ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 syyskuu 2014 11:40

Pelaajakortti: Oman kylän pojasta tuli maalintekijä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Komea debyytti. Simo Roiha teki kaksi maalia Veikkausliiga-debyytissään toukokuussa Pietarsaaren Jaroa vastaan. Komea debyytti. Simo Roiha teki kaksi maalia Veikkausliiga-debyytissään toukokuussa Pietarsaaren Jaroa vastaan. Kuva: Jussi Leinonen
RoPSin hyökkääjä Simo Roiha on vielä monella tapaa raakile Veikkausliigakentille. Farmiseuran FC Santa Claus AC:sta ponnistaneella pelaajalla on vielä puutteita kokonaisvaltaisena jalkapalloilijana.

Hänellä on kuitenkin ominaisuus, joka on hyökkääjälle tärkein: kyky haistaa maalintekopaikat ja vieläpä hyödyntää ne vähintään kohtuullisesti. Tätä ominaisuutta jalostaen oman kylän poika on noussut maalintekijäksi liigatasollakin.

Alemmilla sarjatasoilla Roiha on tehnyt murhaavaa jälkeä. Viime kaudella Santassa Kolmosessa verkko heilui 21 kertaa. Kakkosessa kaudella 2012 hän ampui kahdeksan kaappia.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ymmärsi kokeneena valmentajana, että alasarjojen maalihaupitsi voi olla kohtuullinen maalintekijä myös liigatasolla ja hänestä voi koulia vielä paremman. Alasarjapyssyn kouluttaminen liigatasolle on helpompaa kuin tehdä liigatason pelaajasta viimeistelijää, jos häneltä puuttuu luontainen vainu iskeä palloa häkkiin. Jalkapallo on maalintekopeli ja maalintekijät ovat aina synnynnäisiä lahjakkuuksia.

Roiha pelasi ensimmäisen kerran Veikkausliigassa avauskokoonpanossa toukokuussa Pietarsaaren Jaroa vastaan Keskuskentällä. Avaus oli satumainen: kaksi maalia ja RoPS voittoon!

”OLEN TODELLA tyytyväinen tähän kauteen. En odottanut näin paljon vastuuta ja peliaikaa. Olen onnistunut vakiinnuttamaan paikkani kokoonpanossa vaihtopelaajana ja saanut pelatakin lähes joka pelissä”, Simo Roiha kertoo.

Onnistuminen on lisännyt FC Lynxin kasvatin motivaatiota.

”Panostan nyt tosissaan ja täysipäiväisesti jalkapalloon. Pistin täksi lukukaudeksi opinnot ammattikorkeakoulussa jäihin, sillä opiskelun ja urheilun yhteensovittaminen sopii minulle huonosti. Ensi talvena treenaan kovaa, talvikaudella tehdään erot muihin pelaajiin.”

Vahvuutesi ja heikkoutesi jalkapalloilijana?

”Olen pelaajana nöyrä ja hoidan omat velvoitteeni tunnollisesti. Olen myös hyvä erikoistilanteissa ja olenkin tehnyt niiden seurauksena tällä kaudella kolme maalia. Olen myös hyvä haistamaan maalipaikat ja viimeistelemään. Kakkosessa olin myös nopea, mutta liigassa kaikki muutkin ovat.”

”Heikkouksia on yhä paljon. Eniten pitäisi kehittää fysiikkaa, voimaa ja nopeutta. Myös syöttöpelissä ja liikkumisen ajoituksissa on petrattavaa. Minun on pystyttävä parempaan kombinaatiopeliin.”

Uratavoitteet?

”Minulla ei ole ollut urallani suuria yksittäisiä tavoitteita. Olen nauttinut pelaamisesta vuosi kerrallaan. Yritän kehittyä mahdollisimman pitkälle ja katsoa kuinka hyvä minusta voi tulla. Ensi kauden tavoite on vakiinnuttaa paikka RoPSin avauskokoonpanossa.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?

”Me yllämme kuudenneksi, ja saamme ensi kaudella yhden kotiottelun lisää!”

Simo Roiha
■ RoPSin hyökkääjä
■ Syntynyt 1991
■ Opiskelee rakennustekniikkaa Lapin ammattikorkeakoulussa.
■ Aiemmat seurat: FC Lynx, FC Santa Claus
■ Veikkausliigaottelut/maalit: 20/4
■ Esikuva: Ronaldo ”Se ainoa oikea brasilialainen Ronaldo, nopeus, voima ja tekniikka samassa dominoivassa paketissa.”
■ Suosikkijoukkue: ”Kaikki hyvää jalkapalloa pelaavat joukkueet.”

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 998 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309