ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 24 elokuu 2014 11:08

Jatkaako RoPS vahvasti myös piristyneitä ”saarelaisia” vastaan?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina.

Mikä peli?
RoPS – IFK Mariehamn, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 24.8. klo 18.30

Asetelma?
Edellisessä ottelussaan puoli toista viikkoa sitten RoPS teki ryöstöretken Lahteen. Pienen loman jälkeen jo viidentenä sarjataulukossa oleva joukkue kohtaa samoista sijoista taistelevan IFK:n jonka RoPS voitti ensimmäistä kertaa historiassaan heinäkuussa Maarianhaminassa. IFK oli kesällä pahassa kriisissä, mutta kokenut Pekka Lyyski sai kurssin käännettyä, ja viimeisestä neljästä liigaottelustaan ”saarelaiset” ovat ottaneet kolme voittoa ja pelanneet yhden tasan. Viikonloppuna tie Suomen Cupissa katkesi taas välieriin.

Kahden kovassa lyönnissä olevan joukkueen kohtaaminen on tasainen, mutta yhtenäisempänä joukkueena pelaava RoPS on ohkainen suosikki, vaikka poissaolot rasittavat joukkuetta ja useampi pelaaja pelaa hieman vaivaisena.

Seuraa näitä!
Organisointi vastaan epäjärjestys: Juha Malinen on luonut RoPSista tiiviisti pelaavan joukkueen, jonka hyökkäys- ja puolustuspeli ovat pääosin tasapainossa. Pelaajien roolitus on pitkälle vietyä, ja Malinen käyttää tarkkaa ja vaativaa miesvartiointia myös pelitilanteiden puolustamisessa erikoistilanteiden lisäksi. Pekka Lyyskin IFK on selväsi väljemmin ohjeistettu nippu. Hyökkäyspeli on luovien taitureiden ratkaisujen varassa, ja puolustuspeli on ollut usein pahasti levällään. IFK:n ongelmana kesällä oli erityisesti linjojen väliset suuret etäisyydet.

IFK:n argentiinalainen hyökkääjä Luis Solignac jakaa maalipörssin kärkisijan Lahden Rafaelin kanssa 10 osumallaan. Solignac on kliininen viimeistelijä. Buenos Airesissa varttunut maalitykki ampui viime kaudella IFK:lle yhdeksässä pelissä kuusi maalia. Hyökkääjä on kotimaansa lisäksi pelannut Uruguayssa ja Ruotsin Djurgårdenissa. RoPSin vahva puolustuslinja saa olla hereillä Solignacin kansa ja samalla pitää yllä ”Boris” Kokon unelmaa maalikuninkuudesta.

Oho!
RoPS on tehnyt tällä kaudella 24 ottelussa jo 27 maalia, joka on enemmän kuin koko viime kaudella yhteensä (25/33).

Poissaolot?
RoPSin Jamal Gay on pelikiellossa ja Jarkko Lahdenmäki sekä Olli Pöyliö loukkaantuneina. Aleksandr Kokon ja Simo Roihan pelaaminen on epävarmaa. IFK:n riveistä puuttuu Dever Orgill.

Arvio?
RoPSin pelillinen ilme on ollut vakuuttava, ja vaikka IFK on nousukunnossa, ottaa kotijoukkue kolmen pisteen potin.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 988 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309