ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 27 lokakuu 2014 09:01

RoPS pilasi HJK:n kultajuhlat Helsingissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tästä alkoi HJK:n mestaruusjuhlien RoPS-himmennys, kun rovaniemeläiset juhlivat Simo Roihan tekemää avausmaalia. Osuma oli Roihalle jo kauden kuudes. Mukana Antti Okkonen, Obilor ja Ndukaku. Tästä alkoi HJK:n mestaruusjuhlien RoPS-himmennys, kun rovaniemeläiset juhlivat Simo Roihan tekemää avausmaalia. Osuma oli Roihalle jo kauden kuudes. Mukana Antti Okkonen, Obilor ja Ndukaku.

Rovaniemen Palloseuran kausi päättyi kunniakkaalla voitolla Helsingissä jalkapallon Veikkausliigassa. RoPS voitti upeasti HJK:n 0-3 ja pilasi helsinkiläisjoukkueen mestaruusjuhlat, jotka pidettiin heti RoPS-pelin jälkeen.

Valmentaja Juha Malinen: ”Kymmenkunta pelaajaa vaihtuu ja kaikki muutokset ovat harkittuja.”

Samalla RoPS hyppäsi liigataulukossa Inter Turun ohi yhdeksänneksi.

HJK oli ottelussa täysin vailla tarmonkipinää, kun taas vierasjoukkue sai ottelun toisella jaksolla mainion taisteluilmeen päälle. RoPS voitti ottelun Simo Roihan, Antti Okkosen ja Sainey Nyassin maaleilla sekä Saku-Pekka Sahlgrenin hienoilla torjunnoilla.

– Toivon sydämeni pohjasta, että HJK tuntee tästä tappiosta jonkinlaisen piikin. En toivo sitä ilkeyttäni, vaan suomalaisen jalkapallon kannalta. Toivottavasti tämä osoitti, että eivät pääsarjan pelit mitään HJK:n täydellistä ylivoimaa ole, RoPSin valmentaja Juha Malinen sanoi.

Malinen teki hyvän työn pelaajien motivoinnissa viimeiseen merkityksettömään peliin.

– Pidimme tarkan tilastopalaverin toissapäivänä siitä, miten olemme pystyneet vastustajia murtamaan ja miten meidän peliä on murrettu. Siitä saimme hyvän jyväsen tähän peliin. Jokainen jätkä tiesi, että hyvällä tuloksella talvesta tulee paljon helpompi.

RoPSin onkin hyvä ponnistaa kohti ensi kauden uusia kujeita.

– Kymmenkunta pelaajaa muuttuu ja kaikki muutokset ovat harkittuja. Yhden kauden RoPSissa valmentaneena tiedän nyt paremmin olosuhteet, resurssit ja pelaajien kyvyt. Pyrimme jokaisella siirrolla kohentamaan joukkuetta.

Malinen kaipaa lisää tulivoimaa ensi kauden joukkueeseen.

– Hyökkäykseen on lähinnä tulossa uusia pelaajia, hän sanoo.

Valmentaja kertoo, että RoPSilla on ensi kaudeksi kahdeksan pelaajasopimusta valmiina.

– Jatkajat ovat kaikki tärkeissä rooleissa. Sellaisia ovat muun muassa Mika Mäkitalo ja Antti Okkonen sekä maalintekijä Simo Roiha. Olemme joukkueen rakentamisen suhteen hyvässä aikataulussa.

Malisella itsellään päättyi ensimmäinen kausi RoPSin päävalmentajana.

– Aika paljon olen uudessa ympäristössä oppinut. Olen todella innoissani toimivien ja aikaansaavien ihmisten isosta määrästä RoPSissa. Rovaniemellä on tehty vahvaa jalkapallotyötä jo vuosien ja ensi kaudella saamme lisäksi uuden stadionin. Odotukset ovatkin jatkoa kohtaan suuret, sillä meillä on pian Suomen oloissa loistavat puitteet.

Malinen sanoo, että hän törmäsi myös ikäviin yllätyksiin debyyttikaudellaan RoPSissa.

– Alkukausi oli älyttömän raskas, koska meillä oli kahdeksan loukkaantumista. Silloin joukkueen ja seuran resursseja koeteltiin. Loppukaudesta meillä ei ollut loukkaantumisten myötä tarpeeksi kilpailukykyä kaikille pelipaikoille, hän tuumii.

– Lisäksi pieni harjoitushallimme tuotti minulle ongelmia siten, että se antoi väärän kuvan pelaajien ja joukkueen kyvyistä, Malinen jatkaa.

Konkarivalmentaja teki myös huomiota Veikkausliigasta sarjana.

– Suomessa on wanna be-valmentajien mafia, joka vaalii sellaista käsitystä, että Suomessa pitäisi pelata varovaisesti ja viisaasti. Itse en hyväksy sitä ollenkaan. Olen törmännyt siihen usein tällä Veikkausliigakaudella.

– Lisäksi ulkomaalaispelaajiin satsaaminen on kannattanut eri joukkueissa. Meillä on nyt neljä ulkomaalaista, mutta ei sitä määrä hirveästi tulla muuttumaan.

HJK–RoPS 0-3 (0-0)

Maalit: 52. Simo Roiha (Sainey Nyassi) 0–1, 69. Antti Okkonen rp. 0–2, 89. Sainey Nyassi 0–3.

Yleisöä: 3213.

HJK: Carljohan Eriksson, Joevin Jones, Valtteri Moren (v), Alex Lehtinen (57. Sebastian Sorsa), Tapio Heikkilä (69. Robin Lod), Mika Väyrynen, Anthony Annan (v) (57. Obed Malolo), Joel Perovuo, Macoumba Kandji, Demba Savage (v), Nikolai Alho.

RoPS: Saku-Pekka Sahlgren, Janne Saksela, Ndukaku Alison (v), Faith Obilor, Mika Mäkitalo (90. Antti Peura), Nicholas Otaru (88. Olli Pöyliö), Antti Okkonen, Ville Saxman, Simo Roiha (77. Juuso Majava), Sainey Nyassi, Jamal Gay (v+v).舃

RoPSin maalintekijäkärki liigakaudella: Aleksandr Kokko 9, Simo Roiha 6, Sainey Nyassi 4, Mika Mäkitalo 3.

Mikko Korvenkari / UT
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 970 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309