ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 helmikuu 2015 08:41

Mestari HJK mittaa RoPSin liigastartissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin päävalmentaja Juha Malinen marssittaa joukkonsa liiga-avaukseen Rovaniemen keskuskentälle 12. huhtikuuta, jolloin hiihtokelit ovat vielä parhammillaan. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen marssittaa joukkonsa liiga-avaukseen Rovaniemen keskuskentälle 12. huhtikuuta, jolloin hiihtokelit ovat vielä parhammillaan. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura saa mahdollisimman kovan startin Veikkausliigaan. 12. huhtikuuta pelattavalla avauskierroksella vastassa on hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi.

Rovaniemellä pelataan rakennustyömaalla ainakin viisi liigaottelua. Etupainotteinen ohjelma kismittää valmentaja Juha Malista.Eikä vastus happane seuraavallakaan kierroksella, kun RoPS reissaa hopeajoukkue Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi 19.4.

– Kova aloitus kieltämättä, mutta meillä on HJK:sta hyvät muistot viime keväältä. Ja itse asiassa koko viime kauden kohtaamisista, muistaa RoPSin valmentaja Juha Malinen.

RoPS kohtaa HJK:n ennen liiga-avausta kahdesti liigacupissa.

– HJK on menettänyt syksyn mestaruusjuhlista eniten pelaajia, mutta joukkue tulee taatusti muuttumaan seuraavan kahden kuukauden aikana. Sopimus ranskalaisen keskikenttäpelaajan Guy Moussin , 30, kanssa kertoo jo, että Klubi ei palkkaa ketä tahansa tarjokasta, Malinen totesi.

Liigaohjelma on tuhdisti etupainoinen, kuten parina viime kautenakin. Esimerkiksi RoPS pelaa huhtikuussa kuusi ottelua, kun mukaan lasketaan Suomen cup. Malinen ynnäsi, että kovin kolmen viikon jakso pitää sisällään seitsemän ottelua. Kovin yksittäinen viikko osuu juhannuksen jälkeen, jolloin RoPS pelaa kolme ottelua kuudessa päivässä.

– Viralliset ottelut kehittävät pelaajia eniten, joten niitä tarvitaan. Tätä painotusta en silti sulata, vaikka ymmärrän syyt. Jos teatteriesitys hioutuu aina paremmaksi loppua kohden niin sama pätee jalkapalloon. Meillä pelitahti kuitenkin harvenee heinäkuusta noin yhteen otteluun per viikko. Syksyllä pelien väliä on jopa kymmenen vuorokautta. Luulisi yleisönkin nauttivan enemmän, kun peleillä on enemmän annettavaa, Malinen näkee.

Malisen mukaan kova liigastartti tarvitsee myös hyvän valmistautumisen.

– Viimeiset kolme viikkoa ennen liigan alkua ovat hirvittävän tärkeitä aikoja. Tämänkin takia kaavaillun ulkomaan leirin soisi toteutuvan. Leiriä ei ole varmistettu ja siitä pitää pystyä päättämään ensi viikon aikana, Malinen totesi.

RoPSin joka keväinen ongelma on riittävän hyvien harjoituspelien saaminen liigakauden alle. Vastustajien löytäminen on siinä vaiheessa vaikeaa tai ne ovat liian kaukana.

Omat mutkansa huhtikuussa alkavalle kaudelle tuo keskuskentän katsomoremontti. Kauan odotettu pääkatsomo valmistuu alkukesän aikana, joten tiivis alku vaatii venymistä niin ottelujärjestäjältä kuin yleisöltä. – Juhannuksesta on puhuttu, joten puolenkymmentä ottelua pelataan rakennustyömaalla, Malinen ennakoi.

RoPS onnistui muuttamaan liigaohjelmaan jonkin verran eli siirtämään ennen juhannusta olevia kotipelejä katsomon valmistumisen jälkeiseen aikaan.

– Stadiontilanne on tulevalla kaudella aika haastava monella paikkakunnalla ja se asettaa omat reunaehtonsa ohjelmalle, muistutti Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Veikkausliiga

RoPSin pelit

RoPSin liigapelit kaudella 2015:

su 12.4. RoPS-HJK klo 17
su 19.4. SJK-RoPS
to 23.4. RoPS-FC Inter klo 18.30
ke 29.4. RoPS-HIFK klo 18.30
su 3.5. Ilves-RoPS
pe 8.5. Jaro-RoPS
to 14.5. RoPS-KuPS klo 18.30
su 17.6. FC Lahti-RoPS
ke 20.5. IFK Mariehamn-RoPS
pe 29.5. RoPS-VPS klo 18.30
ke 3.6. RoPS-FC KTP klo 18.30
su 7.6. SJK-RoPS klo 14
ti 16.6. HIFK-RoPS
ma 22.6. RoPS-Ilves klo 18.30
to 25.6. RoPS-FC Inter klo 18.30
su 28.6. Jaro-RoPS
ma 16.7. FC KTP-RoPS
pe 10.7. RoPS-HJK klo 18.30
su 19.7. VPS-RoPS
su 26.7. RoPS-IFK Mariehamn klo 18.30
la 29.8. FC Inter-RoPS
to 10.9. RoPS-Jaro
ma 14.9. FC KTP-RoPS
su 20.9. HJK-RoPS
su 27.9. RoPS-VPS
su 4.10. IFK Mariehamn-RoPS
su 18.10. RoPS-KuPS
25.10. FC Lahti-RoPS

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 966 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309