuun on aika lailla tasan kaksi kuukautta ja koska haluamme löytää mahdollisimman laadukkaat pelaajat, testaamme pelaajia kaikessa rauhassa emmekä hätiköi sopimusten kanssa, Malinen toteaa.

Malisen mukaan hänen olisi helppo valita joukkueeseen laadukkaita pelaajia, jos rahaa olisi käytettävissä loputtomiin. Koska sitä ei kuitenkaan ole, täytyy joukkueeseen löytää sellaisia pelaajia, jotka kokevat RoPS:n joukkueeksi, jossa voi kehittyä pelaajana ja ihmisenä paremmaksi mahdollista tulevaa hyvääkin ammattilaisuraa varten.

- Pelaajan kotimaalla ei ole väliä, haluamme löytää sellaisia pelaajia jotka kokevat RoPS:n tärkeäksi pysäkiksi matkalla eteenpäin ja auttavat myös meitä tavoitteissamme, RoPS-luotsi valottaa asiaa.

Liigacupin avausottelussa HJK:a vastaan RoPS:lla onkin riveissään yksi uusi testipelaaja, liberialainen 28-vuotias kärkimies Andreas Blamo, jota kuvataan suoraviivaiseksi maalintekijäksi. Siis juuri sellaiseksi pelaajaksi, jollaisen perässä RoPS tällä hetkellä on.

- Meidän pääscouttimme Marko Saranlinna oli katsastamassa meille erästä kärkimiestä viime viikolla Turkissa. Aivan sattumalta hän näki Blamon pelaavan ja suositteli heti miestä meille. Niinpä mies on nyt Rovaniemellä ja antaa näyttöjä mm. HJK-ottelussa, Juha Malinen selvittää.

Liberiassa syntynyt Blamo on asunut pitkään myös Yhdysvalloissa ja pelannut Hartfordin yliopiston joukkueessa. Tätä kautta miehellä on myös USA:n kansalaisuus. Samassa paikassa hän on myös opiskellut. Blamolla on aikaisempaa kokemusta Suomessa pelaamisesta, sillä puolenkymmentä vuotta sitten mies pelasi kolme kautta Suomen kakkosdivarissa LoPa:n ja BK-46:n joukkueissa. Viimeksi Blamo on pelannut Omanin pääsarjassa.

Ottelu on nähtävissä myös suorana netin kautta osoitteessa http://rops.kepit.tv/ 7 € hintaan.

 

Luettu 1284 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309