ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 elokuu 2014 15:12

Bantamoi RoPSin testiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Patric Bantamoi torjuu palloja RoPSin maanantain harjoituksissa. Taustalla Maltalle näyttöjä antamaan lähtevä kakkosveskari Oskari Forsman. Patric Bantamoi torjuu palloja RoPSin maanantain harjoituksissa. Taustalla Maltalle näyttöjä antamaan lähtevä kakkosveskari Oskari Forsman. Kuva: Raija Suopajärvi

Ykkösvahti Saku-Pekka Sahlgren ei jatka ensi kaudella Rovaniemellä.
Kakkosmies Oskari Forsman lähtee seuran hakuun Maltalle.

Rovaniemen Palloseuran maalivahtiosastolla ovet käyvät kuin hollituvassa. Maanantaina joukkueen harjoituksiin marssi kokenut veskari Patrick Bantamoi. ”Sierra Leonen leijona” hakee uralleen uutta nousua napapiiriltä.

Bantamoin pestaamisen taustalla on yllättävä tilanne. Hyvän kauden RoPSin maalin suulla pelannut Saku-Pekka Sahlgren ei halua käyttää sopimuksessaan olevaa optiota ensi kaudesta.

– Asiasta ilmoitettiin 31.7. sähköpostilla, jonka Sahlgrenin agentti lähetti RoPSin puheenjohtaja Risto Nivalle. Syyksi ilmoitettiin perhesyyt, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Malinen ei selvästikään ole tyytyväinen tapaan jolla asia hoidettiin.

– Kyllä näistä pitäisi puhua.

– Sahlgrenin ratkaisu oli yllätys. Meidän täytyy varustautua ensi kauteen, joten päätimme nyt testata Bantamoita. Jos hän vakuuttaa viikon testin aikana, on hän loppukauden ykkösveskarimme, päävalmentaja jatkaa.

– Hain suomea puhuvaa maalivahtia, ja Bantamoi on minun vanha pelaajani. Häntä on tarkkailtu jo pitkään, ja otteet ovat vakuuttaneet. Mies on hyvässä kunnossa ja pelkää lihasta ja luuta.

– Sahlgren on nuori maalivahti, jolle on sattunut virheitä, mutta hän on saanut silti peliaikaa ja luottoa. Kalliita virheitä sattui etenkin europeleissä. Suunnitelmamme oli, että Saku-Pekka olisi ollut RoPSin veskari useamman vuoden ja siirtynyt sitten ulkomaille, selvästi pettynyt Malinen valottaa.

Tiettävästi Sahlgrenin tyttöystävä ei viihdy Rovaniemellä. Ainahan voi myös arvailla, onko Sahlgren sopinut jatkosta jossakin toisessa suomalaisseurassa?

Myös kakkosveskari Oskari Forsman on lähtökuopissa.

– Osku pyrkii saamaan enemmän vastuuta, eikä sitä ole RoPSissa tulossa. Hän on menossa tällä viikolla testattavaksi Maltalle, Malinen kertoo.


Bantamoi on 28-vuotias maalivahti, jolla on sekä synnyinmaansa Sierra Leonen että Suomen passit. Bantamoi anoi monen muun joukkuekaverinsa tavoin turvapaikkaa Suomesta vuonna 2003 Suomessa pelattujen alle 17-vuotiaiden MM-kisojen yhteydessä.

Bantamoi on Suomen mestari vuodelta 2008 FC Interin riveissä. Interin jälkeen hän on pelannut Hollannissa, mutta ura toiseksi korkeimman sarjatason Telstarissa ei lähtenyt nousuun. Hollannin reissun jälkeen vaikea loukkaantuminen piti ”Pantterin” sivussa pelikentiltä pitkään.

Bantamoi on palannut kentille tällä kaudella FC Espoon pelaajana, josta hänet lainattiin Ykkösen FC Viikinkeihin, jonka maalilla hän on esittänyt hyviä otteita pelaamassaan seitsemässä ottelussa. Suomen kansalaisuuden hän sai 2010.

– Olen harjoitellut vuoden tosissani, ja olen hyvässä kunnossa, Bantamoi lupaa. Bantamoi uhkuu näyttöhaluja, ja on ilman sopimusta ja vapaa siirtymään RoPSiin.

– Katsotaan miten tämä viikko sujuu. Mielelläni pelaisin RoPSissa ja jatkaisin täällä ensi kaudellakin.

– Ratkaisuuni vaikutti päävalmentaja Malinen, hän on minulle ”Suomen isi”, maalivahti kiittelee valmentajaa, joka nosti hänet nuorukaisena KuPSin edustusmiehistöön.

Myös tuore hankinta, keskikenttämies Jesse Ahonen oli ensi kerran mukana RoPSin treeneissä.

– Hienot tunnelmat, tulen tosissani taistelemaan peliajasta liigajoukkueesta, ja mukava, että samalla kertaa tuli tuttu mies mukaan, Ahonen viittasi Viikinki-seurakaveriinsa Bantamoihin.

050814bUusi keskikenttäpelaaja Jesse Ahonen oli mukana harjoituksissa ensi kertaa.

Kuka?
Patrick Bantamoi
Jalkapallomaalivahti, joka sai turvapaikan Suomesta 2003.
Syntynyt 1986 Serabu, Sierra Leone
Pituus 188 cm.
Seurat: KuPS, FC Inter, SC Telstar, FC Espoo (lainalla Viikingeissä, ei virallisia pelejä Espoossa)
Veikkausliigaottelut: 106
Saavutukset: Suomen mestari 2008, Suomen Cup 2009, liigacup 2006. Veikkausliigan paras maalivahti 2008.
Maaottelut: 11 nuorten maaottelua Sierra Leonen paidassa.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1342 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309