ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 elokuu 2014 14:52

Patric Bantamoi RoPS:n testattavana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Patric Bantamoi Patric Bantamoi

Veikkausliigaseura Rovaniemen Palloseura testaa sierraleonelaislähtöistä, mutta myös Suomen kansalaisuuden omaavaa 28-vuotiasta maalivahti Patrick Bantamoita. Mies on RoPS:n testattavana viikon ajan, jonka jälkeen tehdään päätös miehen jatkamisesta seurassa.

RoPS joutui nopealla aikataululla maalivahdin etsintään, kun heinäkuun viimeinen päivä seuran puheenjohtaja Risto Niva sai sähköpostia nykyisen ykkösveskarin Saku-Pekka Sahgrenin agentilta, jossa hän ilmoitti, ettei Sahlgren ole ensi kaudella RoPS:n käytettävissä. Myös nykyinen kakkosmaalivahti Oskari Forsman on lähtökuopissa seurasta, kun ei ole saanut mielestään tarpeeksi vastuuta. Hän matkaa mahdollisesti jo huomenna Maltalle antamaan näyttöjä sikäläiselle seuralle.

- Meillä oli Saku-Pekan kanssa 1+1 vuoden sopimus ja halusimme tehdä hänestä tulevaisuuden veskarin, vaikka hän vielä kokematon olikin. Katsoimme myös hänen pieniä virheitään läpi sormien, koska hän kuitenkin koko ajan oppi niistä. Nyt joudumme nopealla aikataululla hakemaan joukkueeseen hyvän maalivahdin, mikä ei välttämättä ole helppoa, RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoo hieman harmistuneena.

Malisen mukaan seura etsii suomalaista ja suomenkielistä maalivahtia, joka pelaa ainakin kauden loppuun ja jatkaa seurassa mahdollisesti myös tämän kauden jälkeen. Veikkausliigan ja Ykkösen seuroja läpikäymällä löytyi pari-kolme sopivaa kaveria, mutta lopulta sattui silmään huippuveskari, joka on tämän kauden ollut ilman sopimusta ja pelannut Ykkösen Viikingeissä seitsemän ottelua.

- Siellä sattui olemaan tuttu kaveri Patrick Bantamoi vapaalla jalalla ja otimme hänet erikoistarkkailuun lauantain Ilves-ottelussa. Viestit kaverin otteista olivat loistavia ja niinpä hän on nyt sitten täällä antamassa meille näyttöjä. Jos otteet ovat tarvittavan hyviä, hän pelaa meillä loppukauden ykkösveskarina, Malinen kertaa etsinnän käänteitä.

Bantamoi on pelannut kaikkiaan 106 Veikkausliigaottelua ja hänen ansioluettelonsa on varsin kova, sillä miehellä on plakkarissaan Suomen mestaruus vuodelta 2008 ja Suomen cupin voitto vuodelta 2009 FC Interissä sekä liigacupin voitot vuosilta 2006 KuPS:n ja vuodelta 2008 FC Interin riveistä. Bantamoi kuului noina vuosina Veikkausliigan ehdottomaan maalivahtieliittiin.

Patrick Bantamoi itse kertoo tulleensa Rovaniemelle hakemaan paluuta huipulle. Muutama vuosi kun on jäänyt väliin pahojen loukkaantumisten vuoksi.

- Olen harjoitellut koko talven hyvin Espoon ja Ilveksen kanssa. Olen mielestäni hyvässä kunnossa ja uskon nopeasti löytäväni parhaan vireeni. Rovaniemelle oli hienoa tulla, toivottavasti saan olla täällä pitemmän aikaa. Juha (Malinen) kun on minulle Suomen isä, aikoinaan 11 nuorten maaottelua Sierra Leonen paidassa pelannut veskari kertoo. 

 

Luettu 885 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309