ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 helmikuu 2015 08:46

RoPS aloittaa Liigacupin: ”Jatkopaikka olisi terveellistä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin liigajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on kaikesta päätellen onnistunut talvihankinnoissa. Testissä oleva nigerialainen kärkimies Michael Ibiyomi (oik.) on tehnyt maalin jokaisessa harjoitusottelussa. RoPSin liigajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on kaikesta päätellen onnistunut talvihankinnoissa. Testissä oleva nigerialainen kärkimies Michael Ibiyomi (oik.) on tehnyt maalin jokaisessa harjoitusottelussa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran Liigacup käynnistyy perjantaina kovimmalla mahdollisella ottelulla, kun kuusi peräkkäistä Veikkausliigan mestaruutta voittanut ja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa historiallisesti ja vieläpä hienosti esiintynyt Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa pohjoisen ylpeyden Oulussa.– Liigacupin alku herättelee niitä tuntemuksia, joiden takia kukin meistä on jalkapalloon mukaan lähtenyt. Viralliset ottelut ja pelipaita päälle on aina hieno juttu, vaikkei Liigacup ole vielä toivomaani asemaa saavuttanutkaan, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen juttelee.

– On loistojuttu saada vastaan Suomen kovin joukkue, joka on täynnä loistavia pelaajia.

Yksi lisämielenkiinnon kohde pohjoisen yleisölle on luonnollisesti viime kaudella RoPSin maalia vartioinut Saku-Pekka Sahlgren , joka vahtii nyt Klubin veräjää.

HJK on tehnyt viime aikoina mielenkiintoisia hankintoja, sillä mestarijoukkueeseen liittyi japanilainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Atomu Tanaka ja ranskalainen pitkän uran Englannin Championshipissä pelannut keskikenttämies Guy Moussi.

– Nämä hankinnat osoittavat, että HJK ei kilpaile meidän muiden kanssa samoilla pelaajamarkkinoilla, sen verran meritoituneita nimiä he onnistuvat hankkimaan, Malinen tietää.

 Tomas Hradezky (vas.) ja Tommi Haanpää ovat uusia kotimaisia RoPSnimiä.

Malisen mukaan RoPS tarvitsee joukkueeseen vielä kolme hyökkääjää, muuten ryhmä on valmis. Ainakin yksi kokelas esiintyy HJK-pelissä, kun yhdysvaltalainen 28-vuotias hyökkääjä Andreas Blamo tulee RoPSin testattavaksi.

Liberialaissyntyinen Blamo on pelannut aiemmin Suomessa Kakkosessa vuonna 2009 Lohjan Pallossa ja sesongit 2010 – 2011 karjaalaisessa BK-46:ssa. Viime vuodet hyökkääjä on pelannut Omanissa. Lisäksi hän on suorittanut yliopisto-opintoja Yhdysvalloissa.

– Yritämme saada perjantaiksi vielä toisenkin kokelaan mukaan, mutta asia on vielä kesken, Malinen vihjaa, eikä halua kertoa miehestä enempää vielä tässä vaiheessa.

– Yksi iso kala meni juuri ohi, hän olisi ollut HJK-tason hankinta, mutta ainakin nyt näyttää siltä, ettemme häntä saa, päävalmentaja manaa.

– Verkot ovat edelleen vesillä.


Malinen uskoo Oulun Arina Areenalle syntyvän hienon jalkapallotapahtuman.

– Halli tulee täyteen ja lippu- sekä kahvijonoissa on ruuhkaa.

Ensi viikon RoPS viettää ”etelän leirillä” ja pelaa vieraissa sekä HJK:ta että Kotkaa vastaan. Joukkue majoittuu Helsinkiin.

RoPSin lohkon avausottelussa sarjanousija KTP venyi tasapeliin HJK:n kanssa.

– Urheilullisena tavoitteena meillä on jatkopaikka. Rovaniemelle on vaikea saada tasokkaita harjoitusvastustajia, joten jatkopaikka olisi sikälikin terveellinen, päävalmentaja linjaa.

Lohkon kaksi parasta selviää puolivälieriin.

RoPS – HJK ja RoPS – KTP pelit näyttää nettitelevisio Kepit.TV hintaan 7 euroa/peli. Osoite www.kepit.tv, linkki myös RoPSin nettisivuilla.

RoPSin Liigacupin lohkovaihe:

Pe 13.2. klo 18.00 RoPS – HJK, Arina Areena, Oulu

Ti 17.2. klo 17.00 HJK – RoPS, Tali halli, Helsinki

To 19.2. klo 16.00 KTP – RoPS, Ruonala halli, Kotka

Ke 25.2. klo 19.00 RoPS – KTP, Arina Areena, Oulu

Markku Saukko© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1035 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309